Dax för kvällsrundan :) tuva tycker jag är...

dsc01282 (MMS)

Dax för kvällsrundan :) tuva tycker jag är alldeles för långsam! Men alldeles strax så bär de ut :)


Nu har kvigorna fått nytt grönt o fint bet...

dsc01280 (MMS)

Nu har kvigorna fått nytt grönt o fint bete. Hundarna tycker jag är hemsk som tvingar dom att sitta still när dom har sina koppel på, då ska man ju gå o inte stå still på de här viset! Men kvigorna kan nog konstatera att den här gången va de allt grönare på andra sidan staketet :)


Höst

Helt plötsligt var den bara här, hösten. Men en sån här strålande dag kan man ju inte annat än att tycka om den =)





Himlen är härligt blå, luften frisk, vinden höstkylig som den ska så här års och löven håller att skifta i alla höstens färger!

Jag går fortfarnande runt i nån slags lyckorusbubbla sen helgens festligheter, att få va omringad av fantastiska människor en hel kväll va precis vad jag behövde! Snacka om att få ny luft under vingarna =)

Hanna suckar!

Va inne och läste underbara Emmas blogg och kan inte annat än sucka... Jag lär väl aldrig förstå hur "skvallerblaskorvärlden" fungerar!! Vad är vitsen med att skriva sån dynga som absolut inte stämmer?! Jag har själv en gång i tiden för längesen hamnat på ett antal skvallerlöp om både det ena och det andra, vem minns inte hela jagochidolandreasgrejen? Men att gå ut och skriva att Emma & Magnus nu ska skilja sej tycker jag personligen är att ta ett steg för mycket!

En del tycker säkert har man gett sej in i leken får man leken tåla, men nånstans måste det väl ändå finnas en gräns eller??

Det finns roliga löp, dumma löp, knäppa löp, men det här är bara elakt!


Smakråd tack =)

Nu behöver jag eran hjälp (igen), va på synundersökning innan idag och passade då på att titta på några nya bågar. Dom jag har nu har jag haft i två år nu och känner att det är dax att investera i ett par nya. =)

Fick med mej fem par hem och nu vill jag höra vilka era favoriter är!

Så här ser mina "gamla" ut



Par nr 1.



Par nr 2.



Par nr 3.



Par nr 4.



Par nr 5.



Vore jättekul att höra era åsikter om vilka ni tycker jag ska välja =)

En magisk kväll!

Nu är det bara jag, Tuva och huset kvar. De sista har åkt hem och nu återstår den sista uppröjning sen är spåren efter en underbar kväll borta.... Jag är lycklig lottad som har sånna fantastiska vänner!! Jag hade vansinnigt kul hela kvällen och saknar redan alla underbara människor...

Men nu ska jag sätta fart så allt hinner blir klart innan det är dax att gå ner till damerna!

Bilder från kvällen kommer så fort jag hinner =)

Nu är de mesta klart inför ikväll! Här har...

dsc01263 (MMS)

Nu är de mesta klart inför ikväll! Här har städats o skrubbats för glatta livet idag.... Nu är det bara gästerna som fattas :)


Tråk-Hanna

Ikväll igen, men energin finns just nu nere i fotknölarna nånstans. =) Det händer så mycket här om dagarna nu så när kvällen kommer och man får gå in så orkar jag inte så mycket mer. Ändå har jag tusen saker som behöver fixas här inne tills imon, får då kommer mina underbara vänner hit!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Vi ska äta och dricka gott och jag hoppas på en härlig kväll med mycket skratt =D En del har jag inte träffat på över ett år nu så de ska bli fantastisk kul!

Men alla dessa tusen saker skjuter jag på till imon, för om jag ska klara av att hålla mej vaken imonkväll så är det nog bäst att se till att få några timmars skönhetssömn ;)

Kramar /H

My heroes!

Idag var det dax för taklags fest för mina hjältar!


