En kalashelg

Jag blir lika knäpp i skallen den här dagen vart enda år, min kropp verkar inte hänga med i tidsomställningen riktigt...

Har haft en kalashelg nere i småland!! Tack underbara Emili & Rickard!!

Men som man säger borta bra, men hemma bäst! När jag kom hem möttes jag av en överlycklig Tuva, va gjorde man utan henne?? Hon hoppar och skuttar så man tror hon ska gå av på mitten. Ska bli skönt att få röra på sej lite och jobba igen. Men först lite middag och scooby doo ;)


Partaj

Nu bär det snart av mot underbara småland =) Är bjuden till mina sötnosar Emilie & Rickard som ikväll ska ha inflyttningsfets i deras nybyggda hus! Känner på mej att de kommer bli en toppenkväll tillsammans med härliga människor, både gamla vänner och förhoppningsvis nya också!

Ska bara packa det sista och få i mej lite middag sen så småland, här kommer jag!!

Hoppas ni alla får en toppenhelg så hörs vi imon igen =) Kramar ///H

En glömsk Hanna

Haha, ibland undrar jag om jag har huvudet på rätt ställe?! Tror snarare att jag börjat gå med det under armen istället. Jag har blivit så glömsk och det är såååå pinsamt när det går ut över andra också *skäms*

Igår när jag stod med skit upp till armhålerna så ringer Erika min kursledare i personlig utvecklings kursen.
"Hej Hanna, var är du?? Vi väntar på dej?" Jag får ur mej ett frågande jaha? "Men Hanna, vi har ju avslutning på kursen idag." SKIT! Va det idag? Hade inte en tanke på det överhuvudtaget. Spinger ut till bror och nästan skriker på honom, "kan du mjölka ikväll??" Tillbaks får jag en blick som visade allt va han tyckte och tänkte om mej just då, "nå kan du skriker jag igen?" Han suckar och säger, har jag något val?? Såklart du har, ja eller nej?Han suckar en gång till och säger sen ja. (Tur med snälla bröder ibland...)

Så jag mökar färdigt hos kalvarna och sen beger jag mej till de andra. Jag har verkligen lärt mej så mycket på under den här kursen, och det trodde jag absolut inte från början. Kändes mest lite flummigt men jag är SÅ glad att jag gav det en chans och jag hoppas de kommer hjälpa mej mycket. Både när det gäller att pusha sej själv och andra. Under avslutningen igår så fick vi alla deltagare en liten lapp där kursledarna hade skrivit ner tre ord som skulle beskriva oss, utvecklingen man gjort under kursen och en utmaning.

Så här stod de på min lapp:

Egenskaper: iakttagande, varm, driftig

Utveckling: Vi känner att du har blivit öppnare och gladare

Utmaning: Du har har gläntat på dörren till den "verkliga Hanna" och vi vill se mer! Släpp fram känslorna och glöden. Lyssna på kroppen.

Visst är det lite läskigt att läsa om sej själv så där på en lapp, men jag tror nog det är rätt så nyttigt. Jag har väldigt svårt att "öppna" mej för nya människor, varför vet jag inte egentligen... Men alla är vi ju olika  =)

Kramar så länge ///H


Minns du sången??

Här kommer min egna lilla version av minns du sången =) Kallas inte de här nostalgi så vet jag inte vad!!!??!









Härliga gamla 90-tal! Det roliga är ju att texterna verkar sitta kvar i bakhuvudet nånstans ;)

Har ni några härliga nostalgi minnen att dela med er av??

Såld!

Smiter in en stund från höstrusket! Det blåser och regnar som bara den här nu =( Har lite pappersarbete jag måste få undan idag så tänkte passa på nu så jag slipper sitta med det ikväll...

Jag har aldrig varit särskilt förtjust i Usher men den här låten har verkligen fastnat på min hjärna! Den får mej i lite partystämning och allt känns lite roligare helt plötsligt =)


Strulig eftermiddag!

