Otillräcklig!!

Precis så känner jag mej rätt ofta nu för tida... Otillräcklig. Det är väl nåt dom flesta känner igen sej vid?! Oftast brukar jag va rätt bra på att inte stressa upp mej själv men nu går det väl lite si sådär på just den fronten. Min ATT GÖRA lista blir snarare längre för var dag än att den krymper. Den fylls på hela tiden med saker som måste fixas, lagas, kollas upp, saker som ska beställas, djur som ska flyttas hit och dit... men hur mycket jag än jobbar och sliter så känns de för tillfället som att jag inte kommer nånvart!! Ibland vet jag knappt vilken ände jag ska börja i känns det som... Dessutom hinner ja inte med mina underbara vänner!

Det är sååååå frustrerande!!!!!!!!!

Dagen bara försvinner ju!! Upplever ni samma sak?? Vad brukar ni göra åt det i sånna fall??

Nu ska jag strax bege mej ut till lagårn igen och försöka bli klar för kvällen nån gång, jag och tuva har varit uppe hos mamsen en snabbis och fått våfflor till kvällsmat! *mums* Tror hon kände på sej hur hennes dotters kylskåp ekar tomt just nu.... Inte ens handla mat hinner jag med.... 


De finns inga dåliga väder bara dåliga klä...

dsc00112 (MMS)

De finns inga dåliga väder bara dåliga kläder. Regnet öser ner och jag o tuva sätter upp nytt stängsel till kvigorna.


Ikväll är de visst kornas tur att bli dyng...

dsc00109 (MMS)

Ikväll är de visst kornas tur att bli dyngeblöta. Har regnat hela dan här idag så inatt får dom allt sova inne. Hoppas de syns lite på bilden hur de har droppat på båspallen! Dom har visst hittat en död man någon mil härifrån halvvägs nergrävd inne i en skog. Förmodligen mördad.... Lite kusligt...


Ibland undrar jag om jag nånsin kommer bli...

foto0110 (MMS)

Ibland undrar jag om jag nånsin kommer bli vuxen? Ikväll hade jag o brorsan ett litet vattenkrig (igen) och jag är nu dyngesur från topp till tå! Men börjar bli lite kyligt så är väl bäst o försöka få på sej nåt torrt o varmt! :)


Har varit på en liten snabbfika hos mormor...

dsc00105 (MMS)

Har varit på en liten snabbfika hos mormor och fått alldeles nybakade kakor o mjölk :) nu är jag på väg till nossebro marknad med mor o syster.... Mamma tyckte jag behövde komma ut bland lite folk, o inte bara gå hemma bland kora.


Provmjölkning på schemat

Försökte hinna med att ta lite bilder ikväll under tiden vi provmjölkade, hade extra mycket hjälp ikväll av familjen så är inne riktigt tidigt ikväll : ) Innan jag utökade besättningen fick jag oftast göra det själv men nu när familjen är lite närmre så försöker jag fjäska till mej lite hjälp, tar ju lite längre tid att prova 100 kor mot mina 60kor innan....


Hade fördelat arbetsuppgifterna emellan oss, jag mjölkade, mamma skötte alla prover och brorsan ansvarade över kann korna och gav kalvarna mjölk...


Även Tuva är med och hjälper till, ingen mjölk får gå till spillo här inte! Är det nån kalv som lämnar några droppar kvar i botten på hinken så är hon snabbt framme och slickar rent.Zorro tar det betydligt lugnare...


Kossorna väntar ivrigt på mat!


Klara och på väg hem!!

Den sista bilden på min bror är mest en liten hämnd för att han råkar va så mycket starkare än mej och kan bära runt mej och slänga mej på de mest osköna ställena, vilket skedde ikväll när jag fick mej ett litet "bad" bland spannmålen!! Hade spannmål överallt efteråt och då menar jag ÖVERALLT!!!

Tur det finns ducsh och varmvatten.....


Cirkus djur?!