Vi dukade upp långbord och bjöd på smörgåstårta. Det hör ju till ett bygge =) 
Jag har verkligen fått sveriges bästa snickare till hjälp! Dom gör ett kanonjobb och är bra och trevliga att ha med o göra. Det känns verkligen superskönt =)

Det va vansinnigt skönt med sovmorgon imorse, sov ända till klockan 7 innan jag vaknade till första gången, men lämnade inte sängen förräns vid 8 :P
Det mina vänner är lyx för mej! =)


Sovmorgon?

Jag vågar inte riktigt längta för då brukar de ju oftast skita sej, men jag kan ju hoppas på att det blir sovmorgon imonbitti!!!!!!!!!!!!!!!!!! Min avbytare Maria kommer och mjölkar åt mej så hoppas hoppas hoppas att inget strular till sej. Har några kalvkor som inte pluppat ut sina bebisar än och det hinner hända rätt mycket under en natt. Men det kommer nog gå bra hoppas vi =)

Har varit i Bert-staden Skara idag, tog en lunch med min underbara mentor Mathilda. Jag va väldigt skeptisk till det här med mentorskap i början, men sjutton om det/hon inte är det bästa som hänt mej på väldigt länge! Är fantastiskt skönt och ha nån "utomstående" som hjälper, pushar, stöttar, lyssnar, kommer med goda råd och bryr sej! Jag känner mej alltid lite lättare tills mods efter våra möten trots målen vi satt upp. För ibland behöver man allt en spark i baken =)

Nu ska ner och säga natti natti till kossorna, så natti på er också!


Värmebölja

Min vedpanna har fått fnatt!!! Men ikväll låter den iallafall värmen komma in i huset, och inte lite värme heller... en sådär 27grader har jag här inne nu jäääätte varmt och skönt!!  =) Hellre det än när den visar 15! Fast tror inte Tuva delar min åsikt riktigt... Tur värme nissen kommer i slutet av veckan.

Nu ska jag mysa ner mej i soffan och titta på min favvo Dr House! Behövs ju inget filt ikväll =) Hahahahaha

Har ägnat hela eftermiddan åt att möka ren...

dsc01253 (MMS)

Har ägnat hela eftermiddan åt att möka rent hos kalvarna. Men jag o Zorro har visst olika åsikter om va skopan ska användas till :)


Ko harmoni



Det här är nog sjutton bästa stunden på dan, alla kossor är färdigmjölkade och ligger ner och idisslar morgonens käk.... Allt är stilla och rofyllt! Det råder verkligen en harmoni bland korna! Det är just sånna här stunder jag älskar mitt liv som bonde lite extra =) 

Ska passa på att få lite "ute i solen" jobb gjorda nu. Bäst att passa på och njuta av den så länge det går!

Natti

Åh vilken dag, strålande sol blandat med kraftiga regnskurar så inga frön har kommit i jorden idag heller... Men har fått en hel del gjort trots det.

Hämtat hem sinkor som närmar sej kalvning, självklart varit och röstat och dessutom haft besök av en fotograf, tror vi fick till en hel del bra kort! Är alltid lika spännande att ta kort tillsammans med kor. De gäller att va snabb, kor är inte så bra på att lyda order om speciella poser, inte mina iallafall ;)

Men nu är min energi slut så nu hoppar iallafall jag i säng!


Här är anledningen till att jag knappt sett min bror på hela helgen,
en demo traktor =)


Fingerproblem

Ajajaj, varför är det alltid det fingret man redan har ont i som man ska slå emot allting med? Ringde vårdcentralen igår för att få lite råd om va mer man kan testa för att få ordning på inflammationen men sköterskan jag pratade med tyckte jag skulle komma in så en läkare fick titta på mitt stackars finger. Så när alla kor va färdigmjölkade åkte jag in till falköping så dom kunde ta sej en titt. Det blev mitt snabbaste läkarbesök någonsin, max två minuter tog det, och det som tog längst tid var nog när farbror doktorn skulle lägga in mitt besök i datorn. Han tyckte jag skulle åka hem och ta ett såpa-vatten bad till fingret i 20min... Så här sitter jag nu med pekfingret iblöt och hoppas innerligt att det hjälper, har tyvärr inte märkt av minsta effekt än tycker snarare att svullnaden ökar... Men men den som väntar på nåt gott =)

Har funderat på att sticka hål på allt och se om det kommer ut nåt trevligt, men har inte vågat det än. Är rädd jag får in mer skit än de som kommer ut. Va hade ni gjort??



