Trevlig

Valborg på er!!!! Eller va sjutton säger man??? En sak är iallafall säker, jag kommer fira de timmar av Valborg som är kvar i sängen.... Är av någon konstig oförklarlig anledning dödstrött.... ;)

Imon ska jag försöka ta lite nya bilder på "bygget" har hänt massor där ute denna veckan!

Är det någon mer än jag som är trött på Telias kundtjänst?? Är ju omöjligt att ringa dit utan att bli irriterad! Vill ju att dom ska komma och märka ut var telefonledningarna går så vi inte gräver av dom plus att den ska dras in i nya stallet. Första gången jag ringde provade jag att "prata" in mitt ärrende, funkade nada! Nästa försök gick till att knappa in dit jag gissa på att jag skulle men när äntligen någon tyckte att jag inte skulle behöva sitta i kö längre så var ju det givetvis ingen som kunde hjälpa mej utan fick koppla mej vidare till nästa telefon kö *ler* Men till slut så fick jag tag i rätt person, men det sista hon säger till mej är att om jag inte hört nåt inom en vecka så ska jag höra av mej igen... Hmmm hur ska jag tolka det? Så länge hinner då inte jag vänta...

Trevlig Helg!!


Tillökning!

Måste berätta om en kul grej som hände igår, eller kul och kul men jag tyckte de var lite häftigt iallafall :)

När jag kom hem igårförmidda från lagård nr 2 konstaterade jag att äntligen 851 hade fått för sej att kalva, hon hade gått över tiden 8dagar så jag tyckte helt klart att det var dax.



Men döm om min förvåning när jag tittar lite närmare på kalven som var på väg ut. "Hur illa ser jag nu?" tänkte jag, tittade ännu nogare och kunde se att jo visst kalven som kommer ut är ju brun!!! Va sjutton har jag gjort nu?? Funderar lite till och då slår de mej att hon är ju dräktig med tjuren LiGö och han kan visst ge bruna kalvar ibland! Blev så himla glad! Är ju lite ovanligt och att få en brun kvigkalv dessutom kändes fantastiskt kul!


Är hon inte galet söt??

Hennes mamma är en riktig super kossa med en avkastning på 14000kg! Så här har vi något att vårda för framtiden! :)

Nu har vi dräktigs undersökt några kor och...

Nu har vi dräktigs undersökt några kor och alla var dräktiga!!! :)


Mjölkgrop

Sitter här och letar efter en bra bild som visar vad en mjölkgrop är för nåt men hittar ingen bra... På delavals hemsida hittade jag den här bilden...




Kossorna kommer in och ställer sej i fiskbens mönster och mjölkaren går nere i gropen och mjölkar korna. Här behöver alltså inte man huka sej ner mellan korna utan dom drivs lösa in och golvet där mjölkaren går är nedsänkt som en grop så man mjölkar korna stående! Ett system som funkar kanon enligt mej! Finns både olika typer av mjölkgropar och storlekar. Som sagt inte världens roligaste bild men den förklarar väl lite iallafall...


Hurra för Zorro!



Idag blir gammelhunden Zorro 12år!!! Känns som det inte var alls längesen vi hämtade honom men nu har han varit hos oss i snart 12år. Världens bästa Zorro....

Vi har haft byggmöte idag om lagården och jag är alldels trött i huvud och hjärnceller nu... Det är mycket som ska tänkas på men några frågetecken har vi rett ut medans några nya har dykt upp.

I det nya kostallet kommer det finnas plats för 120kor och dom ska mjölkas i mjölkgrop, många tycker att jag skulle valt robot men för mej har de aldrig känts riktigt aktuellt. Har mjölkat många år i mjölkgrop och trivs utmärkt med det och det systemet. Idag står alla kor uppbundna. Jag har valt att inte utöka koantalet utan satsa vidare på de kor jag har idag. Dels för att slippa köpa in djur och på så sätt riskera att få in nya smittor i besättningen. Ska bli underbart skönt att få alla damer under samma tak och slippa åka mellan lagårdarna som ligger 1,5mil från varandra....

Tänkte göra ett försök med att va i säng innan tolv ikväll... Det har blivit sent alldeles för många kväller nu ett tag och det är för lite med 5-6timmars sömn per natt för mej. Återstår att se om jag lyckas....