Jag har försökt få lite bra kort på min senaste jersey kalv med det går så där! Hon är ett riktigt litet energiknippe och klarar max av att stå still 2 sekunder!! Så på de flesta kort ser man bara en stor suddig gul fläck som dessutom gör allt hon kan för att försöka äta upp min kamerna =) Hon älskar uppmärksamhet och är alltid pigg och glad och älskar när man kliar henne under hakan!Dessa bilderna tillägnas särskilt ni (jag vet allt vilka ni är ;)) som kallar mina jersey för cirkus djur?! Men jag vet att eran högsta dröm är att det även ska finnas jerseykor på era gårdar!! ;P

Eller hur Martin & Per?? =D


Vem är den skyldige?????

Idag har ett litet mysterium för mej blivit löst! Har varit lite orolig över att jag har missat en grej men idag har det visat sej att så icke var fallet!

Mysteriumet har varit följande, i våras när jag fick hem mina kvigor som har varit på kvighotell hela vintern var det två madammer som var dräktighets förklarade men utan någon rapporterad inseminering, jag var helt 100 på att dom inte hade blivit seminerade av mej innan dom flyttades ner. Bonden som har haft dom under vintern kunde inte heller hitta nån uppgift om det i hans papper, vi grubblade mycket fram och tillbaks, kanske hade uppgifterna försvunnit när vi rapporterat djuren i mellan oss?? Hur som, den första av dom kalvade för några veckor sen och fick en söt liten svart/vit gosse helt i sin ordning, jaha alltså måste hon ju blivit seminerad här konstaterade jag och blev lite irriterad på mej själv för att ha glömt bort det...

Idag kalvade kviga nummer två...


Så här ser hon ut.....

så här borde hennes kalv ha sett ut...


men så här såg den ut!


världens ful/sötaste kalv!! =)

När jag såg den här lille krullige krabaten förstod jag genast vad som måste ha hänt!!!! Dom har haft besök av en tjura usling när dom fortfarande gick på sitt sommarbete i höstas!! ÅHHHHH att jag inte tänkt på det tidigare???!!!! Jag vet ju att det liggen en gård i närheten av deras hage som har alla möjliga raser och dom måste alltså smitit in till mina fina flickor och friat lite! Vilka busar! Men mysteriet är nu löst iallfall =)

Vi har städat hos kalvarna idag men Tuva s...

dsc00095 (MMS)

Vi har städat hos kalvarna idag men Tuva satt i halmen och mös istället och agerade arbetsledare :)


Brr idag är nog den kyligaste morgonen vi ...

dsc00099 (MMS)

Brr idag är nog den kyligaste morgonen vi haft på ett bra tag här.... Skönt o burra in sej i västen :) känns lite ovant att mjölka utan att svetten rinner på en. :) dessutom så bjuder jag ju er på en härlig morgon frisyr som efter 4timmars jobb still going strong! :-D


Tuva provar på hur de är att vara kossa oc...

dsc00091 (MMS)

Tuva provar på hur de är att vara kossa och passar på att dricka lite vatten ur vattenkoppen :) vad skulle jag ta mej till om jag inte hade min älskade Tuva?!


Det blev en liten flicka! :) här bara någo...

dsc00087 (MMS)

Det blev en liten flicka! :) här bara någon minut gammal.... Det är lika fascinerande o stort varje gång de kommer en ny liten krabat!


Bebis på väg ut :-D

dsc00081 (MMS)

Bebis på väg ut :-D


Min käre bror skulle steka till några korv...

dsc00074 (MMS)

Min käre bror skulle steka till några korvar till frukost. Gick väl sådär... Kolsvarta på utsidan, iskalla på insidan och mitt kök är alldeles os fyllt. Så nu har jag fått hoppa in och steker korvar åt honom. Inte så dumt med en storasyster ibland:) och jag fick mej ett gott skratt! :)


Attans också!