Allvarligt, hur sjutton kan jag skriva ett inlägg om ett finger??? Hahahaha

Närå vi ser inte alls uttråkade ut! Matte ...

dsc01242 (MMS)

Närå vi ser inte alls uttråkade ut! Matte är så tråkig som bara jobbar o jobbar....


Stinsen brinner!!

Pratade med min kompis Benny innan idag och han är en baddare på att imitera Roy i Macken med galenskaperna ni vet. Både han och jag verkar ha högkonsumerat galenskaparna & After shave som små. Så va bara tvungen att bli lite nostalgisk....

Stinsen brinner är en av mina favoriter så därför kommer här lite godbitar från den =)



Hahaha sångtexterna sitter visst fortfarande =) Då har jag ju nåt att fortsättta att nynna på nere hos flickorna under kvällen!












Gissa ljudet?!

Brorsan hittade en kul grej för alla traktornördar på internet innan idag, gå in HÄR och testa dej!
Han klarade alla på 1a försöket!

Hur går det för er? =)


Man skulle vara katt :)

dsc01228 (MMS)

Man skulle vara katt :)


Bara 10kor kvar att mjölka ikväll! Så snar...

dsc01225 (MMS)

Bara 10kor kvar att mjölka ikväll! Så snart är denna dan avklarad också :) Pappa o Martin hann få in halmbalarna under tak innan regnet hälsade på, stackars broder fick hjälpa mej att flytta lite kor. Även Kristina har varit ute och kollat upp juverhälsan på några kor och som vanligt pratar vi alldeles för mycket så vi glömmer bort va vi håller på med :) Nähe bäst o lägga på en rem så jag blir klar nån gång!


Jobb finns visst här idag med! Brorsan kör...

dsc01220 (MMS)

Jobb finns visst här idag med! Brorsan körde hem de sista halmbalarna igårkväll, så nu ska dom "bara" hissas upp till dom andra. Måste även hinna med att flytta lite djur. Men det är väl bäst att åka vidare till nästa lagård först och mjölka dom damerna :)


Fin besök

Idag har min vän Cilla och hennes två-åriga dotter Tanja varit på besök.



Vi tog en fika och Tanja mumsade på ballerinakex, eller rättare sagt chokladen som finns i mitten! Resten la hon tillbaks och tyckte vi skulle ha istället =)

Sen blev de både en och två turer ner till lagårn för att titta på kossorna. Dom var ju både spännande och läskiga på samma gång!



Jag har inte träffat Cilla på 2,5år så det va verkligen på tiden!!!

Kan man få inflammationer i fingrarna? Mitt ena pekfinger har svullnat upp runt nagelbandet på ena sidan och ömmar som bara den! =( Hoppas det snart går över för det är rätt bökigt att mjölka med lilla fingret...

Nu blir det sova dax! Ses imon!

Gröna fingrar, ja tack!

Jag och mamsen har varit en en vända i falköping idag för att fylla på i skafferierna och kylskåpet, så nu behöver varken jag eller kylen svälta =)

Passade även på att köpa två nya växter! För några har visst dött för mej... *skäms*
Oftast brukar jag faktiskt komma ihåg att vattna dom, men när det blir riktigt körigt med jobb och man kommer in sent på natten, inte sjutton tänker jag på att springa runt och vattna de stackars växterna då? Och givetvis är det ju då dom behöver vatten som mest när det är varmt och soligt ute. Men men! Önksar jag hade ärvt mormor och gammelmosters gröna fingrar! Där finns blommor överallt SOM LEVER! =)






Jag hoppas jag kan få den lika stor som kompisen längst till höger!

