Sista mjölkmaskinen är på o kvällsmaten se...

dsc00607 (MMS)

Sista mjölkmaskinen är på o kvällsmaten serverad. Lite diskning kvar sen så är jag färdig för ikväll... Så skönt:)


Här mjölkas de för fulla muggar:) Har idag...

dsc00606 (MMS)

Här mjölkas de för fulla muggar:) Har idag haft besök av far o son Hellström som vi var typ grannar med hemma i Järsnäs. Var evigheter sen jag träffa dom senast.... Så tack för besöket!:)


Nu har de här vilddjuret tagit årets först...

dsc00603 (MMS)

Nu har de här vilddjuret tagit årets första dopp! Själv väntar jag nog några månader till:)


Några rader av en trött smålänning...

Kan man tänka sej, nu äntligen lyckades jag få iväg ett blogg sms... =) Inte illa av en "bondläpp" som jag!

Idag är jag bara sååå trött, var på möte igår och kom hem rätt så sent. Träffade en smålänning på mötet igår så lite "hemma" kände jag mej allt. För rötterna går ju aldrig ur eller hur? Kommer alltid att se mej som en smålänning!

Något som berör mej väldigt mycket och som har varit väldigt på tapeten nu den sista tiden är alla dessa nyheter om unga flickor som blivit våldtagna men istället för att vara ett "offer" så har dom blivit skurken i dramat. Varför?? Jag är väldigt dåligt insatt i det här, vet bara de jag har hört på radion typ. Så jag ber om ursäkt om jag fattat nåt av det här fel, men hur som så måste vi väl alla kunna visa lite medmänsklighet? En stor blomma från mej till alla som vågar säga ifrån och gå emot strömmen för att hjälpa någon som behöver!! Ni är verkligen guld värda!

Nu tänker jag och hundarna ge oss ut och gå i solskenet! Ha en underbar dag allesammans!

Haha lite teknisk är jag allt tydligen:)

Haha lite teknisk är jag allt tydligen:)


Ursäkta denna röra....

HJÄLP! Idag har jag varit iväg och fått min personlighets analys. I kursen som jag går så ingår just de, jag fick först fylla i ett frågeformulär med en massa frågor om hur jag var som person och välja mellan vilka beteenden som beskriver mej bäst och sämst, och nu har jag då fått svaret. Jag tror mej ju känna mej själv rätt bra men de är ändå rätt läskigt när någon annan sätter ord på det. Jag vet inte ritkigt hur jag ska kunna förklara det här på ett smidigt och enkelt sätt men ska försöka med en liten snabb resume! Jag fick en analys på mitt grundbeteende (som ska beskriva mitt naturliga beteende) sen fick jag även en analys av mitt anpassande beteende (t.ex när man försöker passa in en viss situation t.ex jobbet) och att dom skilde sej en del! Man jobbar efter fyra färger.

Rött står för dominans 
Gult står för inflytande
Grönt står för stabilitet
Blått står för konformitet (följsmahet)

En röd person är modig, orädd kraftfull, gillar utmannigar
En gul person är social, utåtriktad, har lätt att umgås med människor de inte känner
En grön person är lugn, tålmodig, visar sällan va de tänker och känner, värdesätter harmoni och stabiletet
En blå person har stort behov av kontroll och säkerhet, disciplinerade och noga med att hålla sej inom ramarna.

Vilka färger tror ni var dominerande för mej?

I mitt grundbeteende var faktiskt grönt den mest dominerande färgen! Det var faktiskt lite oväntat men gjorde mej väldigt glad=) därefter kom rött, gult och sist blått. 
Sammanfattning: Jag är stabil och pålitlig, går helst mina egna vägar och föredrar att ta ansvar över mina egna handlingar.
"Din starka känsla av oberoende gör att du är beredd att stå upp för dina egna värderingar och
beslut och samtidigt försvara dina åsikter"

Däremot i mitt anpassande beteende såg de lite annorlunda ut kan jag konstatera. Där va den röda stapeln jättehög(!) Den var dubbelt så hög som den gula coh röda!! Det här ska då alltså beskriva mej mer i minn jobb situation:
Handling och aktivitet är huvudingredienser, har klara och tydliga mål, är inte rädd för att jobba för och komma dit, krävande, kan uppfattas som arrogant.
"Du är en ambitiös, krävande, rättfram och oberoende person som litar på dej själv och din egen förmåga. Du upplever ett ständigt behov att vara i farten och kan bli otålig på andra, som inte vill eller kan hålla samma tempo som du själv"

Det här ser jag som min stora styrka när det gäller mej som företagare, samtidigt är det just de som kan bli mitt stora fall.... Alla fruktansvärda höga krav jag har på mej själv. Men det är ju ändå lite tack vare dom jag har kommit så långt som jag har gjort idag, så utmaningen blir väl att balansera på en lagom nivå och låta mej själv någon gång bara vara okej eller lagom eller kunna tänka, visst jag kunde gjort de här mycket bättre men det är gott nog!