Nära ögat....

Visst är det jobbigt när mobilen ringer man ser vem det är och man har onda aningar om vad personen i andra änden vill. Precis så kände jag igår, precis när jag hade mjölkat färdigt här hemma igår morgon så ringer bonden jag hyrar min reserv lagård av, jag inser ju genast att något är fel eftersom han ringer och innan jag svarar så slår det mej vad som är fel. Jajemän jag hade rätt, min älskade jerseyko som kalvade för 5e gången i fredags hade fått kalvningsförlamning :( Så det var bara att försöka få tag på jour veterinären och bege sej dit. Men även om jag trodde att jag visste vad som väntade fick jag en chock när jag kom in och såg hur riktigt dålig hon var! Min första tanke var att hon hade hunnit att dö!!! Men såg att hon andades väldigt svagt. Minutrarna kändes som en evighet innan äntligan Sanna dök upp, även hon trodde att hon var död men när hon lyssnade efter så slog hjärtat väldigt svagt. Men vi satte dropp på henne (flytande kalcium) och sakta men säkert så ökade hjärtfrekvensen och kossan började piggna till. Jag var livrädd att hon inte skulle klara av kalken med tanke på hur dålig hon var, men jersey kor är envisa :) På eftermiddagen ringde bonden igen och sa att nu hade kossan rest på sej!! En sån lättnad det var att höra!!! Men när jag kommer ner på kvällen mår hon lite sämre och kändes kall vilket är ett tecken på kalkbrist så för säkerhets skull blev det ytterligare ett besök sent av Sanna igårkväll. Under tiden vi stod och grejade med henne så gick hon upp, och när vi åkte därifrån stod hon och mumsade i sitt hö! Så det verkar ha gått väl denna gången men jag var väldigt orolig där ett tag!



Sen måste jag passa på att tacka och hälsa tillbaka till alla som träffade pappa igår! Saknar er och hoppas ni snart kommer upp och hälsar på!! Stor kram!

Jag kollar stängsel och tuva kollar vattne...

dsc00678 (MMS)

Jag kollar stängsel och tuva kollar vattnet. Team work! :)


Nu har jag äntligen kommit i säng. Va tv...

Nu har jag äntligen kommit i säng. Va tvungen att ha veterinären på en sjuk kossa nu ikväll. Hon svarade på behandlingen direkt så jag behöver inte oroa mej för henne inatt. Berättar mer om detta lilla drama imon!


Pulsen rusar, hjärtat bankar och tårarna r...

Pulsen rusar, hjärtat bankar och tårarna rinner.... SM GULD SÅ JÄVLA BRA! Vilken sjukt grym sm final de har varit i år. Helt klart rätt lag som möttes!


Har börjat kolla över mina stängsel idag, ...

dsc00676 (MMS)

Har börjat kolla över mina stängsel idag, snön och plogbilarna har pajat en hel del så finns mkt att rätta till. Lite sol och värme nu så får snart kossorna komma ut på bete! Åh jag är så nervös! Kom igen nu hv ta hem guldet!


De har blivit tillökning har nu! En liten ...

dsc00672 (MMS)

De har blivit tillökning har nu! En liten jersey kvigkalv:) ni ska veta att lyckan är total!!!!!


Kossan fick in en fullträff:) lyssnar på h...

dsc00671 (MMS)

Kossan fick in en fullträff:) lyssnar på hallå p3 under tiden jag mjölkar och kan inte förstå att de ska behöva bli sånt liv bara för att kronprinsessan vill bli överlämnad av kungen och hon gifter sej....


Herregud vad de har ändrats sej sen dom st...

dsc00670 (MMS)

Herregud vad de har ändrats sej sen dom startade i måndags! Det är ett himla pyssel med att få ihop allt, offerter, säljare, en massa telefonsamtal och grubblerier men fan så skoj:) det är både utvecklande och spännande!


Börjar jag bli gammal?

Äntligen klar för idag! Blir visst väldigt långa dar den här veckan men det hör ju våren till!