Fick höra den tråkiga nyheten på radiosporten ikväll, ingen Christian Olsson i detta friirdotts EM. =( Jag höll tummarna in i det sista på att han skulle känna sej frisk och hel nog för att ställa upp och tävla men icke då... Men ändå kan jag inte låta bli att bli imponerad, det måste ju ändå va ett svårt beslut och ta. Att överväga om han är hel nog efter alla skador han haft de senaste åren, och visst förstår man honom. Det måste krävas (inbillar jag mej iaf) en vilja av stål för att orka ta sej tillbaks till toppen när man dessutom drabbas av nya bakslag under resans gång.

Men det är ju precis så livet är oavsett om man är elit idrottare, läkare, brandman eller sjuksköterska. Livet går upp och ner, en del dar flyter bara på medans vissa dar tar det tvärstopp!

Hur som så hoppas iallfall jag på en riktig skräll för Sverige under stundande EM, kanske kan Linus Törnberg stå för den?! Eller vad tror ni??

Jag har varit en riktig slavdrivare dom se...

dsc00067 (MMS)

Jag har varit en riktig slavdrivare dom senaste 3timmarna och kört hårt med resten av familjen. Alla lysrörs skydd skulle tvättas rent från all flugskit och trasiga lysrör bytas ut, även alla fönster i lagården fick sej en riktigt rengörning. Så nu är de riktigt ljust och härligt i lagårn igen :)


Helt otroligt! Klockan är "bara" halv elva...

dsc00066 (MMS)

Helt otroligt! Klockan är "bara" halv elva och jag har redan kommit till kojs! I vanliga fall brukar den visa betydligt mer.... Äntligen har de hittat hit lite regn igen, är så mysigt att ligga o lyssna på :) nästan som en gonattvisa:)


Brorsan har fått hem sin fotokatalog från ...

dsc00063 (MMS)

Brorsan har fått hem sin fotokatalog från studenten o balen, och jag skrattar så tårarna rinner. Kolla in kortet längst ner till höger så ser ni min bror komma bärande på en back med pilsner. Kommer så väl ihåg kommentaren han fick av en av lärarna när han gick förbi: " du låter som ett helt bryggeri!!" stackars mamma är helt förtvivlad... Haha :)


Gonatt!!

Sitter och tuggar i mej min kvällsmacka medans hundarna ligger vid mina fötter och den gamle skutten har redan börjat snarka =) Tänkte passa på att skriva några rader om min dag....

Den började med att en vääääldigt trött Hanna bosktavligt talat (nästan iaf) rullade ur sängen vid 5, blev alldeles för sent för mej igårkväll kröp inte till kojs förräns framåt halv ett :/ Men av nån anledning så brukar man ju piggna till rätt snabbt bara man kommet ut får i sej lite frisk härlig morgon luft och börjar jobba. Knepet är att aldrig sitta still för då trillar ögonen ihop på studs!!!

Under dagen va jag även tvungen att hinna in till min revisor en sväng, och nu till de lite pinsamma, okej det JÄTTE PINSAMMA!! När jag satt där hos honom och han letade lite i sin dator efter några siffror så händer det som inte får hända, under några sekunder, ja de va nog t.o.m minuter så SOMNAR JAG! Sååå jääla piiinsamt som Ronny & Ragge skulle sagt. =)

Därför är det nog bäst att jag beger mej vidare mot sängen!!!  pssst, ni berättar inte för nån va?? ;P


Tuva fick en minifotboll igår och den har ...

dsc00056 (MMS)

Tuva fick en minifotboll igår och den har redan blivit hennes favvo :) jag hade en riktigt dålig kväll igår hoppas de blir bättre idag :)


Lite storleksskillnad va?? En av mina mins...

dsc00059 (MMS)

Lite storleksskillnad va?? En av mina minsta kor hamnade jämte en av mina största. :)


Mitt middagssällskap idag, bäst of Dag-Ott...

dsc00054 (MMS)

Mitt middagssällskap idag, bäst of Dag-Otto :) to de :)


Nanne kavalkad!