Det är bra att ha med sej mamma, jag har ingen som helst koll! Det viktigaste är att dom är fina och lättskötta! Det känns ju så mycket roligare med riktiga blommor i fönstren än plastisar och vad skulle annars mormor gå runt och plocka i när hon är på besök? =)

Är det någon som har lite bra tips på var man kan hitta snygga krukor nånstans?

Nu blir det söndagsmiddag hos päronen =) mums!


Torr dammig spannmål är de bästa "klidamme...

dsc01204 (MMS)

Torr dammig spannmål är de bästa "klidammet" som finns. Efter några timmar i det kliar det överallt! Myggbett släng er i väggen!!


Lagårdsbygget

Tänkte bjuda på en liten uppdatering på lagårdsbygget!




Nästan allt är nu gjutet, bara foderbordet kvar.




En gödselbrunn måste vi ju också ha.
Lite har de allt hänt där ute med den senaste veckan!

Kommer nog drömma om halmbalar inatt, har ägnat hela dan åt att hissa upp dom på rännet. Så nu är vi nog halvvägs med det iallafall =)

 Nu ska jag ha lite fredagsmys med mej själv! Ha en underbar kväll!!!


Ny bil sökes!

Hahaha tänk så det kan gå!!! När jag och brorsan svängde in på grusvägen fram till arrende lagården så dör lagårdsbilen, och den lär aldrig starta mer! Så nu är jag i stort behov av en dieselkombi igen! Pappa fick komma ner och bogsera hem oss när vi va klara. 

 

Vill den inte bumma så vill den inte, vill den jävlas så vill den!

Eftermiddagen ägnades åt att börja hissa upp halmbalarna på rännet, vi har ett antal kvar än! Så jag har stått och kört höhissen! Tänk att vissa saker är så förknippade med minnen. Vet inte hur många somrar jag tillbringade bakom just en höhiss som liten tjej. Men oj va stor man kände sej då som fick vara med och hjälpa till med höskörden! För som barn så va just höskörden lite av sommarens höjdpunkt! Jag tror inte vi delade den åsikten med min pappa, vi behövde ju inte spana i det blå för att hålla koll på vädrets utveckling eller ligga och skruva under hårdpressen när den gick sönder. Vi hoppade i höet och åkte hölass, hade man tur fick man t.o.m hjälpa den som körde pressen med att vara ansvarig över dosan som styrde balkastarn! =) Men ju äldre jag blev ju mer ville man ju va med och hjälpa till och stolt som en tupp fick jag då ansvaret för höhissen!





Imon blir det till att forsätta få in halmen under tak innan det blir regn...   

Nostalgin flödar! Känner mej som tolv igen...

dsc01194 (MMS)

Nostalgin flödar! Känner mej som tolv igen:) kan ni gissa va jag gör?


Säng, säng, säng

Ojoj va seg jag är idag! Känns som att allt går i slowmotion typ.... Men är väl inte så konstigt med tanke på att de knappt blev fyra timmars sömn inatt ;P Men men shit happens, hoppas jag kan komma i säng tidigare ikväll bara!

Om en timme är det byggmöte och jag har 1000 saker jag behöver göra innan det börjar så bäst att sätta fart =) Man blir ju inte piggare av att sitta still, bättre att hålla igång!

Sova, det gör vi inatt!



Jag fattar inte hur han lyckas hålla sej för skratt så länge!!!

De blev visst en väldigt lång runda i lagå...

dsc01182 (MMS)

De blev visst en väldigt lång runda i lagårn :( imon är de jag som åker och köper nya batteri till min fodervagn!!!!!!!!!!


Nya picasso??