En tanke slog mej när jag satt i bilen på väg hem från Skara i eftermiddags. Det var en hel del trafik så jag la mej på lagom avstånd efter de två bilar jag hade före mej. I backspegeln ser jag att vårt lilla "följe" blir längre och längre, och hur en del gör (enligt mej) helt idiotiska omkörningar men dom ska bara fram till vilket pris som helst! Men när man har bilen full av småbarn? Man utsätter ju faktiskt andra för fara, oftast går det ju faktiskt vägen men tyvärr inte alltid. Jag ska ärligt erkänna att jag inte alltid heller har varit guds bästa lamm men jag håller kanske på att bli gammal och gaggig?! Eller kanske för att flera jag känner i min egen ålder har blivit både allvarligt skadade och omkommit i trafikolyckor....

Jag har ingen aning om hur det är att ha barn men de skulle va lite kul och veta om det är några av er läsare som har barn och om ni började tänka på hur ni kör när ni en dag inte längre va själva i bilen utan nu har med er era små guldklimpar. Det behöver ju inte bara vara barn utan vilken som helst som är medpassagerare... Nåja nog om detta...

Mark arbetet rullar på i rasande takt och nu är all matjord bortförd. Ser verkligen väldigt annorlunda ut alla redan, är alldeles för trött för att lägga upp bilder på detta men inom kort kommer både mer info och bilder om mitt stora projekt framöver =)

Gonatt på er!!

Är det sånt här som kallas aprilväder??

dsc00668 (MMS)

Är det sånt här som kallas aprilväder??


E de en vanlig dag?

E de en vanlig dag? Nej det är ingen vanlig dag för det är mina kompisars födelsedag. HURRA HURRA HURRA!!!

Idag fyller två vänner till mej år! Så givetvis måste det ju bli ett grattis inlägg! =)

Födelsedags barnet nr 1.



Visst känner ni igen honom?? Min kompan från Bonde söker fru, David!!

Födelsedags barnet nr 2.



Ko-bonden Rickard!! Vi har känt varandra nu i snart 8år, sen vi började gymnasiet där vi båda gick jordbruk. Vissa dar kan vi ringa varnadra flera gånger om dagen bara för att prata/diskutera kossor ;P en vän som alltid ställer upp och som alltid får mej på bra humör. Han har ett härligt "långben" skratt som smittar av sej.
Rickard, du ska veta att jag inte hade glömt dej imorse men ville inte avslöja nåt innan jag skrivit det här inlägget! Men ikväll är det jag som ringer och sjunger för dej!!! =)

Tack snälla söta Emelie (hans underbara sambo) för bilderna på Rickard och jag bara måste visa denna roliga bilden på "pappa Rickard"


haha matvraket Rickard är avslöjad!!

Tack båda två för att jag har den stora äran att vara vän med er!!

HIPP HIPP HURRA HURRA HURRA HURRA!!!!


Idag så är de provmjölkning på schemat och...

dsc00666 (MMS)

Idag så är de provmjölkning på schemat och vi har precis slagit ett nytt rekord! 36.6kg mjölk har en ko mjölkat nu på morgonen! Inte illa pinkat:)


Ikväll har jag gjort nåt som jag inte gj...

Ikväll har jag gjort nåt som jag inte gjort på över 2.5år! Jag har seminerat en ko!!:) dom var och fyllde på kväve och sperma idag så nu är de bara för mej att seminera för fulla muggar....och premiären gick ju smärtfritt:) så du har nog lite rätt Tinna, de var som att cykla. Den gången iaf.... Natti!


Lasse Grankvist på radiosporten är en fröj...

Lasse Grankvist på radiosporten är en fröjd att lyssna på! Vilket engagemang och vilken inlevelse han har:) hoppas bara hv kan få pucken i mål nån gång!


Idag har vi äntligen börjat gräva för min ...

dsc00659 (MMS)

Idag har vi äntligen börjat gräva för min nya lagård:) kossorna ska få ett nytt "hem" där alla får plats så jag slipper ha dom i 2 olika lagårdar. Ska bli så skönt.... Om nu allt går i lås...


Plötsligt händer det...