En av de stora tjusningarna med att vara bonde är ju att man aldrig vet när man vaknar på morgonen hur dagen kommer bli. Allt kan i princip hända. Ibland är det roliga överraskningar och ibland vill man helst bli utan dom. Tyckte dagen hade flytit på bra, när klockan närmade sej middag (för mej är middag halv fyra) skulle jag bara ner och fylla fodervagnen innan jag begav mej in för att få i mej lite mat och tända i pannan. Men mitt avlastarbord  ville visst nåt annat, när jag börjar fylla vagnen hör jag ett klart och tydligt pang. Jaha, där rök bottenmattan igen tänkte jag. Klättrar ner för att spana i läget men konstaterar att mattan inte alls är av. Andas ut och klättrar tillbaks upp på lastbryggan och vidare upp på rivarbordet. Där hitter jag en kedja som är av! Bara att kila upp till verkstan och hämta verktyg! Som tur är hade brorsan en kedja som passade istället så efter några väl valda ord och klämda fingrar så går den nu som den ska igen =)

Men som om inte de skulle vara nog så upptäckte jag nu när jag kom in att de hade hänt nåt med elen på övervåningen, lamporna står bara och småglöder! Men undervåningen funkar som vanligt. Så här fattas en fas nånstans så är bara att bege sej ut igen och börja leta =) Förstärkning är på väg med ficklampor så är väl bäst jag gör dom sällskap och hjälper till =)

Kramar ///H

KO nörd!

Åhh hej va de händer grejer här på dagarna nu, snickare, gropmontörer, elektiker och vi håller på för fullt i nya stallet. Det ser ut som ett mindre bombnedslag där just nu. Men det ska vi väl få ordning på så småningom =)

Har äntligen blivit klar för ikväll i lagårn, nu väntar bara lite härligt "kontorsjobb" innan jag får krypa ner i sängen. Finns helt klart roligare sätt att avsluta dagen på men allt här i livet kan ju inte bara vara roligt... Även om de inte vore så dumt hahaha ;) Jag får väl skylla mej själv som skjuter fram saker till absolut sista minuten jämt och ständigt! Hopplösa mej.... ;)

Idag har Gunilla på semex varit här, två timmar ko-nördande! Tror de va precis va Hanna behövde. Vi har pratat kor, härstamningar och tjurval... Det är både spännande och intressant att få höra va andra tycker om mina kor, är ju lätt att man blir lite hemmablind. Även om jag jämt är lite skraj över att andra inte ska gilla mina älsklingar lika mycket som jag! Men hur som, nu finns det iaf lite nya kanadensiska tjurar i kärlet på gården, både holstein och ayrshire. Ska bli mycket intressant och se om vi kan få någon förbättrning på mina röda donnor!!

Bjuder på två gammelkossor som still going strong, både är visserligen sinta just nu. Men håller ivirgt tummarna att de kommer bli varsin fin kvigkalv efter dessa damer =)





Utifall att det finns några här som råkar vara lika ko-nördiga som jag så kan jag upplysa om att den svarta är efter Lambada, och den röda efter B Jurist!

Nu är det bäst jag lägger på en rem så jag kommer i säng för imonbitti ska här provmjölkas och då vore det bra om inte hjärnan blir kvar i sängen! Hahaha

Kramar ///H

Söndag


Idag va vi bjudna till syster på middag, vi passade på att fira både mamma o mormor som fyllde år tidigare i veckan.



Min syster har blivit en riktig baddare på tacogratäng =)



Alla fick faktiskt plats i det lilla köket... Även om hundarna tog upp den lilla golvytan som fanns =)

Har borrat och hamrat för kung och fosterland idag, har påbörjat monteringen av liggbåsmadrasserna så nu är det igång =) Så nog finns det jobb även till morgondagen...

Därför är det väl bäst att försöka få några timmars sömn...

Natti ///H

Hård dag!

Herregud vilket tempo vi har hållt här idag, en riktig sån där jobbaifattdesomliggerefterdag ni vet =) Vi blev inte klara men kom en himla bra bit på väg! Händer lite när hela familjen (nästan) är med och hjälper till... Vi har kört en himla massa lass med kor åt alla håll, iväg med sinkor dit o in med högdräktiga kvigor här hemma. Så nu är alla som ska kalva snart inne under tak =) Ikväll va vi även alla fyra i lagårn, gud va härligt med familjen runt sej i lagårn, vi blev nog allihopa lite nostalgiska. Så var det ju jämt när vi va mindre, alla hjälptes åt så gott man kunde...