Jag förstår inte varför jag aldrig lyckas komma i säng tidigt! Det är helt klart för lite timmar på dygnet... Men nu är jag bara en runda i lagårn ifrån sängen =)

Det kändes lite ovant idag att inte behöva stimma igång med gräs eller tröskning utan komma in dom "vanliga" rutinerna igen. Hade en liten kalv att hämta hem som fötts ute på betet, men båda va lugna och snälla så de vart nemas problemas! Annars har man ju varit med om en och annan kalvjakt ;)

Sofia (min vo-rådgivare) va ute en sväng i eftermiddag för att kolla in en del åkrar inför hösten, så nu ska vi igång och plöja med snart, ska bara ha ut lite kobajs på dom åkrarna först så de växer bra =)

Den här bilden hittade brorsan på ena korven med helsäd idag, fattar inte hur vi kunnat missa den så länge! Men så bra!!! =)



Visst är jag supersnygg??? Med grepen i högsta hugg, hahaha ;) Kan de va vår tids picasso? Va tror ni??

Dagens visa

Här kommer min favoritlåt för tillfället =) Enjoy!


Färdig =)

Äntligen är den färdig! Skörden! =) Ensilaget är inkört, all spannmäl är tröskad och halmen ihoprullad... Det har varit en sjuhelsikes hektisk tid sista veckan men sååå skönt att det nu är klart =)  Orkar inte jobba nästan 20timmar om dan hur länge som helst... Nu är det "bara" höstsådden kvar att pyssla med men den är ju inte riktigt lika stressig.

Det har hänt massvis på bygget också, imon gjuter dom förhoppningsvis det sista för nästa vecka kommer dom med takstolarna som ska upp. Även en gödselbrunn ska vara på väg nästa vecka.



Tuva tycker visst att jag behöver lite halm inne i huset =) Hennes svans är en mästare på att få med sej både det ena och andra in i huset.

Nu ska jag krypa i säng för att fira =) hahaha natti

Det blev visst en sen kvällsmat för oss ik...

dsc01179 (MMS)

Det blev visst en sen kvällsmat för oss ikväll igen.... Är helt slut i kroppen ikväll! Så de ska bli lite extra skönt o sträcka ut sej i sängen :) försöker bara att inte tänka på att de nu är mindre än 5timmar innan klockan ringer:( bäst o utnyttja tiden! Gonatt!


Babbel...

Många tycker säkert att det är lite småkorkat av mej att sätta mej och blogga så här sent på kvällen, jag borde ju sova för längesen! Men jag tycker det är ett bra sätt för mej att andas ut och komma till ro innan jag lägger mej. Eftersom dagarna för det mesta rusar på i 110 är det skönt att bromsa ner lite innan jag lägger mej så jag inte är så uppe i varv! Det ger också bra tillfälle för eftertanke och reflektion.... Jag försöker varje kväll att fundera ut minst två saker som jag gjort bra idag! Som ni kanske har förstått så har den här madamen väldigt höga krav på sej själv och för att inte knäcka mej själv så har jag börjat med att på något sätt ge mej själv godkänt för vissa saker! Det kan va både små och stora saker!

Det är verkligen något jag kan rekomendera fler att testa på. Vi människor är ju så dåliga på att uppskatta oss själva, alla dessa ideal vi hela tiden tror att vi måste leva efter... ÅT SKOGEN MED DOM! säger jag =) Om vi inte tycker om oss själva hur kan vi då begära att andra ska göra det? Varför är vi så dåliga på att glädjas med andra, att stötta, uppmuntra och berömma?  Men ojojoj så svårt det är, låter som jag är värsta proffset på området men icke då.... Jag själv är kass på de! Men jag har erkänt det för mej själv och nu också för er och jag lovar er att jag varje dag jobbar på att bli bättre på att stödja och hjälpa andra! För tänk så lite ett leende kan göra?




Här kommer bilden jag lovat! Ingen jättestor förändring efter besöket hos Johanna, men luggen är där den ska va igen, alla slitna toppar ligger o ruttnar i en sopsäck nånstans och håret känns lätt och fräscht! =)

Vem tänder stjärnorna?

Vilken fantastisk vacker kväll det är! Alldeles stjärnklart!

Man känner sej så liten när man står och tittar uppåt och ser alla små guldprickar som lyser över himlen... Så långt borta men ändå så nära!


Idag har vi äntligen kommit igång med grässkörden...