Det här blev nog lite rörigt men kände att jag behövde skriva av mej de här.... hoppas ni har lite förståelse för de! Kram på er!


Grattis Emilie & Rickard!!!!!!!!

Djur är helt fantastiska!! Det är helt underbart att få tillbringa dagarna med dom. Igår mitt i allt pappersarbete så fick jag faktiskt ett litet men väldigt roligt avbrott. En fotograf kom hit för att ta portätt bilder på mej och alla djur! Ni ska veta att de är både spännande och roligt att släppa in en fotograf i ladugården! Bilderna kommer så småningom under våren dyka upp på en hemsida och jag lovar att hojta till så att ni som vill också kan få se dom! Det är verkligen olika hur djuren reagerar. En del kor vill inte alls va med på bild medans några andra gärna hade smakat på kameran om dom fått de =)
 
Måste även passa på att skicka en stor grattis hälsning till Emilie och Rickard som idag firar sin 7-års dag!!!  Jag är så himla glad för eran skull ska ni veta!

Hoppas ni alla haft en härlig helg!! Kram Kram

Höst väder??

Idag är det perfekt väder! Grått, disigt, dimmigt och regn regn regn.... Nej, jag är inte knäpp eller jo kanske lite trors allt. Men idag är jag tvungen att tillbringa en massa timmar inomhus! Jag har lovat mej själv att komma ifatt med allt pappersarbete innan högarna blir för stora, och då kan de ju inte bli mycket bättre väder att sitta inne i eller hur?? =) Hade de varit strålande sol och klarblå himmel hade jag fått myror i baken direkt av att sitta inne och längta ut...

Men nu så kavlar jag upp ärmarna. Fakturor ska konteras och bokföras, checklistor ska fyllas i och skickas iväg, papper ska soteras och sättas in i pärmar, jorunal ska fyllas i....
Ja ni hör, bara att sätta igång!

Kram på er!

Tack snälla rara mamma!!

Har jag berättat att jag har världens bästa mamma?? Om inte så vet ni det nu!!=)

Gissa vad som stod i ugnen för att hålla sej varma när jag kom in vid tio tiden igårkväll??! Underbara härliga goda våfflor!! Jag fick en härlig kvällsmat och mamma en STOR kram! Vi är nog lite av en våffel familj, blir nog iallfall minst en gång i månaden att vi äter det. Så har de varit sen vi var små. Perfekt för mamma att göra en smet innan vi gick till ladugården på eftermiddagen, och när vi kom in hunriga på kvällen var de bara att ta fram järnet och sätta igång! För några år sen fick jag själv ett våggeljärn i present av MR Valter Jonsson (tack Valter! om du av någon händelse skulle läsa det här) och det har använts flitigt hos mej sen dess!

Våffeldagen!

Är inte våfflor bland de godaste som finns??
Riktiga hembakade på mormors gamla recept...
Hade faktiskt lovat mej själv att de skulle bli lite våfflor här idag men kom in alldeles för sent för att hinna göra en smet att ha till ikväll. Så nu blir de bara en vanlig snabbmiddag som vanligt innan de är dax och dra igång kvällspasset. Så får nog skjuta upp "våfflandet" till imomkväll!

Men jag är ju ändå nyfiken på hur ni vill ha era våfflor?

Själv så vill jag ha dom mjuka med mycket strösocker på!! Ingen grädde och sylt här inte! =)


Mini semestern....

Åh de känns så konstigt... och tomt! Även att jag har tre katter "kvar" så känns de ändå konstigt! Skrållan, Skrik och Didde undrar nog vad de är för fel på mej. Eftersom vi inte vet vad lille skrutten dog så är jag lite orolig om de skulle visa sej vara något som kan smitta de andra katterna... Därför tycker dom nog jag är lite "på" ibland! =) Men de gick ju så himla snabbt. På söndagkvällen va han precis som vanligt med och drack mjölk, märktes inget! Jag har ingen aning om vad som kan ha hänt honom under natten, men kan ju vara precis vad som helst. Så jag håller tummarna att de inte händer nåt med mina andra tre små älskingar!