Idag är en stor dag här på gården!! Känns lite overkligt att allt äntligen händer! Kommer en bild senare idag så får ni se vad jag menar!! =)

Har varit inne en sväng hos min revisor, en positiv överraskning, verkar som jag trots allt klarat av mitt nya bokföringsprogram!! Det stämde! Blir nästan lite stolt över mej själv! hahaha

Någon som har koll på om de kommer nåt regn här snart?? Det skulle inte sitta fel med några droppar nu för sjutton vad torrt det har blivit så snabbt. Det kunde man inte tro för några månader sen när det låg massor med snö överallt.....

kram så länge!

Vilken grymt spännande hockeymatch! Blev s...

Vilken grymt spännande hockeymatch! Blev skitskraj när dom tappa 3-1 till 3-3 men tack johan davidsson! HV BLÅ ÄR DOM BÄSTA!! HEJA HEJA HEJA HV!


Bilder...

Igår kom den "förlorade sonen" hem!! Min kamera som jag glömde kvar hos Jonna när jag häslade på henne i Gävle för ett tag sen... När vi nästan är framme på stationen så inser jag att min kamera ligger kvar på hennes köksbord... Så typiskt mej... Är en riktig virrhöna!! =)

Så nu tänkte jag bjuda på lite bilder!


me and Jonna =)

På tåget tillbaka till Gävla från huvudstaden... vi var rätt trötta vilket slutade i det här....




behöver jag säga att vi värnar om barnet inom oss?? :P

Hade en kalas stund på salong Diva igår och blev riktigt om pysslad av Johanna... Man kan bara luta sej tillbaka och njuta! Färgen Johanna fick till igår är helt fantastisk enligt mej iallafall... Jag är så stormnöjd =) Om ni vill så har ni några bilder på Johnnas blogg.

Så här ser jag då ut nu...

inte så stor skillnad men tanken är att nu ska de få växa på längden! Får se hur länge tålamodet räcker innan det åker av igen. Men med så mkt gödsel som det får uthärda så lär de iallafall växa som ogräs ;P

Nu ska jag ut o blåsten och iallafall försöka att inte blåsa bort!!

Stor kram!!

De här är nog den bästa stunden på dan...

De här är nog den bästa stunden på dan, morgonmjölkningen. Det är lugnt och fridfullt i lagården, de enda som hörs är mjölkmaskinerna och ute håller solen på att gå upp så himlen är alldeles röd! Det här är livet.....


Nu har jag tagit plats i frisörstolen hos ...

Nu har jag tagit plats i frisörstolen hos "ensam mamma söker" johanna! De här är riktig vardagslyx! Att få känna sej ompysslad och fin när man går härifrån:)


En del snö ligger de kvar i gräsmattan men...

dsc00648 (MMS)

En del snö ligger de kvar i gräsmattan men nu är iaf jag högre än den snöhögen :) solen värmer så gott nu och de blir bara grönare för varje dag.


Bonde söker fru!

En sån här dag måste de ämnet bara komma upp eller hur?? =) Fick höra på radion nu för en stunds sen att TV4 släppt årets kärlekstörstande bönder, och fick då höra att en jag känner ska vara med!! Mjölkbonden Ivar från Skara! Shit va kul!!!! Blir så himla nostalgisk! Minns de som igår när hela karusellen drog igång för min egen del.

Allt började en väldigt kaotiskt dag, hade en kalvning som gått åt skogen och gick otåligt och väntade på veterinären... Mitt i allt detta så ringer mobilen, en lite smått hysterisk och stressad Hanna svarar och hör en person som börjar presentera sej, hörde inte riktigt vad hon sa så första tanken blev, jävla försäljare inte NU! Men precis när jag tänkte snäsa av henne (hade ju inte tid med sånt ville ju bara få ut kalven) så va det något som fick mej att stanna upp och istället säga : "ursäkta men vad sa du?" Medans rösten förvånat svarade "Jag heter Bea och ringer från Bonde söker fru" Då stannade min värld för en stund ska ni veta. Fick då veta att hon som jobbade hos mej då hade anmält mej till bonde söker fru!

Den dagen startade en resa som jag är så fruktansvärt glad över att jag fick vara med om!