Är precis hemkommen från päronen där vi avslutade kvällen med pizza! Mums mums ;)

Kom på mej själv med att nynna på den här låten i lagårn ikväll, tycker den är så underbart fin!



Jag får sånna rysningar av den här! Ett bra avslut på en hård hård dag!!

Kramar ///H

Lyckad dag

Hmmm finns nog inget som är så uttröttande som stora mässor, men det är det verkligen värt! Har haft en härlig dag, träffat många trevliga bönner =) Min stackars bror tyckte det blev pinsamt att gå med sin syster eftersom många tror att han är min pojkvän, hahaha!! Men då är det ju tur att man har fler kompisar som vågar gå med en ;)



Man blir aldrig för stor för att provsitta traktorerna, eller hur rickard? ;)



Jag fann en ny vän, dock lite stel och tyst! ;) Men nog ska det gå att mjuka upp honom eller vad tror ni?

Nu ska jag mysa lite med mitt lilla hjärta Tuva, har ju varit utan henne hela dan!! =(

Trevlig fredagkväll! Kram ///H

God morgon!

Så här ser de ut nu!







Haha finns allt kvar och pyssla med =)

Nu har även snön hittat hit =) Första gången denna hösten som det är alldeles vitt ute när man tittar ut. Tuva älskar snö så hon blev så glad när hon kom ut och insåg att det snöat under natten!

Om en stund ska jag och bror bege oss till Jönköping för att spana in lantbruksmässan på elmia... Lite av årets stora händelse =)

Hoppas ni får en härlig dag och vem vet, kanske ses vi där????!


Hipp hipp Hurra!!!

Idag är en dag att fira!

3 viktiga personer i mitt liv fyller år idag!

Mamma

Morbror
&
Mormor


födelsedagsbarnen är de tre till vänster, morbror Håkan har en alldeles egen födelsedag ;)

Inte illa av lilla mormor att lyckas få två av fyra barn att födas på sin egen födelsedag =)



Min älskade mormor blir idag 92år, jag vet att man inte ska prata om en dams ålder men jag bryter väl lite mot reglerna då bara ;) Hon är en riktig krutgumma!!! Och jag vill också få vara lika pigg när jag blir så gammal!

Ett stort Grattis till min underbara familj!!!!

Ska försöka hinna ta lite bilder så ni får se hur mycket som har hänt på bygget. Nu börjar de synas va de ska bli =)


Bad day

Alla ni som inte orkar med ett tråkigt gnäll inlägg behöver inte läsa det här, jag tycker inte heller det är särskilt kul... =( Men jag måste försöka göra nåt! Jag får ibland skit för att jag håller för mycket inom mej och inte släpper ut mina känslor så därför gör jag nu ett försök med att göra just detta...

Jag är så j**la trött!!!!! Har aldrig känt en sån här trötthet innan, känns som att den mer eller mindre håller på att äta upp mej. Mitt favorit utryck just nu verkar va "jag orkar inte!" och jag hatar det! Kroppen skriker så fort jag ska göra nåt, värken i höften har kommit tillbaka vilket gör mjölkpassen rätt mindre roliga. =(

Jag känner mej lättstött och irriterad över bagateller.... 

Energin och motivationen sitter nere i tårna just nu och veti katten hur jag ska orka få upp den därifrån...

Har alltid haft väldigt lätt att somna på kvällen, så fort huvudet landar på kudden sover jag som en gris, inte ens det funkar längre. Istället så ligger jag och rullar runt innan jag till slut lyckas slockna...

Alla har vi ju svackor, och jag har tydligen hittat min, dålig tajming bara =( Men jag hoppas redan att jag påbörjat resan mot toppen igen =)

Så därför biter jag nu ihop, unnar mej en chokladbit och går ner för att möka skit för inte hittar den ut till gödselplattan av sej själv! ;)


Mycket ska man se innan ögonen trillar ut

Denna veckan drar Elmia lantbruksmässan igång, det är lite som böndernas mecka. Bönder från hela Sverige färdas till Jönköping för att spendera några timmar för att titta på maskiner, djur och träffa folk. Lite av årets höjdpunkt =)

Nästa år firar denna mässa 50år och jag är en av dom som blivit tillfrågad av att vara med i deras jubileumskalender och idag damp den ner i brevlådan...