Hittade lite bilder på honom som jag tänkte dela med mej av!


Här är han inte så många timmar gammal...


Någon som är ute på äventyr!


På spaning...


Älsklingsplatsen!Stor pojke nu


Måste visa en annan härlig bild på Skrik!

Varmt och skönt att sova på kossorna!!


Nu till något mycket roligare!

Hade en super härlig mini semster! I fredags bar de av med tåg upp till Gävle för att hälsa på min coola Jonna! Var lite rädd att jag skulle missa tåget, kom iväg i absolut sista minuten som vanligt! Fyra timmar på tåg blev det den kvällen, hade med mej lite pappersarbete som jag låg lite efter med för att fördriva tiden lite... Tycker de är så skönt att resa med tåg. Även om de på hemvägen var lite stimmigt med barn som for runt och skrek överallt. På lördagen tog vi tåget till storstaden stockholm och gick runt och kikade i affärer. Finns mycket roliga affärer och mysiga fik som inte finns här hemma. På kvällen hade vi tänkt att antingen gå ut eller gå på bio men när vi kom tillbaks till Gävle vid 19 tiden va vi båda för trötta för de så de blev en lugn slapp kväll i soffan. Men va skönt de va!! På söndagen när vi vaknade möttes vi av snö, snö och åter snö... Så blev att slappa och kolla på film innan jag drog ut stackars Jonna i snöstormen för att gå en runda. Klarar verkligen inte av att bara sitta inne utan behöver röra på mej och frisk luft! Tog tåget hem sen på eftermiddagen och va verkligen en kontrast att komma hem från ett snöigt Gävle till ett snö töande Skövde! Nu ser jag tom stora delar av gräsmattan!

Men om inte Klant Hanna hade glömt kvar kameran på Jonans köksbord så hade jag bjudit på några dumbilder på oss från tåget men dom visar jag när min kamera hittat hem igen!!

Mannen i mitt liv har somnat in....

Åh hemska hemska dag... Är inte så här jag vill börja min vecka efter min härliga ledighet! Tyvärr är jag alldeles för ledsen och deppig för att berätta om den nu.=(

Det var så himla skönt och kliva in i ladugården imorse, korna låg och idisslade och väntade på att det skulle bli dax för mjölkning. Så lugnt och fridfullt och jag kände en enorm lycka över allt jag har och hur långt jag kommit i livet. Men något kändes bara så fel... Kom inte först på var de va men insåg sen att min lille tjockiskatt inte kommit fram och gosat som han brukar göra, dom andra tre katterna var med mej men inte han. Är väl inget ovanligt egentligen men fick verkligen en sån obehaglig känsla. Jag började iallafall och mjölka och fick då syn på att han låg och sov jämte foderbordet och andades ut lite... Men när jag satte mej för att locka på honom blev de ingen reaktion, så jag gick fram till honom och såg direkt att han mådde jättedåligt... Så jag lät honom ligga där och forsatte mjölka klart korna. Några gånger gjorde han ett litet varv i ladugården och vid några tillfällen spydde han upp nåt skumliknande. Blev sjukt orolig och ringde veterinären för behövde även ha besök av dom till några kor. Men när veterinär var här så hittade jag honom först inte, letade och lockade men ingen katt... Till slut hittade jag honom gömd under en trappa, trodde först han var död men kände en svag puls och såg att han andades sakta. Bar in honom till veterinären som undersökte honom, men fanns inget hon kunde göra. Så de enda vi kunde göra var att ge honom en spruta så han fick somna in lugnt och stilla utan att lida och ha ont....Så nu har mannen i mitt liv fått somna in och förhoppningsvis begett sej till katthimlen...

Han va en helt underbar katt och kommer verkligen sakna honom..... Men ingen mår bra av att se sina älskade djur må dåligt och de känns skönt att veta att han inte hade ont när hans hjärta till slut slutade slå...

farväl....

Väskan är packad!

