Lagårn

Tänkte avsluta dan med lite bilder från lagårn =) Det är ju många som undrar vilka jag har köpt allt av och här kommer en liten del iaf!

Gropen blev till slut en fiskben 2*8 från SAC, trivs bra med att mjölka i den, väntar bara på att dom ska få igång avläsningen av transponderna i gropen så man kan följa upp lite mer.... Även foderstationerna har det varit riktigt struligt med =( Just nu fungerar 5 av 7 hyfsat bra, men hoppas dom kan få igång det ordentligt denna veckan!!!



Utgödslingen köpte jag av DeLaval, deras clean-matic.



Bandfoderfördelare och en stationär mixer är från Mullerup, är jätte nöjd! Smidigt och lättskött! Va lite rädd att korna skulle dra ut en massa foder i skrapgången eftersom dom får så mycket i huvudet men det har inte varit nåt bekymmer hittills, de ruskar av det på foderbordet medans de äter =)



Inredningen kommer från Holländska De Boer, fastnade framför allt för deras liggbås. Som ni ser är dom väldigt öppna framtill och tycker korna har väldigt lätt för att resa sej i dom.



Har varit en lång dag idag och lär så bli imorgon också, så nu tackar jag för mej! Sov gott!

Kommentarer
Postat av: johan

hur många kor får plats i nya lagårn?

2011-01-03 @ 23:12:50
Postat av: Sandra

Hur många kor har du byggt för?Hade bra! :)

2011-01-04 @ 11:04:11
URL: http://vastanalantbruk.blogg.se/
Postat av: Marie & Gruz

Vad roligt att se! :D Ska se om man kan få knö in nåt besök kanske (A) Jag är ledig nästa torsdag och är i Skara då. Hoppas inte du råkar ha något möte då så man kan få traska efter dig lite ;)

2011-01-19 @ 23:25:33
URL: http://[email protected]
Postat av: Sanna

Gud vad härligt med nya saker!

2011-01-28 @ 18:09:27
URL: http://shesasaint.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0