Efter ytterligare några telefon intervjuer kom hon ut och besökte mej på gården. Även då kändes allt väldigt overkligt men var så stensäker på att jag inte skulle komma med. Efter det kom producenten och redaktören för programmet ut och hälsade på, men var fortfarande stensäker på att det inte skulle bli nåt. Så när samtalet väl kom att jag var en av dom åtta kändes det helt sjukt!!

Allt rasade sen på i en våldsamt fart! Först upp till sthlm för att träffa produktionen och de andra bönderna. Sen skulle presentations avsnittet spelas in och bara de är ju en historia i sej! Tills slut så kom just denna dagen, dagen då alla skulle få veta... Minns så väl när Jonas på tv4 (som var vår pressansvarige) ringde och sa att nu har vi släppte ut deltagarna till pressen. Efter de ringde telefonen oavbrutet kändes de som i jag vet inte hur många dar, journalister hit journalister dit. För en vanlig bonnatös var detta en liten chockartad situation. Fotografer kom ut och var här i timmar och knäppte hur många bilder som helst. Det var lokaltidningar, lokaltv, lokalradio och mitt i allt detta skulle ändå alla sysslor och djur hinnas med att sköta. Men jag ångrar ingenting, Bonde söker fru har varit ett stort äventyr och har gett mej så himla mkt!

Mer "historier" om mina äventyr från bsf kommer framöver, nu måste jag igång och jobba igen!!


Hanna funderar....

När jag nyss stod och skalade potatis la jag märke till en sak om mej själv.... Tanken är att det ska bli potatismos (alla ni som känner till till mina matvanor kan sluta fnissa nu ;P) och då tycker jag det är smidigast att tärna ner potatisen i små bitar så den kokar lite snabbare. Men om jag nu ändå ska mosa dom sen varför lägger jag ner sån kraft på att få tärningarna fina?? Det lär ju än inte ha nån större betydelse på smaken. Sen har vi nästa grej, istället för att ta en kastrull där de finns gott om plats trökar jag ner allt i en liten vilket brukar sluta med att halva spisen är nersölad innan jag är klar.... Det här är bara så himla typiskt mej!! =)

Sen måste jag bara berätta om ett väldigt speciellt brev som damp ner i brevlådan! Både jag och brorsan blev väldigt nyfikna när de kom ett stort grönt kuvert med en massa spännande saker i.... Ett väldigt annorlunda "beundrar" brev! Tänker inte asvlöja allt i detalj men det som definitivt fick mina ögonbryn att höjas var den lilla påsen med jordärstkocka (stavas de så?) i, bara att plantera ner i jorden när det blir dax. Har med varm hanf lämnat över dom till mamma för nåt trädgårdsland är då inget för mej....
Tackar och bockar för det väldigt annorlunda och fantasifulla brevet!

Nu ska jag mosa mina "potäter" ;)

Den här dan har verkligen varit lite små...

Den här dan har verkligen varit lite smått kaotisk! O så måste jag berätta att de kom ett väldigt annorlunda brev på posten ida. Blev sjukt förvånad! Berättar mer om de imorgon för nu måste jag sova! Gonatt på er alla!


Har precis kollat på kalla fakta på tv4 oc...

Har precis kollat på kalla fakta på tv4 och jag är så illa berörd! Tycker de är så hemskt!! Gamla snuskgubbar fy fan...


Mys Tuva...

Min Tuva är verkligen det bästa som finns!!! Idag har hon inte lämnat min sida på hela dagen, har blivit mycket gos i sängen för våran del idag! Hon brukar inte vilja vara inne under dagarna men så fort hon märker att jag inte mår bra så ligger hon här jämte mej och håller ett vakande öga över mej. Hundar är fantastiska djur, så trogna och kärleksfulla! Hon är ljuset på min himmel. Ska försöka orka med en liten promenad senare ikväll... Måste ut och få andas lite riktig luft!!


en ny badad Tuva bebis :)

Dax för ett tycka synd om mej själv inlägg...