Blev supernöjd med bilden =)

Natti natti på er!
///H


Obehagliga minnen

Har precis ätit middag och under tiden tittade jag på S.O.S.GUTE på kanal 5. Där fick brandmännen rycka ut på en ladugårdsbrand, och det va så hemskt att se!

När jag gick första året på gymnasiet så brann skolans ena ungdjurslagård ner, jag minns fortfarande känslan av skräck och overklighet. Jag och mina kompisar satt som vanligt nere i sofforna och stimmade och tjötade skit. Det va fredag och vi skulle strax bege oss hemåt valborg som det va. Vi säger hejdå till några kompisar som ska bege sej hemåt, men dom kommer inrusade och skriker på oss att det brinner nere i lagårn!!

Haha försök ni med den, sa vi. Men vi va ändå tvungan att gå ut och kolla för säkerhets skull... Då såg vi hur flammorna välde upp från taket. Det va bara så fruktansvärt hemskt!!! Vi sprang ner allt va vi orkade och det rådde kaos där. Det va redan inne folk i lagårn som försökte få ut djuren så vi försökte få ordning på dom som va ute och sprang överallt.

Jag vill ALDRIG ALDRIG ALDRIG någonsin behöva uppleva nåt sånt igen!!!!

Det är min värsta mardröm....

Fick en almenacka på posten idag, inget ovanligt med det egentligen. Men, gissa vem som är på februaribilden?! Ikväll får ni se =)

Himmelriket!

Där har jag varit idag! Och det va verkligen helt fantastiskt underbart skönt!! =) Att få massage är som att komma till himmelriket! Jag kan säga att det verkligen va välbehövligt, guuud va spänd och stel jag var i ryggen, axlar och nacke. Men förstår inte hur jag ska orka mjölka ikväll, kroppen känns som spagetti och jag orkar knappt röra mej överhuvudtaget....

Jag kände mej som ett moln som flöt runt när jag låg på masagebänken, va skönt att få bli riktigt avslappnad och inte behöva tänka på nåt alls....

Det blir definitivt mer besök där i vinter! www.lillaspa.net

En dag på stan

Tror inte det finns nåt som suger musten ur en som en dag på stan! Jag och syrran drog iväg en sväng efter lagårn imorse för att shoppa loss lite, och att vi gjorde ;P så nu är tom årets första julklappar införskaffade =) På vägen hem stannade vi till hos mormor där middagen väntade på oss!



Hittade även ett och annat till mej =) vad får ni se en annan dag, är alldeles död och vill inget hellre än att komma i säng!

Kram ///H

Stackars kossan...

Igårkväll va inge kul... när jag kom ner till den andra lagårn möttes jag va det här.



Kossan som kalvat tidigt på morgonen hade nu fått kalvförlamning och va inte alls pigg =( Bara att ringa ut veterinären... Men jag ska väl inte klaga för mycket har inte haft nån sen i våras, tror bara det är den tredje i år och med tanke på att jag har runt 150kalvningar om året så är kanske inte det så illa...



Dax för behandling!

 

Hon svarade bra på behandlingen och idag märks det ingenting på henne =)

Imorse var det dax att åka ner en sista vända till Växjö för att hämta hem mina flickor som har varit där i somras. Klockan sex hämtade Johan upp mej med lastbilen och vi for iväg. Men jag va inge vidare resesällskap dit ner, innan vi kommit till Mullsjö sov jag som en gris och vaknade inte förräns vi var nästan framme. *skäms lite* Men på vägen höll jag mej vaken hela tiden! ;) Det va härligt att se mina kvigor igen =) Så nu går dom här hemma där jag kan "prata" med dom varje dag igen =)

Tänk om hela hösten kunde va så här härlig? Jag & Tuva passade på att mysa lite extra ute i solen!