Det ser ut att bli en kanonstor tredjeskörd! Men så är den ju några veckor försenad pga av det dåliga vädret, hoppas bara kvaliten är hyfsat okej...

Nu ska jag däcka ner i sängen, kommer en dag imorgon med =)

Avslutar med en av de vackraste sångerna som finns...


Sitter

och mumsar på en sen kvällsmacka och ska alldeles strax krypa ner i sängen... Dagen har flytit på bra, hade lagårn själv ikväll och lyckades va färdig redan vid 22 tiden så jag hann faktiskt med att tvätta plansilofacket efter det =) Med hjälp av lyset från teleskopan så gick det alla tiders! Men nu är jag belåten med jobb för idag...

Tack för alla underbara kommentarer som trillar in av er läsare! Det känns skönt att veta att det finns några som "lyssnar" på mej! =) Ni är ett jättestöd bara så ni vet...

I väntan på solen....

....passar jag på att bli av med lite pappersarbete! För av någon konstig anledning hamnar alltid de på efterkälken. Fler som har råkat ut för det nån gång?? Räkningar som ska betalas, djur som ska rapporteras hit och dit, mejl som ska besvaras pch skickas vidare... Men nu är det fixat iallafall så slipper jag bekymra mej över det i helgen. Den lär väl rusa förbi ändå. Förhoppnigsvis slår brorsan det sista gräset idag så vi kan börja köra in det imon! =) Samtidigt som det helst ska hinnas tröskas lite mellan lagårdspassen också =)



Bäst att stampa gasen i botten!!

Tack mamma!

Måste börja med att tacka mamma för värmefilten jag fick i julklapp, i mitt kalla hus är den guld värd!!! Jag har inte riktigt förstått att hösten är på väg vilket brukar innebära att det är dax att elda i pannan så ja får in lite värme i kåken =) Men när nu inte det blir gjort är det härligt att krypa ner under värmefilten!

Har precis avnjutit en sådär 7timmar försenad lunch.... Mina matvanor är inte de bästa men det har ju gått i 110 hela dan!! Hann nästan tröska av så mycket som jag hade planerat, hade det inte varit ett litet bränslestopp mitt i allt så hade de nog gått. Verkar som jag jobbar på att leva upp til brorsan nya smeknamn på mej, blondie =)



Har tröskat havre som inte har tyckt om allt regn.... Då kan det se ut så här. Men det har gått hyfsat bra ändå, det mesta va brutet på mitten så kom åt bra att få med det ändå. Ser ut att bli en bra skörd på havren än så länge.





Nu ska jag ner och natta kossorna och kolla så allt är som det ska!

Tuva är med mej i tröskan idag o kollar så...

dsc01149 (MMS)

Tuva är med mej i tröskan idag o kollar så jag sköter mej :)


Lyckliga bönder

Hörde nåt kul på radion i eftermiddags när jag satt och tröskade, det hade visst gjorts nån undersökning om vilka som var lyckligast. Kan ni gissa vilka det var?? BÖNDERNA!!! Jag kan bara hålla med=) Jag upplever dagligen lyckorus! Det behövs inte så mycket det kan räcka med en kalv som föds, vackra fält som vajar i vinden eller varför inte en stund i tröskan?? Nästan allt vete är nu tröskat, hoppas jag ska bli färdig med det sista vetet imon om det inte kommer mer regn.... Min älskade Tuva ger också upphov till total lycka!






Jag hade en jättetrevlig fotograf ute här i förmiddags, han va kanonbra att jobba ihop med. Tror vi fick till en riktig kanonbild!!!! =) Väntar med spänning tills jag får se den. Vet inte om jag får berätta va det ska vara till men så fort jag vet så är ni dom första som får veta! Lovar även att lägga ut en bild på den nya "frillan" snart!

Nu ska jag samla ny energi till morgondagens slit =) Natti

Gissa vem som sitter och tröskar? JAG! :) ...

dsc01138 (MMS)

Gissa vem som sitter och tröskar? JAG! :) känner mej som ett barn på julafton! Det är bara så vansinnigt kul :)


RSS 2.0