Sitter och försöker smälta ner middagen, som vanligt åt jag lite för mycket =) Passar på att titta runt lite på youtube och fastnade på Nanne Grönwall, sveriges eget svar på Tina Turner! Hon är asgrym, har en fräck stil, rivig röst och blir bara snyggare och snyggare! Här kommer en liten del av det hon har gjort....

>


Testpatrullen är i full gång! Ikväll testa...

dsc00050 (MMS)

Testpatrullen är i full gång! Ikväll testas kossornas gräs... Mums mums...


Sitter och tittar på mina vackra kor :) de...

dsc00048 (MMS)

Sitter och tittar på mina vackra kor :) den här skiftar lite i färgen och enligt mej är hon riktigt tjusig! Va härligt de har varit med regn idag! Inte en minut för sent och pyttelite svalare att jobba. Tror t.o.m kossorna har njutit av lite svalkande regn :)


Vissa....

...kvällar känns det förbannat surt att inte komma in tidigare på kvällen, ikväll är just en sån kväll.... När jag "bara" hade 60 mjölkkor och 1 lagård att sköta brukade ja vara klar vid sju tiden på kvällen ungefär men nu +60kor och +1 lagård till att sköta så är det en omöjlighet! När jag åkte till lagård nr 2 ikväll och såg en massa människor sitta ute och grilla eller bara njuta av de varma kvällarna suckade jag lite för mej själv och tänkte va fan håller jag på med egentligen? 14 månader har nu gått sen besättningen fördubblades och inte en enda gång på dom månaderna har jag varit inne tidigt och fått lite "slapptid" för mej själv... MEN det är nu det gäller att blicka framåt och snart är det inte så många månader kvar tills det skulle kunna bli så igen! I slutet av hösten ska kossornas nya hem förhoppningvis vara klart och jag slipper åka och flänga mellan 2 lagårdar! =)

Alla ni som vill se fler bilder på en något flummig Hanna och resten av det härliga gänget från Bonde söker fru återträffen förra månaden kan gör det på WILLES BLOGG!

Natti natti!


Någon som ser Tuva?

dsc00046 (MMS)

Någon som ser Tuva?


Här kommer en liten minivisning av sommare...

dsc00044 (MMS)

Här kommer en liten minivisning av sommarens mode. Som ni ser så är det skitiga ben som gäller, svett utblandat med bös, smuts, koskit och mjölk. Detta kombineras helst med ett par gummistövlar i matchande färg, shorts och sleten t-shirt för att öka ventilations möjligheterna! :)


Film tips!

Är inne en snabbis mellan åskskurarna för att slänga ihop lite middag och tänkte passa på att ge er ett film tips! Knowing med Nicolas Cage i en av huvudrollerna. Såg denna filmen i våras och det veti katten om den inte är bland de bästa jag sett! Så vansinnigt spännande!


Jag satt verkligen som fastklistrad under hela filmen!! Jag ger den 5 kossor av 5 möjliga!!

Är det någon av er som kan tipsa om en ruskigt bra film till en regnig sommarkväll??

Åskoväder nr 2 för idag är på väg hit nu. ...

dsc00042 (MMS)

Åskoväder nr 2 för idag är på väg hit nu. Regnet ökar mer o mer och blixtarna verkar komma närmare o närmare. Jag o tuva sitter innanför lagårds dörren och tittar ut på naturens skådespel med skräckblandad förtjusning. Jag tycker det är lite läskigt med åska men samtidigt kan jag inte låta bli att bli lite fascinerad.


Det som inte dödar det härdar!

Stämmer inte det? Så tänker iallafall jag väldigt ofta. Oavsett om det går bra eller dåligt så finns det alltid saker man kan ta med sej vidare i livet. För visst är det kombinationen av när vi mår bra och när vi har det jobbigt som gör oss just till dom vi är?! Alla människor har jobbiga perioder i livet som man väl helst hade velat slippa men även dom gör oss ju unika på sitt sätt!

Jag försöker alltid att se positivt på det mesta, är inte alltid så lätt men jag gör så gott jag kan! Negativa tankar hjälper mej ju knappast utan får en ju oftast ännu mer dyster! För oftast går det ju ALLTID att hitta minst en liten positiv grej eller hur?!