För jag tycker faktiskt lite synd om mej själv just nu.... Men de måste man väl få göra när man är sjuk?? (igen) Jag fattar inte vad det här är, har åkt på en sån kanondunder förkylning IGEN?! Visst att jag brukar gå runt och va lite snorig men ida är jag verkligen helt kalasdäckad!!! =( Kände absolut inget igår, va lite seg imorse när jag gick till ladugården och där satte det igång ordentligt! Snörvlig och halsont och efter ett tag känner jag hur febern kommer krypande med sina härliga frossor och dunderhuvudvärk! Så här är jag nu, nerbäddad i bäddsoffan fullproppad med alvedon och feberyr omringad med ett stort berg av snorpapper... Jag som hade så mycket jag hade velat ha gjort idag men inte ett skit orkar jag. Så försöker istället samla nya krafter och hoppas på en mycket piggare Hanna imorgon!

Det ramlar in lite frågor bland kommentarerna titt som tätt och jag ber verkligen om ursäkt att jag varit lite dålig på att svara på alla, men jag tänkte så här. Alla ni som undrar saker så passa på och ställ dom nu så ska jag ta ett ryck och svara på alla här! Eller om ni har några önskemål om saker ni vill jag ska skriva om?? Frågorna kan va om allt mellan himmel och jord som ni är nyfikna på!!

Hoppas eran fredag är bättre än min! Stor kram!!
/H

HV i final i år igen:):) helt sjukt fanta...

HV i final i år igen:):) helt sjukt fantastiskt grymt bra!!!! Tror de kommer bli vansinnigt jämt mellan hv och djurgården men jag kommer hålla tummarna för SM- GULD!:)


Den här sötnosen fick just för sej att pro...

dsc00639 (MMS)

Den här sötnosen fick just för sej att provsmaka min tröja problemet var bara att hon fick med sej lite för mycket... Ajajaj :-P


Finns de nåt som gör en så sömnig som att ...

Finns de nåt som gör en så sömnig som att sitta still? Jag klarar de verkligen inte!


Så kan de gå...

Äntligen är de "vanliga dagar" igen! Änne en påsk har passerat förbi med för en gång skull vackert vårväder. För mej så spelar de faktiskt mindre roll det här med påsk och påskledighet. För mej är ändå alla dagar likadana, midsommarafton som julafton. Förutom då att det är ett elände när saker går sönder dom dagarna för det finns ingen att få tag i då om man skulle behöva få hem reservdelar, och tro mej, är det någon dag det krånglar och går sönder så är det antingen sent en fredagkväll eller en storhelg. Men den här påsken har tack och lov varit smärtfri=) Inget krångel alls!

Men min första påskafton på gården vill jag aldrig behöva uppleva igen!!!!!! Fy farao!! Va ingen rolig kväll i ladugården.... På långfredagen lägger sej en ko i kalvförlamning, som på påskafton fortfarande inte hade kunnat resa på sej så bara att se glad ut och ringa ut veterinären ytterligare en gång, och när kossan var färdig behadlad bad jag henne titta på en annan kossa som varit dålig över dan och inte velat äta nåt. Jaha, då visade det sej att hon hade fått högersidig löpmagesomvridning =( kossan mådde så dåligt att vi tog beslutet att hon var för dålig för att orka genomgå en operation (där man öppnar upp i magen, lägger den magen som hamnat på fel ställe rätt och syr fast den där) så därför avlivade vi henne. Jag hade även en colimastit ko som inte blev bra som vi också bestämde oss för att ta bort.... Så en kalvförlamnings ko och två avvlivningar blev det under det besöket. Sanna (veterinären) fick även ägna sej åt att trösta en helt bedrövad Hanna, gud va jag grät den kvällen! Det blev bara för mycket! Men som om de skulle va nog så tog spannmålen i krossfickan slut och när jag då skulle dra igång och skruva i ny spannmål så gick skruven sönder!!!! BAH! Minns att de va minusgrader den kvällen så de var svinkallt ute på logen där jag slet med att få igång allt igen... Men till slut kom jag iallafall in alldeles utmattad på natten och stelfrusen överallt.... Hade någon sett mej sen på påskdagen hade dom nog trott att jag hade haft en väldigt hård partynatt, och visst, så kanske man kan kalla de=)

Nu bar de snart iväg på kurs! Bäst och skrubba bort skiten först bara ;)

Trötta ögon och huvudvärk!