ÅHHH så gott det är att bli kliad på magen =)

Har avbytare ikväll (så skönt!) så tänkte passa på att dansa loss med dammsugaren en vända innan det är tid att åka och mjölka i nästa lagård! Och va funkar då bättre än schlager??



Njut av fredagkvällen =)

Kram ///H


Kan de va en kvällspigg telefonförsäljare??

Igår fick jag äntligen tummer ur och bokade en massage tid!!! I julas så fick jag ett presentkort på en helkroppsmassage av syster och nu äntligen ska det bli av! =) Förstår inte att det skulle behöva ta sån tid att fixa det, men det är väl bara helt typiskt mej =) Så på måndag är det jag som tar några timmar fritt och skämmer bort mej själv en stund! Har suttit och drömt mej bort lite på deras hemsida nu och det finns så mycket härliga behandlingar så får nog allt bli fler besök dit i höst/vinter... Bäst att passa på medans man fortfarande har en kropp att skämma bort ;P

Efter min medverkan i bonde söker fru drabbas jag då och då av störande natt ringningar på hemtelefonen!! Det har varit lugnt ett tag nu tror jag (har iallafall inte vaknat av nåt) men sent igårkväll va det dax igen... Har ingen aning om vem/vilka det är, behöver ju inte va samma person alla gånger. Men det är rätt så störigt!!! För oftast har tajmingen varit precis så att man har somnat in och att bli väckt då tror jag ingen tycker är särskilt kul =( Jag vägrar svara på anonyma natt samtal, vill man ha tag i mej får man ringa på "normala" tider tycker jag iallafall... Ibland har det varit bara några signaler men tror nog rekordet ligger bort mot 40signaler... En tid hade jag ju mina föräldrar som inneboende medans de renoverade sitt hus och då brukade dom svara men möttes då alltid av ett klick i örat... När det var som allra värst precis efter sista programmet av bonde vid jul för två år sen tror jag att jag hade hemtelen utdragen i flera månader, det blev helt enkelt bara för mycket! Men men det är väl smällar man får ta...

Jaja nu tänker vi inte på det mer, bättre att gå ner och mjölka kor istället =)

Hej svejs så länge ///H

Fy för kalla golv!

Kalla golv är nog sjutton det värsta som finns!! Tyvärr är ju också golv det allra bökigaste att göra om i huset! Förmodligen har sånna däringa små gnagare mumsat i sej av isoleringen i golvet under åren.... Känner inte för att börja riva upp dom nu när vintern är på väg och dessutom har jag varken tid eller pengar till det nu. Fryser det bara på ute och blir kallt och torrt går det ju att ta fram trasmattorna och lägga på golven, men då vill det allt till att det är torrt! För är det skitigt, geggigt och blött ute så är det en dålig kombination när man har hund!! Hur mycket man än försöker torka dom där tassarna rena så blir de allt skit med in ändå! Tror även lilla hönapönan gärna skulle ta sej en tupplur på dom också =)

Men då är det tur att jag har mina Hello Kitty tofflor!! =)



På schemat idag står bla att försöka sortera lite kvigor ute och köra iväg ytterligare fem till en bonde som ska ha några boende hos sej i vinter och seminera åt mej!

Ha en underbar dag allesammans =)

Kram ///H


Minilastaren

Här är våran "låneleksak" ;) En avant 520



Vore jättekul att höra era erfarenheter och synpunkter om det är några av er som har en minilastare eller jobbar någonstans där det finns en. Finns ju verkligen hur många olika modeller och storlekar som helst att välja emellan!! Är lite sugen på att införskaffa mej en sån maskin, tror jag skulle ha mkt användning av en sån... 

Nu ska jag kila vidare till lagårn, dax att dra igång mjölket =)

Kram ///H

En

kall morgon har gått över till en vacker och solig höstdag! Det är ju lite skumt att nåt som dör och vissnar ner blir så vackert!! Men än så länge så värmer solen så skönt fast vinden är lite kylig =)

 

Hundarna verkar också tycka att det är lite småkyligt ute så då är det ju bättre att ligga och slöa i värmen i mjölkrummet.