Ta t.ex den här värmeböljan vi befinner oss i nu, visst det är asjobbigt att jobba nu och jag verkligen bokstavligt talat flyter bort under svettiga mjölkpass, MEN visst har den sina små fördelar också?!

1. Jag slipper ha ångest över att min gräsmatta ser ut som en överbevuxen äng för att jag inte hinner klippa den var och varannan dag som mina grannar gör med sina golfgreen akitga gräsmattor!

2. Jag behöver inte ägna mej 10minuter åt att pälsa på mej alla kläder innan jag ska ut till lagården.

3. Mina händer är inte längre spruckna och torra!

4. Jag behöver inte sucka åt att veden i pannrummet redan är slut!

5. Finns det nåt som slår frukosten ute i skuggan av äppelträden?

Svårare än så behöver det ju inte va? =) Dom största hindren vi har är oss själva!


Hemma igen:) har haft en rolig o väldigt v...

dsc00038 (MMS)

Hemma igen:) har haft en rolig o väldigt varm helg. Jag har även tatt årets förstå dopp och de va så skönt! Egentligen borde jag sova men måste försöka vädra ur huset och iaf få de lite svalare först, så sitter i soffan o avslutar kvällen med glass o CSI NY. Tack Emma & Magnus för allt!


Skörde bilder

Vilka fullmatade dagar det har varit, som alltid med andra ord ;) Igår körde vi in höet så nu är allt färdigt och klart... Skörden flöt på så smidigt det bara gick, inte ett enda avbrott för reparation eller nåt! =) Så nu får det regna bäst det vill vilket jag verkligen hoppas de kommer göra för shiiit va torrt det är nu! Men alla här omkring verkar visst inte fatta att det är eldningsförbud! *gggrrr* jag vill då inte ha mina marker upp eldade!

Sitter här och tömmer kameran på en himla massa bilder och nu är det väl på tiden att visa lite bilder från skörden!


Nu är det bäst jag sätter fart!! Snart är det dax för avresa mot Kullinge Gård där det idag vankas dop av lilla Thilde! Det ska bli så kul och träffa mina underbara vänner!

Ha en underbar helg!!

Nu sitter jag o brorsan och plockar balar....

dsc00035 (MMS)

Nu sitter jag o brorsan och plockar balar... Skörden börjar lida mot sitt slut, så nu är de bara höet kvar men de får ligga nån dag till o torka. Försökte lägga upp lite skördebilder på bloggen innan idag men mitt internet verkar ha gått sönder!! :( och vet inte om jag är på humör för o sitta i telias långa telefonköer just nu!


Nu är silon äntligen färdigtäckt och klar....

dsc00030 (MMS)

Nu är silon äntligen färdigtäckt och klar. Min kropp känns som spagetti efter att ha stått och öst på grus på plasten ikväll... Så jag lär nog stupa i sängen:) imon kommer en som ska rulla ihop allt gräs som inte fick plats i silon, så morgondagen lär även den bli fullspäckad :) Gonatt!!


Nu kör vi för fullt! Gräset ser faktiskt k...

dsc00024 (MMS)

Nu kör vi för fullt! Gräset ser faktiskt kanonfint ut:) men bäst av allt är nog lukten. Finns inget som luktar så gott som nyslaget friskt gräs!!! Nu när lagårds arbetet är klart för idag ska jag hoppa in i traktorn igen och fortsätta slå gräs. När jag var liten va skörden bland de bästa/roligaste på hela sommaren, och vet ni, det är de fortfarande:-D


Jag har suttit o slagit gräs i ett par tim...

dsc00020 (MMS)

Jag har suttit o slagit gräs i ett par timmar idag och hade sällskap av en hel drös med djur som räv (som inte ville bli fotad tydligen) hare, skrattmås, kajor, kråkor, en korp och en jätte söt råddjurs kid!! Jag fick även se en ovanlig grej som jag inte sett på flera år. Haren som va ute på åkern gick till anfall mot fåglarna! Förmodligen har hon ungar nånstans i närheten som hon ville skydda!


