sorg sorg sorg....

Ibland så händer de saker man inte kan göra något åt, djur blir sjuka och en del kan man inte rädda livet på tyvärr.... Ikväll orkade inte min lilla mirakel kalv kämpa mer. :( Hon föddes 7veckor för tidigt vilket är väldigt ovanligt att de ens lever när dom tittar ut då, men den här lilla krabaten har kämpat i hela 10dar och varit jätte pigg! Men igår blev hon dålig och ikväll orkade hon inte mer.... Hon vägde bara 10-15kg när hon föddes, normal vikt på en kalv ligger vid 35-40kg så hon hade verkligen inte oddsen på sin sida. De är ju inte heller säkert att kalven är färdigutvecklad när dom föds så mycket för tidigt och kommer de då t.ex hosta eller magproblem så har dom ju mycket mindre att sätta emot. Men så är de och så kommer de alltid att vara, djur blir sjuka och alla klarar sej inte.....


 

Men hon kommer alltid vara mitt lilla underbara mirakel......

Har fått lite frågor om livet på gården och tänkte låta er följa med och se hur en dag som mjölkbonde kan se ut.... Tyvärr lyckas jag inte med inläggen som jag skickat från mobilen, fattar inte vad jag gör för fel!!!   *suck*

Melodifestivalen vs Os

Bänkade mej precis framför tvn och fick se att Anna gick direkt till globen!! KUL! Vanligtvis brukar jag avnjuta melodifestivalen i mina hörsekskydd mellan korna under de sista av mjölkpasset men inte ikväll :) va inne halv två inatt så är lagom seg idag! Men lillebror erbjöd sej att åka iväg och mjölka korna i sista lagårn.... så nu är jag redan inne för kvällen. Så här sitter jag nu och bläddrar mellan melodifestivalen och damernas tremil. Nu har ju alla bidrag spelats upp för de här året och mina absoluta favoriter gick till andra chansen förra veckan! :)



Crucified Barbara med låter heaven or hell är min personliga favorit i årets startfält!

Men vem som vinner i globen och får åka vidare till Norge har jag absolut ingen aning om! Har som sagt inte sett så mycket av bidragen utan bara lyssnat på dom i radion....

Fast en sak kan jag lova, nästa vecka kommer dom här brudarna få min röst i andra chansen!!

Men nu blir de os för hela slanten :)

Inte min kväll ikväll....

Ska de jävlas så ska de.... Ibland tror jag inte de är meningen att jag ska åka iväg. För är de nån gång de krånglar eller går sönder så är de då. Ikväll kom turen till fodervagnen *suck* förhoppningsvis för jag tag i reservdelar till den imorgon, men efter mycket slit fick bror ihop den provisoriskt så nu får kossorna mat igen (förhoppningsvis) Som om inte de skulle vara nog har jag en kviga som försöker kalva men får känslan av att hon inte fixar de själv, så ska ta och gå ner till damerna igen och kolla läget. Hon får försöka en liten stund till men händer de inget då så får jag gå in o känna i henne så att livmodern känns öppen som den ska och att kalven ligger i rätt läge.

Håller tummarna för att damerna lyckas ta OS-guldet i curlingen ikväll!!!!

Mjölkningsdax!

Första dan av kursen är nu avklarad för min del, de andra håller fortfarande på för fullt!! Om de inte blir för sent för mej ikväll innan jag är klar med mjölkpassen så kanske jag drar dit en sväng och sover över där. Jag lär ju missa en hel del som händer där nu under kvällen. Men djuren kommer alltid först så är de bara!!! Vi har fått som uppgift att tänka ut nån som vi vill ha som mentor under de här året som kursen ska hålla på... De kommer då inte bli lätt. Det ska ju helst inte va någon man känner så väl eller har hjälp av nu utan nån utomstående som kan komma men nya ideer, synpunkter och feedback när de behövs. Hmmm... Inte lätt! Man har ju många som man blir inspirerade av och ser upp till lite men mentor?? Tål absolut att tänkas på....

Vilka personer inspireras ni av?? Tell me!!

Nu väntar kossorna..... bye bye så länge!

Kvällstankar....

Äntligen är jag inne för kvällen. Vissa dar känns segare än andra och idag har definitivt varit en sån dag. Men har trots allt fått en hel del gjort... Fast imorgon blir de iallafall lite avbrott i allt slit, jag ska nämligen iväg på en kurs om nu inte damerna i ladugården råkar få för sej nåt annat, man vet ju aldrig med djur! Det ska verkligen bli spännande!!! Kursen handlar bla om ledarskap och personlig utveckling och riktar sej lite till aktiva unga i lantbruket. Det tråkiga är att de är fre-lör med övernattning, men den missar jag :( Mina päron har missat att jag skulle iväg och ska bort på fredag kvällen så jag måste hem o mjölka korna... men men sånt är livet! Ser ändå framemot en spännande dag!