Så känner jag mej just nu, har suttit de senaste 2,5timmarna framför denna dumburk! Har skaffat ett nytt bokföringsprogram som jag inte riktigt har lärt mej 100 än men nu så börjar de rulla på lite smidigare!! Så nu har jag kommit ifatt med all bokföring iallafall!!! =) Alltid lika skönt när det är gjort!

Här hemma är det livat nu ska ni veta, min lilla Tuva har fått vårkänslor så nu löper hon för fulla muggar, och med en hanhund i huset kan nu ju gissa er till resten!! Rena rama cirkusen!!!! Jag har ju resten av familjen inneboende hos mej för tillfället för dom håller på och renoverar sitt hus och vill då inte bo i det under tiden. Så annars hade de ju varit lugnt eftersom gammelhunden bor med dom annars.... Så nu får dom va inne och ute i omgångar, hållas instängda i olika rum vilket är mindre populärt! Men förhoppningsvis är de bara veckan ut innan de lugnar ner sej igen. Bara att hålla ut!!


Min vän Rickard tyckte jag skulle bjuda på...

dsc00634 (MMS)

Min vän Rickard tyckte jag skulle bjuda på denna bild. Har stått och öst spannmål idag och då brukar jag vara så här "glammig" :-P Dom har sagt på radion att de ska komma snö här ikväll, hoppas verkligen dom har så FEL!!


Nu har den tittat fram! Jag o tuva har var...

dsc00632 (MMS)

Nu har den tittat fram! Jag o tuva har varit ute på en riktig härlig långpromenad:) så nu ska jag och mina rödrosiga kinder fixa lite i lagården innan de blir lite påskmat här... GLAD PÅSK ALLESAMMANS!


Nu har jag påsk städat hos kalvarna:) dom ...

dsc00617 (MMS)

Nu har jag påsk städat hos kalvarna:) dom blir alltid lika glada när dom får ny fin halm att leka o busa i :) våren närmar sej med stormsteg. Grannen åkte just förbi på sin HD och de e ju verkligen ett vårtecken! Men går fortfarande o väntar på att mina tussilago ska titta fram! Har ni sett några än?


Tillbaka blick

Vissa dar känns kroppen segare än andra, idag är just en sån dag. Att vara bonde är nåt  som sliter på kroppen, även om utvecklingen gått sjukt fort framåt och tagit fram olika hjälpmedel så finns de fysiskt krävande sysslor som måste göras. När mormor och farmor var små så mjölkades korna för hand, utfodrades för hand, man gödslade ut skiten för hand, i stort sett allt gjordes med handkraft, visserligen hade man bara några stycken som inte mjölkade i närheten av hur mycket korna mjölkar idag men ändå!!

När min pappa växte upp hade man mjölkmaskiner, mjölkledningar, mjölktank, man satte in utgödsling i ladugårdan som skrapade ut bajset till gödselplattan, man började seminera kor och satsa på avelsarbete, korna ökade i avkastning, man hade små tvåhjulsdrivna traktoter och maskiner till hjälp ute på fälten som mer och mer underlättade arbetet på gården.

Idag har utvecklingen fortsatt framåt, jag har mjölkmaskiner med avtagare vilket innebär att maskinen känner av när de inte kommer mer mjölk från kossan och tar då av maskinen automatiskt. Jag slipper då böja mej ytterliggare än gång för att ta av maskinen och kan spara lite på kroppen. Jag har mina mjölkmaskiner hängandes i en liten räls för att slippa gå och bära på dom. Jag har en fodervagn som händer på en räls i taget som automatiskt åker runt och ger korna mat sex gånger om dagen. Men jag har ändå inte det "nyaste".

Men som sagt, en del slitande arbetsmoment är ofrånkomligt, och sånt ägnade jag mej åt igår. Är supertrött i min värkande rygg idag =( Jag skulle verkligen behöva få tummen ur och komma iväg och börja på ett gym innan jag sliter ut hela min kropp!! Men jag har ingen aning om hur de funkar att träna på gym....Så därför tänkte jag be er om era bästa tips och råd om just träning! Hur funkar de? Hur ofta måste man träna? Var ska man träna? Vad/hur ska man träna? Hur kommer man igång/får tummer ur? Ni märker, frågorna är många!

RSS 2.0