Trafikstockning! Stängsel skopan verkar vä...

dsc00017 (MMS)

Trafikstockning! Stängsel skopan verkar väldigt intressant... Hade en riktig snygging på besök i lagården ikväll:-D


Här under trädet/busken (vet inte va de kl...

dsc00014 (MMS)

Här under trädet/busken (vet inte va de klassas som) ligger tuva mycket nu när de är varmt. Innan hon lägger sej gräver hon runt i jorden för att få upp lite svalare jord. Haha smart tjej! :)


Min nya bästis! Vattenflaskan får följa me...

dsc00012 (MMS)

Min nya bästis! Vattenflaskan får följa med överallt idag. Svettas som en gris! Förresten, är de någon som vet varför man säger så??


Hot hot!

Vilka kontraster vi får vara med om i detta avlånga land?! För inte så himla längesen gick jag runt i långkalsonger, raggsockar, tjocka tröjor och mössa när jag mjölkade. Idag går jag runt i shorts och linne när jag mjölkar. Från nästan -30 till +30. Lite galet va? Ikväll var det verkligen ohyggligt varmt inne i lagårn, kändes ungefär som min korta "semester" till Grekland för två somrar sen. Så om någon är sugen på en "gratis semester" så är ni varmt välkomna för ett värme studiebesök i min lagård! =D Hahaha

Men för alla er som kan ligga och mojja sej på stranden en sån här dag så måste de kännas rätt bra :) Jag tycker också det är rätt skönt med lite värme (borde kanske mena mycket värme?) visst, det är lite segare att jobba. Det jobbiga är att det påverkar mitt företag väldigt mycket, alla jordbruk är ju beroende av bra och rätt väder! Just nu börjar både min spannmål och mitt gräs skrika efter vatten!

Hittade faktiskt några bilder från Greklands resan


utsikten från rummet


tur nån jobbade =)


va händer här tror ni?? ;)Det va verkligen några intensiva dagara vi tillbringade på ön Santorini (tror jag ) när vi filmade resan till Bonde. Vet inte om jag vill kalla det semester för det gick i ett hela tiden, vi hade med oss en guide dom 2dagarna som vi filmade på ön och han drog oss kors och fram över hela ön!!! Men det va helt klart en upplevelse att va med om men gud va trött jag var när vi kom hem!!! Vi tillbringade nästan 3,5 dag på ön. Resan ner tog jäääätte lång tid, gick inga direkt flyg den dagen vi skulle ner så blev en massa flygbyte och krångel. Vi landade på ön söndag kväll och filmade ankomsten till hotellet. Nästa dag var vi uppe i ottan och gav oss iväg för att filma både det ena och andra, en jätte fin badstrand, resturanger, utsiktsplatser, åsne tur och va de va allt.... Men som sagt en härlig upplevlese!!

Nu hoppas jag att de blivit tillräckligt svalt i mitt sovrum så jag kan få sova!!


Alla njuter inte av värmen. För djuren är ...

foto0070 (MMS)

Alla njuter inte av värmen. För djuren är de rätt jobbigt när de blir så här extremt varmt som det är nu. Det gäller att se till att dom har gott om friskt vatten och tillgång till skugga...


Nu rullar vi hemåt. Jag har haft fullt upp...

dsc00995 (MMS)

Nu rullar vi hemåt. Jag har haft fullt upp med o hålla koll på galningarna ;) nu gäller de bara att överleva resten av hemresan:-P hur nu de ska gå till... :-D


Stora leksaker för små pojkar :)

dsc00994 (MMS)

Stora leksaker för små pojkar :)


Dom här små ligisterna ska jag stå ut med ...

dsc00991 (MMS)

Dom här små ligisterna ska jag stå ut med idag. Brorsan o hans kompisar. Vi är nere i skåne idag och tittar på en massa maskiner o traktorer.


RSS 2.0