Om en timma går tåget så är bäst jag skyndar mej nu! Kommer inte spendera de närmaste 2,5dygnen med kor. Känns lite ovant ;) Men ska verkligen bli så HIMLA härligt medl lite ledighet. Jag ska åka och hälsa på en kompis uppe i Gävle! Känns som en evighet sen hon va och hälsa på mej och nu har de då äntligen blivit min tur att hälsa på henne! Hoppas jag har kommit ihåg att förbereda allt i lagårn nu men jag tror allt de. Men jag vet att jag verkligen kommer TOK sakna min hund!! Jag är ju så van att hon är med mej överallt.... 

Nä nu måste jag kila, ha en underbar helg allesammans så får ni höra mer om mitt lilla äventyr när jag kommer hem!!

KRAM! 

Nu är de nära.....

......bara ett mjölkpass kvar innan min lilla "mini" semester =) Berättar mer om den imorgon!

Har varit en väldigt rolig och givande dag idag, i förmiddags åkte jag, pappa o lillebror iväg på ett litet studiebesök hos en bonde här i trakten. Är alltid nyttigt och kul att komma ut och titta och få lite nya ideer. Är ju så himla lätt att bli hemmablind!!! Även att de blev lite stressigt när vi skulle iväg, va lite små strulit i lagården imorse (givetvis) så kom in alldeles för sent. Men en supersnabb dusch och fruksot i bilen så löste sej de me =)
När studiebesöket var avklarat så var de bara att köra hem o lasta ur pappa och brorsan, iväg igen den här gången mot skara där jag hade bokat tid med min rådgivare för lite hjälp med en massa ansökningar som skulle iväg... Det är mycket pappersarbete men de måste ju också skötas!
 
Är det nåt som ger mej "myror i baken" (som farmor brukade säga) så är det allt detta pappersarbete!

Men nu är äntligen de avklarat så slipper jag tänka på det mer =) Tyvärr tog de lite längre tid än vad jag räknat med, man måste ju tjöta lite skit också ;) Så blev en halvtimme sen till mjölket ikväll men de har gått bra ändå trots att vi har provmjölkat ikväll....

Nu går mina ögon i kors! Dax för mej att säga godnatt!!

Hanna erkänner...

Nu så är jag färdig för idag, sitter här och mumsar på lite kvällsmat. Var tvungen att beställa foder till kossorna så nu är de gjort. Dom blir så arga om dom inte får mat ;) och inte blir det nån mjölk heller! Mjölk är de godaste som finns! Finns inget som slår ett stort glas med riktigt kall mjölk och nybakade bullar! MUMS=) 

Idag har jag lärt mej nåt nytt.... om min tvättmaskin! *skratt* så här i sista stund så kommer jag ju på att jag måste tvätta så jag har lite rena kläder att ha med mej i helgen. Så samlar ihop de som ska tvättas men maskinen blir ju bara halvfull, så då ringer jag lilla mor och undrar om hon har nåt som jag kan slänga in så de blir en full maskin. Men de hade hon ju givetvis inte.... Men då säger hon (håll i er nu!) att de finns en knapp på tvättmaskinen man kan trycka in om man vill köra maskinen halvfull!! Har ni hört? Har ju sett den där knappen tusen gånger men aldrig tänkt mer på de....  Japp, erkänner att jag kanske inte är så "huslig". Men nu kan jag iallafall tvätta en halvfull maskin utan att behöva ha så dåligt samvete framöver....

Nu ska jag göra som hundarna... sova!

Liite groggy kalvar...

Medans maten står och puttrar på spisen tänkte jag passa på att skriva några rader... Vilket vår väder de är idag! Snöhögarna försvinner sakta men säkert, hundarna och katterna ligger i solen o mojar sej. Har nästan hunnit med allt jag tänkt idag, får se om jag orkar ta resten när jag är färdig mjölkad ikväll. Idag har veterinären varit här en sväng och avhornat lite kalvar. Det går till ungefär så här: först söver vi dom, sen får dom lokalbedövning runt "hornknopparna" och sen bränner vi bort hornsanlagen med ett jättevarmt järn. Är skönt både för mej och djuren att dom inte har några horn. Kan ske hemska olyckor!!


vadå se groggy ut ;P

Men nu börjar dom små liven vakna till liv....

Nu ska jag äta och titta på längdsprinten!!