Har 100 saker att hinna med idag plus att jag måste in till Falköping på några småärenden... Ska även passa på att hämta mina nya glasögon som nu ska vara klara.  Så nu när frukosten är nere så är det väl bäst jag sätter fart igen!

Hoppas ni också hinner njuta av det härliga vädret idag!



Kram ///H

Min mobil & jag

Idag kom äntligen det efterlängtade paketet med min nya mobil i =) Egentligen är det sjukt hur beroende man har blivit av dom där apparaterna, min gamla pärla gick sönder för fyra dar sen... Men det va bara att skynda sej att beställa en ny. Ibland kommer jag knappt ihåg hur livet var innan mobilens intåg, eller jo det gör jag ju om jag tänker efter.... När jag va yngre minns jag att mina föräldrar hade nån form av kom-radio, en hemma i huset och en nere i lagårn, efter det hade vi "vanliga" kom-radios med oss i traktorer och så där när det var skörd. Men mobilen är helt klart mycket smidigare. Så här ute i bushen är den faktiskt ett väldigt bra hjälpmedel, man vet ju inte när man skulle behöva kalla på hjälp om det skulle hända nåt. Dessutom har man ju bara de flesta ett knapptryck bort :)



Jag hoppas vi kommer trivas ihop min nya vän och jag! *skrattar*

I eftermiddags fick vi ut en spännande "leksak" som ska provas i några dar, vad det är får ni se imon!

Kram ///H

Natti!!

Är alldeles för trött för att överhuvudtaget lyckas med att skriva nåt vettigt.... Har precis hjälpt en liten förtvivlad far att hitta sina jaktgrejer till den stora dan imon när älgjakten drar igång. Så här är det vartenda år kvällen före älgjakt, jagäruteisistaminutenochhittarinteminagrejer!! Och övriga famlij tycker nog alltid det är lika kul att se honom öppna garderobsdörr efter garderobsdörr för att samtidigt utbrista att nä, de va inte här heller fast dom ligger rakt framför honom på hyllan :) Tror inte han tycker vårt fnissande är lika kul, eller kommentaren "va vore ni karlar utan oss tjejer som höll reda på er?" =) Men du kan va lugn pappa, det är just sånna här tillfällen vi älskar dej extra mycket!!! <3

Jag är väl inget direkt stort fan av Larz Kristerz men den här låten kan jag bara inte låta bli att gilla, texten är bara helt underbar och jag skrattar lika mycket varje gång!


Fönstershopping

En varm dusch, varm mat och en varm värmefilt sen ska de väl sjutton gå att få lite värme i en frösen bonnatös =) Huset är svinkallt men nu så brinner det som katten ute i pannan så här ska det nog bli varmt med snart!

Sitter och "fönstershoppar" lite, finns ju så mycket snyggt!







Dom här fina klänningarna och den snygga kavajen finns på www.paulamyo.com


As snygg topp från Rock by Sweden



Perfekt för en kall och härlig vinter! Både vind och vattentät. Från Didriksson


Den här skulle nog jag behöva varje dag!! Hahaha

Har ni lite bra tips på sidor där man kan hitta snygga kläder och roliga assesoarer??

Kram //H

Fredagsmys



Okej, det här kanske inte klassas som den nyttigaste kvällsmaten. Men vad tusan det är ju ändå fredagkväll!! Man måste ju unna sej lite gott här i livet =) Och Mathildas kanelbullar är verkligen supergoda! Tack M =)

Här kommer en bild brorsan tog när han provåkte snickrarnas liftar i eftermiddag så ni får se hur långt vi har kommit.



Ha en härlig kväll alla fina =) Kramar ///H

Redan fredag!

2010 måste nog räknas som det snabbaste året hittills?! Eller är det bara nåt som bönder under en byggprocess upplever? Fast å andra sidan så tycker jag också att det går vaaaaaaaaansinnigt långsamt! Vill ju att allt ska va klart NU! Men nåt som jag definitivt kan slå fast är att det tar en väldans massa energi.

Först ska man ta det stora beslutet om man ska satsa eller inte.

Sen ska man komma fram till vad man ska bygga, var man ska bygga, hur man ska bygga och när man ska bygga.