Nu har kvällsmaten landat där den ska så nu är de bara och springa en runda genom duschen innan jag kan krypa ner under täcket.... Men känner jag mej själv rätt så blir de en lååååång runda för gud va skönt de är att duscha :)



tuva och skalman (ja, resterna av honom) ligger steget före mej

Lyssna!!

Den här låten har verkligen fastnat i mitt huvud! Kan inte fatta att den INTE kom med i årets melodifestival??! Men tror absolut att den kommer bli en kanon hit! Både Linda och Velvet är fantastiska sångerskor enligt mej och den här gillar jag starkt!!

http://www.youtube.com/watch?v=bJA5quP6yJg

 

 


Så trött....

Ännu en dag är avklarad, hann nästan med allt som jag hade tänkt. Vore väl vääääldigt konstigt om jag någon gång skulle lyckas hinna före tidsplanen :) Är väl lite för mycket tidsoptimist för de! Blev iallafall färdig med allt mökande nere hos kalvarna idag så nu har dom de fint! Måste ta o berätta om min lilla minikalv (eller som brorsan kallar henne, räkan) men de är jag alldeles för trött för ikväll....

Fick just ett mms av en kompis som är lite krasslig i halsen med en bild på en jägerflaska och frågan: tror du de här lindrar halsen?? Svaret jag gav blev ju givetvis, HALSA!!!!! :)

Men nu är kvällsmaten avklarad och sängen blir nästa anhalt för min lilla värkande rygg. Men fastnar visst lite framför tv och damernas ski cross och svensk medaljchans hoppas jag!! Verkar definitivt vara en tuff sport, en ryska blir just bortförd i en pulka efter en otäck krasch. Är så glad att de gick så bra för Anja efter hennes hemska krasch.... Heja Anja!!

Natti natti..... zzzzzz

Morgonstund har guld i mun

Fast nu är de väl egentligen lite för sent för morgon men härligt är de ändå. Solen skiner från en klarblå himmel temperatur mätaren har nu stigit från -25 (som de va imorse när jag gick ut) till -15. ÅÅÅÅH de är bara så vackert! Jag är vekligen en vintermänniska, iallafall en sån här dag ;)
Fast en som faktiskt hade sin guldstund tidigt nu på morgonen svensk tid va ju Marcus Hellner, som då fick sin os-guld medalj!! Måste va en helt sjuk häftig känsla o stå där överst på prispallen till sveriges nationalsång och veta att just nu är ja bäst i världen!! Det är så härligt med os! Absolut ett av detta årets höjdpunkter enligt mej ;) Är ju inte varje dag jag avklarar morgonmjölkningen till hockeymatchen mellan sverige-finland. Vilken tur att radiosporten finns!!!

Nu när både jag o hundarna har laddat upp med ny energi så är det dax att gå ut o fortsätta jobba. Idag väntar riktigt "skitgöra" men de måste göras det med. Det ska mockas rent hos småkalvarna och in med ny fin halm till dom. Det är alltid lika kul o se hur glada dom blir och springer runt och busar i den nya halmen. Underbara krabater de där....


Vinterbilder

Kommer nu göra ett försök med att få fram bilderna jag tog idag...

insnöat hus
huset är allt lite insnöat


var är vägen??
var är vägen??


vackert värre....
här har de gått att ploga lite iallafall



börjar allt bli rätt fina snövallar



hund attack!!!



var är stängslet??


snööö!!
♥snö Tuva♥

 

Tuva igen


inte fel o rulla sej lite i snön =)
de är så härligt o rulla sej i snö!!

Vi har verkligen haft en underbar dag ute i snön!!


Premiär!!!

Jaha, då va de äntligen dax. Premiär inlägget för mej här=) Vilken helg de har varit här! Snöstorm!! Jag kan lugnt säga att jag verkligen varit insnöad, helt sjukt häftigt =) Tror inte jag kommer va med om så många fler vintrar som denna. Hundarna och jag har varit ute i över två timmar idag o härjat i snön och många många kort är tagna som jag nu försöker att få över till datorn... Men den största utmaningen blir nog att få in dom här på bloggen.... men men skam den som ger sej. Jag ska iaf göra ett försök!!


Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0