WIIIE =)

Vilken dag!! Har fått ett helt underbart besked idag!!! En stor STEN har fallit från mina axlar och äntligen orkar jag se lite ljusare på framtiden =) Blev ett riktigt härligt Ronja Rövardotter skrik innan idag. Måste säga att de kändes fantastiskt skönt att få ur sej alla bubblande känslor. Kände en stor lättnad och glädje!! Men just nu är det lite för tidigt att "avslöja" vad för vågar inte riktigt tro att det är sant och att allt kommer gå i lås.... Men så fort jag känner mej redo kommer jag berätta det =) Jag har en enorm resa framför mej men nu känner jag mej redo att ta upp fajten! En dröm håller på att gå i uppfyllelse!!

Nej, jag har inte mött kärleken. Men förhoppningvis kommer de här leda till en stor förändring för mej som mjölkbonde och kanske kommer de även finnas tid över till lite romantik när nästa vinter är här?!
Vem vet?! =)

KRAM!

Ett steg närmare....

Idag har jag äntligen gjort det. Beställt tågbiljetter till nästa helg!=) Jag vågar knappt tänka på de för då kommer de säkert skita sej som vanligt när jag ska iväg på nåt jag längtat efter länge! Om allt går i lås så kommer jag ha en hel ledig helg.... Kommer inte ihåg när de skedde senast. Men än är de många dagar kvar och mycket som ska hinnas göra och förberedas innan jag kan åka iväg. Hoppas bara en arbetsnarkoman som jag kan släppa kontrollen, slappna av och njuta av lite ledighet. För de brukar vara ett problem....

Nu blir de sängen för mej!! Natti


På benen igen!

Det var visst inte så lyckat att skriva prima av mej igår.... Efter middagen innan ladugården däcka jag helt!! Öste i mej middagen, utvsulten som vanligt och helt plötsligt tog de bara stop! Fick tillbringa resten av kvällen i soffan. Tur lillebror hade kommit hem från skolan så han åkte på kvällspasset. Hade de inte varit fredag så hade de bara varit att bita ihop och gå ut till damerna. Men slapp ju de igår och tack vare de så mår jag mkt bättre idag. Känner mej fortfarande lite matt men kan konstatera att min kropp mår mycket bättre av att jobba än att ligga inne i soffan en hel kväll.Sitter och funderar på om även jag ska skriva nåt om de stora som händer ikväll.... Finalen i melodifestivalen! Vem tar hem segern ikväll?? Jag har inte en susning! Mina favoriter ikväll är helt klart tjejerna i TIMOTEIJ, och då inte bara för att dom råkar komma härifrån. Jag diggar verkligen låten, lätt o nynna med och dessa härliga trummor, flöjter och fioler! Men om dom skulle funka i Norge, ja vem vet? Kanske inte de är de viktiga? Men de vore definitivt nåt annat än de vi i Sverige brukar skicka.....


Lycka till ikväll tjejer!!!

Hemska morgon!!

Usch vilken hemsk morgon jag hade idag! Tillbringade första timmen med att kombinera mjölkning och kräkning... FY! Vaknade imorse och mådde verkligen så vansinnigt illa, kände mej yr och kallsvettades. Låg kvar lite längre än vanligt i sängen och hoppades på att de skulle släppa och bli bättre, men icke sa nicke. Så till slut va da bara till att försöka palla sej ut till ladugården och sätta igång. Illamåendet ökade och till slut va de bara att luta sej över gödselrännan med kossorns oförstående stirrande "va håller du på med?" En sån morgon är de inget roligt att vara mjölkbonde! Djuren måste ju skötas ändå. Tack o lov så avtog illamåendet efter en stund, men matt va jag och tid tog de men mjölkade blev dom iallafall :) 
Men nu mår jag prima så vet inte vad de tog åt mej imorse?! Men de är väl sånna dar som kommer ibland. Har faktiskt varit väldigt lyckligt lottad och klarat mej unden magsjuka sen jag flyttade hit.

Igår kväll va jag på medlemsmöte i mejeriet. Kan ni tänka er, jag var yngst där?? Under kvällen så var de en tanke som slog mej. Efter smörgårdstårtan började direkt kvinnorna som var med att plocka undan, jag bär undan min disk men sätter mej sen med karlarna och diskuterar mjölk-foderpriser, ränteläget, maskin marknaden mm. Är det fel gjort av mej? Finns de någon osynlig regel som jag missar? Varför kan inte alla bara ta sin egen tallrik och bära undan den? Eller gjorde jag fel?

Det verkar vara många som undrar hur de står till med Emma och hennes blogg. Jag har inte pratat med henne på ett tag nu men jag tror inte hon har några som helst funderingar på att lägga ner bloggen. Hon har nog bara haft fullt upp sen den lilla kom. Men även jag saknar hennes blogg så vi får väl hålla tummarna för att de inte dröjer för länge innan hon är tillbaka!