Sen ska ritningar luskas fram på det tänkta drömstallet, förprövningar och andra ansökningar av alla de slag ska skickas in, man ska komma överrens med banken om att få låna pengar mm.

Sen ska allt upphandlas, huset, inredning, ja allt som ska in i det nya kostallet (eller vad det är nu man bygger) man har ständigt telefonen mot örat för att försöka få fram så bra avtal och priser som möjligt.

Efter det eller under tiden så pågår själva byggprocessen, vi har valt att lägga det mesta på totalentreprenad pga av att vi har ingen egen tid över till att bygga nåt så stort. Vi hat fullt upp med att sköta det dagliga arbetet på gården idag med mjölkkor på två gårdar osv. Dessutom så känns det bra att ha en kunnigt gäng med snickare här som har byggt ett antal ladugårdar i sina dar. Det vi sjävla har planerat att hinna med är att montera inredning och sånt inne i lagårn t.ex.

Men så en dag (som iaf jag toklängtar efter) så är det klart.... Alla skruvar är iskruvade, alla kablar är dragna och korna får äntligen komma in i sitt nya hem... MEN det är då det börjar, på riktigt! Oftast när du har kommit till just den här biten så är det då du tar slut. Man har jobbat och slitit hela processen igenom och haft just den här dagen som mål och när den väl kommer så tar orken slut. Fast det är nu man kommer behöva den som mest. Gissar att det är lite som att börja på ett nytt jobb, både för bonden och för korna. En väldig omställning! Allt nytt man ska lära både sej själv och korna, plus att du också nu har stora krav på dej att leverera mjölk för att få ekonomin att gå ihop.

Jag försöker förbereda mej själv så mycket det går på allt som komma skall, men allt kan jag inte styra över, kan bara hålla tummarna för att allt går vägen till slut =) Jag vet att jag är en envis arbetsnarkoman och om jag blandar det med lite "jävlaranamma" så visst sjutton ska de kunna gå vägen då?!



Nu ska jag ut och foga, tro det eller ej men nu är alla kakelplattor i gropen på plats =)


Mör i kroppen....

men vid gott mod =) Idag blev gödselbrunnen klar! Va lite orolig att vi skulle behöva avbryta dagens gjutning med tanke på allt regn som hittat hit under natten och som fortsatte ösa ner under morgonen. Men vi slet på och det gick faktiskt vägen. Tur det finns regnkläder!!! Klockan sju dök pumpbil och betongbil upp, bara att sätta igång! Jag fick det ärofyllda uppdraget att gå runt med slangen från pumpbilen och fylla i betong i formen runt hela kanten, när jag va klar gick det inte att se skillnad på mej och betongen, jag var alldeles nerskvätt ;P och då menar jag verkligen hela jag från topp till tå!

När kanten runt va färdig gjuten var det dax för skarvarna mellan betongväggarna, tack och lov hade det nu äntligen slutat regna!



Badkaret på ställningen fylldes med betong och sen var det bara för pojkarna på ställningen att börja jobba =) Jag & bror skötte markjobbet och flyttade ställningen mellan skarvarna.



Så här rent och fint lär det ju inte va här nere i fortsättningen =)



Det va några timmars hårt slit men attans så bra det blev! Jag vet en som kommer sova väldigt gott inatt och hoppas på att kroppen känner sej lite piggare imonbitti!

En händelserik dag

Idag med! Visst är det fantastiskt?! =) Tuva är det full fart med igen och det är så härligt att se henne busa omkring som vanligt igen! Full av rackartyg. :P Så skönt att magsjukan verkar försvinna så snabbt och febern har också hållt sej borta...



När jag va klar i lagårn så assisterade jag herrarna som höll på att få upp min nya gödselbrunn, bottenplattan göt vi för två veckor sen så idag var det dax att resa väggarna. Tuva & bollen va med hela tiden. Imorgon ska väggarna gjutas så snart är brunnen helt klar! Så nu kan korna bajsa bäst dom vill i vinter... *skratt*



Måste bjuda på några till Tuva bilder från lagårn ikväll...


