ÅH!

Vilken dag!! Fick en apdålig start på dagen, vaknade en kvart för sent vilket kanske inte är hela världen men av nån anledning gör det alltid mej lite irriterad, varför vet jag inte. När jag är på väg ner till lagårn ser jag helt plötsligt tre kor som går utanför lagårn på framsidan och betar, Öh va gör ni här? Är fortfarande väldigt nyvaken vilket gör att det tar väl några sekunder extra innan polletten trillar ner, NEEEEEEEEEJ! Hela lagårn var full av kor!! Inser att vi glömt stänga grinden till hagen kvällen innan... Skaffar mej snabbt en bild av situationen, kor överallt. Bara att ringa och väcka farsan och brorsan för assistans. Dom gamla förståndiga korna stod lugnt på sina platser och åt, jerseyn doris hade tom lagt sej ner och låg lugnt och idisslade. Första kalvarna däremot hade världens partaj! Tävlade om vem som kunde springa snabbast och skita mest. För en sak ska ni veta att när korna inte är där dom ska va i lagårn så skiter dom för kung och fosterland!!!! Det går ändå hyfsat smidigt att få in dom på sina platser, motar först bort alla kor som är på foderborden, på med lite ny kross, mums mums och till slut är nästan alla kor bundna. Plötsligt hör vi ett ljud som får oss alla tre att stanna upp, titta på varandra och vråla, FAN! Ljudet av en ko som smitit ut på kulvert gången, problemet är att plåtarna som ligger som skydd över den djupa plåten börjar bli slitna och klena och klarar inte av en ko på 600kg. Precis när vi hinner fram så händer det, plåten ger vika och kon plumps rätt ner i kulverten. Snacka om att hon måste blivit förvånad! Som tur är var det en snäll och lugn ko som snällt står kvar medans vi kliar oss i huvuden och försöker fundera ut hur sjutton vi ska få upp henne. Vilket efteråt visade sej va nåt vi gjort helt i onödan. Vi börjar med att plocka bort de andra plåtarna för att få henne mot ytterdörren för att försöka med traktorn på nåt sätt försöka lyfta upp henne. Kossan är verkligen KO lugn och går sakta framåt, hydraulslangarna och rören till utgödslingen går sakta och lugnt över. När hon kommer fram till slutet av kulverten kravlar hon sej upp alldeles själv medan vi andra står med hakorna i backen och inte riktigt fattar vad vi ser! VILKEN KO!!!!! =) Ett litet skrapsår över ena klöven är allt som syns efter den lilla accidenten. Not bad!

Betong väggarna till lagården kom idag och nu börjar de faktiskt synas att det ska bli en lagård! Så spännande!!!! Hann aldrig ta några bilder på det idag men dom kommer imon!!!

KRAM SÅ LÄNGE!

 


Kommentarer
Postat av: Lantisen

När den mänskliga faktorn kommer med i spelet kan vad som helst hända,och djuren är inte sena att "utnyttja" situationen!

När något "nytt" händer skiter ju korna dubbelt upp,när det dessutom händer vid morronmjölkningen är det extra jobbigt tycker jag,man är liksom lite trögare då.

Det här med att byta ut slitna saker ska man göra så fort man upptäckt det MEN vem har tid med det just då????

2010-08-12 @ 13:39:41

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0