Till er som undrar:


Tuva är av rasen Flat coat retriver världens bästa hundras enligt mej :)


Fel fel...

Under morgonmjölkningen idag ringde mobilen. Det visade sej då vara "spån björn" alltså han jag handlar spånet till korna av. Han kommer från skutskär söder om Gävle och pratar en härlig norrländsk dialekt. Grejen är att jag har pratat med han massvis av gånger men aldrig träffat honom. Nu ringde han alltså imorse och frågade after vägen hem till gården. Han var på genomresa och hajade till på namnet när han körde igenom samhället innan mej. För visst är de så, iallafall för mej  att man bildar sej en bild i huvudet på hur folk ser ut som man pratar med eller hör på radion men aldrig har träffat eller sätt en bild på. Lika förvånad blir jag när man träffar eller ser dom som man föreställer sej i huvudet för inte en enda gång så stämmer den bilden med verkligheten! Även denna gången visade sej mina "fantasier" ha skapat fel person. Han såg inte alls ut som jag föreställt mej!

Därför har jag nu varit tvungen att kolla runt lite på nätet efter flera exempel på personen man föreställer sej en bild av men som i verkligheten ser ut på ett helt annat sätt. Spanade runt lite på p3 hemsida för att kolla in Hanna Fahl som är programledare för p3 populär. Tycker hon har en härlig röst att lyssna på och ha i bakgrunden när jag jobbar. I mitt huvud va han en blondin med långt tjockt hår uppsatt i hästsvans...

Snacka om att jag hade helt fel!!! =)

Finns 1000tals mer exempel men dom hinner jag inte med just nu för de är dax att kila ner till kossorna igen och dra igång med kvällsmjölkningen!

Men de vore kul och höra om ni har några bra exempel??

KRAM SÅ LÄNGE!


Det ligger i luften...

Våren är på inväg! Vilken fantastiskt härlig dag det är, har stått ute o jobbat i solen idag och både mössa och jacka for av =) Det droppar från taken, solen värmer och fåglarna kvittrar!

Hittade lite gamla bilder från i somras med riktig härlig sommarkänsla.... 

Hoppas alla har möjlighet att njuta riktigt av vårsolen!!

KRAM!


Myspys i sängen...

Nu ligger jag nerkrypen i sängen och väntar på att Wallander filmen ska ta och börja. Mastermind är en av mina favoriter när de gäller Wallanderfilmerna. Men jag blir alltid lika sorgsen när jag tänker på att Linda (Johanna Sällström) inte längre är i livet. Det känns så konstigt att ligga här och titta på henne.... Det måste va superjobbigt för hennes anhöriga när när filmer som hon medverkar i rullar på tv. Jag tycker hon är en helt fantastisk bra skådespelerska! Har hon inte vunnit en guldbagge nån gång??

Hoppas ni haft en härlig helg!

Nu börjar filmen! Natti natti

Vilka går vidare?

Vilka tror ni går vidare till final från andra chansen ikväll?? Det är verkligen med många olika stilar i andra chanasen iår. Ballader till hårdrock. Jag tycker de skulle va kul om de kommer med lite bidrag där de händer saker på scenen känns som de är mycket ballader iår. Men är kanske på tiden för ett lugnt vinnarbidrag?? Var ju några år sen sist! 1998 Jill Jonsson med kärleken är.Åh det är så svårtippat! Men i den övre halvan tror (hoppas!) jag att de kommer stå emellan Pernilla och Crucified Barbera. Men i andra?? Hjälp! Alcazar är ju alltid vassa fast den här låten tycker inte jag är de bästa dom har haft med. Jessicas ballad tycker jag växer efter några lyssningar, Kalle Moraeus & Orsa spelmän är också farliga, en väldigt vacker låt (och så är jag ju såå svag för fiolerna) Neos låt tycker jag lätt fastnar på hjärnan men den får mej alltid att tänka på en annan låt som jag för tillfället inte kan plassera! *frustrerad*
Men ikväll så vet vi svaret!! Radion kommer absolut va på i ladugården ikväll så både jag och kossorna kan digga ;P och vilka/vem får min röst? Crucified Barbera såklart!!

Nu ska jag och hundarna ta en härlig promenad i de vackra vintervädret och njuta av hur solen värmer!


Kaos!