Tuva tycker visst kossorna verkar hungriga och erbjuder dom att få leka lite med hennes boll så länge..


MMMMM gott med mjölk!


Nu väntar en varm dusch på mej och imorgon en ny spännande dag =)

Äntligen!

Jag gör en Fylking och utbrister ÄNTLIGEN!
Nu har hon äntligen släppt en ny singel och ingen är väl gladare än jag för det?! *skrattar*

Hittar inte den nya singeln som för övrigt heter "Lover" men bjuder på några favoriter istället.








Fika hos mormor är inte fy skam:) 5bullar ...

dsc01304 (MMS)

Fika hos mormor är inte fy skam:) 5bullar fyller på i magen men åh så gott det är!! Har varit med tuva hos veterinären, hon är mycket piggare idag, förmodligen bara en vanlig magsjuka. Blodvärden o sånt såg bra ut så nu blir de ris-diet för hennes del och matte kan andas ut :)


Orolig matte!

Nu förstår jag hur småbarns föräldrar har det ibland.... Har en dålig hund och är bara så orolig, förmodligen och förhoppningsvis helt i onödan. Väntar nu på att veterinären ska ringa upp så vi kan åka in och kolla upp henne. Hon har spytt hela dan, har noll aptit, är hängig och har feber. Är verkligen inte van att se henne så här =( 

Hon är ju mitt allt!


Nu ska jag ner o ge den här lilla sötnosen...

foto0210 (MMS)

Nu ska jag ner o ge den här lilla sötnosen mat. De blåser som bara den ute så helst vill jag bara krypa ner under täcket men de är jätteviktigt att kalvarna får i sej råmjölken helst inom 4timmar efter födslen, och nu har de gått 2 så de är bara att pälsa på sej o gå ut. :)


En bit på väg iaf.... :)

dsc01295 (MMS)

En bit på väg iaf.... :)


Nu har vi börjat kakla nere i gropen:) gis...

dsc01290 (MMS)

Nu har vi börjat kakla nere i gropen:) gissa vem som kaklar? Jag!!! Pappa håller på o lär mej o de är riktigt riktigt kul! Hoppas verkligen jag får till de bra bara :)


Skördefesten =)

Nu så ska ni få se på grejer! Idag verkar datorn va lite mer samarbetsvillig så nu gör jag ett nytt försök med att lägga in bilderna från skördefesten förra helgen.



Eftersom att jag är hopplös när det gäller matlagning så kallade jag in experthjälp, mamma! Tacogratäng och köttfärspaj serverades tillsammans med bröd och sallad.




Min supersöta kusin


Karlsson på Kvill




Emma & Cilla


Karin & Daniel


Rickard & Charlie mumsar på för fullt









Jag, Emilie & Jonas tar en liten siesta i sängen.






Rickard börjar allt se lite slirig ut ;)




Nu vill visst alla få plats i sängen


Dom här fina T-shirtarna fick jag!


Istället för BITCH så passar väl kossa bättre på mej :P


Supertack alla fina för en helt magiskk kväll! Har inte haft så här roligt på väldigt väldigt väldigt länge....

Datastrul!

JAG BLIR GALEN!!!

Har försökt få in bilderna från min lilla skördefest förra helgen i datorn men varken kameran eller datorn verkar vilja samarbeta med mej ikväll =(
Så ni som väntar på dom får tyvärr vänta en dag till =(

Istället bjuder jag på lite musik!
Ett av mina favoritband är Nickelback och därför kommer här denna väldigt tänkvärda låten.



Den här tillägnas alla mina underbara vänner, ni vet att ni är mitt allt och att jag alltid finns här för er <3


Jag kan bara instämma! Uppsala universitet...

dsc01288 (MMS)

Jag kan bara instämma! Uppsala universitet har gjort en undersökningen i halland baserad på enkätsvar från 576 kvinnor i åldrarna 19-65är där arbetsmiljö och hälsa jämförs mellan lantbrukarkvinnor och kvinnor från spridda yrken. Resultatet visar bla att vi bonntöser känner oss mindre stressade, däremot är arbetet mer fysiskt krävande och kan då leda till bla höftproblem.


RSS 2.0