Svåra beslut!

Det absolut sämsta med att vara bonde är dom gånger man måste fatta svåra beslut gällande liv och död. Det är hemskt! Att se sina djur bli sjuka är grymt jobbigt speciellt när kon inte svara på nån som helst behandling och man till sist tvingas ta beslut om avlivning.... Då kommer tankarna direkt, tas beslutet i rätt tid?, finns det nåt mer man kan göra eller nåt man kunde gjort annorlunda?? Det är ett väldigt känsligt ämne som brukar kunna vålla stora diskussioner i djurrättssammanhang. Vart går gränsen mellan lidande och sjuk? finns det nån gräns? Djur blir sjuka ibland och det kan ibland ta ett tag innan dom återhämtar sej och kommer igång... precis som för oss människor!

Jag vill iallafall ge djuret en chans till "livet" och inte avlida det så fort det blir sjuk... Om det nu inte är nåt som kräver dirket avlivning.... Är det fel av mej??

Idag tvingades jag till ett sånt beslut och kossan har nu fått komma till kossehimlen... Det fanns inget mer vi kunde göra.... Livet är hårt och orättvis och abslout ingen höjdare att behöva leka "gud" och bestämma vilka som får leva och vilka som måste dö... Men som djurägare så är det faktiskt det ansvaret man har!


Kommentarer
Postat av: Lasse

Hej,Hanna. Jag förstår ditt dilemma, men tycker att

det du gjorde, var riktigt.Det är inte så enkelt

att vara bonde, när djuren blir sjuka.

Jag tänker på dig. Hoppas att veckan som är kvar blir bättre.

Kramar Lasse

2011-05-18 @ 16:35:29
Postat av: Lantisen

Ja inte är det lätt att fatta de rätta besluten alla gånger,men tänk på att man är ju inte mer än människa,INGEN har ju facit i hand egentligen,om det kan va nån tröst.

Man blir så himla glad när något djur "vänder" av behandlingen man ger,och lika ledsen när det dör eller måste avlivas.

Det är som i livet f.ö. unga djur och barn eller ungdomar SKA leva tycker man.

Fortsätt du att kämpa för överlevnad av sjuka djur,du ser säkert när det är dags.

Hoppas att du hinner njuta av det vackra runt om din gård när det är som finast i naturen.

2011-05-19 @ 08:50:42
Postat av: Sanna

Åh, det är precis som du läst mina tankar.. Går också runt med de där tankarna. Och det är verkligen det värsta med att "ha med djur och göra". Men som någon skrev i ett inlägg till mig, "Det kan väl va en fördel med att va ett djur; man slipper lida ifall man blir sjuk och det är acceptabelt att få somna in."



Kram!

2011-05-19 @ 09:12:43
URL: http://shesasaint.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0