Nu är jag precis hemkommen efter att ha stått 6timmar på ica. Har varit en kanonrolig dag, har träffat många härliga människor som kommer fram och vill prata. Vå sålde nästan 260kg ost under de timmar vi stod där och lät folk provsmaka osten. Ska ärligt erkänna att de försvann in en och annan ostskiva i min mun också ;P
Men när jag kom hem fann jag mitt kök i kaos!!! Kartonger, emballage, friggolit och verktyg i en enda röra!! Tog några sekunder innan jag såg vad som hänt. Mitt i köket stod mitt gamla lik till diskmaskin som gav upp nu i veckan och på hans gamla plast står nu min nya diskmaskin!! *glad* Lillebror har varit och hämtat den nya jag beställt och redan monterat in den åt mej. Inte så tokigt med småsyskon ibland ;)
Men nu ska jag ta och byta om till min vanliga outfit igen och bege mej ut till kossorna och avlösa lillebror för att ha lite fredagsmys med mina damer!! :)

HAPPY!!

Tack alla snälla! Är så himla roligt o komma in här på bloggen och se att de finns en tapper skara som läser och kommenterar. Det betyder verkligen jätte mycket för en nybörjare som jag!! :) Jag ser verkligen de här som en utmaning för att komma ifrån mitt "ensamvarg" beteende... För jag är nog liten av en ensamvarg och de blir ju inte så mycket tid över för tillfället för att hinna med o träffa sina vänner som är utspridda lite överallt. Saknar er! 

Idag får korna fritt från mej i några timmar. Jag och en annan bonde ska in till ica i falköping idag och deltaga i nåt som vi kallar "bonde i butik". Vi har en liten disk där man får komma fram och provsmaka ost och fil från de lokala mejeriet som jag leverar min mjölk till. Jag tycker de är superkul att få komma ut o göra lite "reklam" för våra produkter. Man känner sej liksom lite mer delaktig på något sätt, och så får man ju träffa en massa roligt folk :) Jag hoppas bara inte jag kommer se ut som ett levande lik för lite sliten känner jag mej efter den här veckan... 

 
en trött tuva bebis :)

Ha en underbar dag!! 

Vad kostar en timme??

Ja, tänk om de kunde vara så enkelt.... Att bara kunna köpa till fler timmar på dygnet. Då kan jag lova att jag hade varit en stor investerare i tid!! Tänk bara vad mycket man skulle hinna med, eller?? Kanske skulle de inte va så enkelt. Jag själv skulle nog behöva investera i mer sömn tid isåfall för just nu känns de som de fattas lite av den varan.... Men de blir ju lätt så när helt plötsligt allt händer på en gång. Tänkte försöka mej på en liten snabbrepris av gårdagen.

5.00 klockan ringer....
5.30 godmorron kossorna!! *gäsp*
9.00 lastar in hundar i bilen och åker till min andra lagård för att mjölka kossorna där.
11.00 frukost!!!! =)
11.45 ut o jobba igen, schemat för dagen är djurflytt.... grimma djur, lasta på djur i transporten, lastar av djur ur transport....
16.15 fan, är klockan redan så mkt. får hoppa över middagen (idag igen) och istället bre mackor och några glas mjölk på de.
16.45 kilar ut till lagårn igen, dax för kvällsmjölket
20.00 färdig i första lagårn, in med hundarna i bilen och iväg till sista passet.
20.30 mjölkmaskiner på
21.15 konstaterar att kon som kalvade dagen före nu har fått kalvningsförlamning. Bara till och ringa jourhavande veterinär...
22.00 veterinären sanna kommer!
22.45 kossan färdig behandlad och sista lagårdspasset färdigt.
23.00 hemma!!! Bara en sista koll så allt är som de ska med kossorna hemma...
00.00 landar jag äntligen i sängen!! =)

Ja, inte alltid blir de som man tänkt sej. Men vem sjutton bryr sej när man har världens underbaraste jobb?? Alla dar har ju faktiskt sin tjusning!


Nu är....

.....min energi slut. Hade massa saker jag tänkt pränta ner här ikväll men är alldeles för trött för de.... så de får vi spara till en annan gång när de inte känns som jag blivit överkörd av ett tåg... (sorry jonna ;P) Har varit fullt upp idag och ännu värre lär de nog bli imorgon. Bara att kämpa på!!

Natti natti

(gammel hunden har redan börjat snarka för fullt!!)

RSS 2.0