Aggresiv kviga!

Att jobba med djur är inte alltid som i Astrid Lindgren böckerna.... Det kan vara både riskfyllt och farligt ibland! Hade en kviga som kalvade ute idag och hon va då inte va man kallar en bra mamma, när jag kom dit såg jag hur hon attackerade kalven så fort den försökte röra på sej. Jag o brorsan prövade försiktigt att närma oss för att bära undan kalven men hennes blick sa mej att om vi kom för nära så skulle hon gå till anfall.... Så vi hämtade traktorn och skopan där vi satt skyddade i. Vi lyckades mota undan henne med traktorn så vi fick upp kalven i skopan... Tack och lov är det väldigt sällan jag behöver va med om sånna här insidenter! Tror det här är den första aggresiva nykalvade kon jag har sen jag flytta hit!Min lilla skitunge ska få bli av med sitt bandage imon, tror hon ser jätte fram emot det. Va hon inte vet är att då kommer hon få gå med en tratt runt huvudet istället så hon inte kommer åt att slicka på tassen.... Känns vädligt konstigt att se henne hoppa fram på bara tre ben, men tror hon kommer gå bättre när bandaget åker av och inte trycker så mot när hon stödjer på den....

vi behövde inte rycka klon! men att behöva...

imag0203 (MMS)

vi behövde inte rycka klon! men att behöva gå med bandage är ingen höjdare enligt tuva!


Uppdatering!!

Nåja, nu har det väl gått alldeles för länge igen... Men va gör man när inte tiden räcker till???

Har haft en helt underbar helg i småland tillsammans med de bästa vänner man kan ha!! Efter att korna va mjölkade i lördagsmonne så packade jag in mej i bilen och for iväg. Första anhalten blev på Torsjö Säteri utanför Eksjö där hushållningssällskapet arrangerade sommarmöte. Underbart väder, massa folk, showmanship för korna och en välldans massa maskiner att titta på :) 

På kvällen for vi in till Eksjö stadsfest och klockan halv tolv hände det som jag väntat på det senaste halvåret.... The Ark entrade scenen.... WOW!!! Vilken hejdundrade avslutnings show!! Hade gjort vad som helst för att varit minst en meter högre, så man hade sett lite bättre! Shit va folk! Men vilken stämmning! Helt magiskt.... Ryser i hela kroppen när jag tänker tillbaks.... När det till slut va dax för allra sista numret kunde jag inte hålla tillbaks tårarna längre.... Går inte att beskriva känslan när dom första tonerna till Calleth you, cometh I hördes. En av dom absolut bästa låtarna som nånsins gjorts om ni frågar mej!!

Idag har det varit lite softare, åkte ut och hälsade på världens bästa Emma och fick då titta på hennes ardennerhästar. Jag är absolut ingen hästtjej men det var omöjligt att inte bli imponerad av de ståtliga djuren!

Dessutom jobbar den här skitungen på att bota min bebisskräck! Vilket charmtroll!!! :)Tyvärr tyvärr tyvärr, så blev det lite tråkigt när jag kom hem ikväll. Min älskade lilla hönapöna lyckades göra sej illa när hon fastnade med en klo i trappan ner till gropen... Usch va de blödde!! Så nu ligger hon här jämte mej med en strumpa på tassen så hon inte kommer åt att slicka sej på tassen, så bara att ringa veterinären imon! :( bra tajmat med tanke på att klövverkaren kommer imon... hmmm

Bäst att vila upp sej! Natti!!

håll era tummar för mej idag! vill inte at...

imag0179 (MMS)

håll era tummar för mej idag! vill inte att en droppe regn ska hitta hit idag, hela gårdsplan är nämligen full av traktorer för idag ska gj maskin ha valldemo hos mej!


Traktorrace o afterrace!!

I fredagskväll va jag, brorsan och en kompis till mej på traktorrace i Vartofta! Bättre fredagsnöje för man leta efter!! Shiiit va kul o spännande det är! För er som inte vet vad det är kommer här en snabb förklaring. Det går ut på att köra en slalombana med traktorn så snabbt som möjligt, man tävlar två stycken åt gången (precis som i paralellslalom) och bäst av tre heat går vidare... Låter kanske inte så svårt men åh så spännande att titta på! Dessutom så va de ju regn som bara den här i fredags så lägg till en riktig gegga på de :)

Vi va fyra LRF avdelningar som tävlade mot varandra och våran avdelning blev tvåa tack vare en jätteinsats av den yngste tävlande av alla, bara 15-16år gammal!!

Glömde givetvis kameran hemma, men kom ihåg att ta några halvkassa kort med mobilkameran, vilka maskiner!!

Kvällens vinnare om man ser till röööken :)När starten går står man och håller sej i halmbalen, sen gäller det att springa så snabbt man kan och hoppa in i traktorn o iväg!
Till finalen blev dom sönerkörda banorna reparerade med den här gamla godingenAlltihop avslutades med afterrace med Drängarna!! Vilket drag! Ung som gammal hoppade igång som bara den när dom började spela :)


Calleth you, cometh I

And I know we were both too young
Way back when we had our thing
And you're not the one that I think of
Every time that the telephone rings

And I know that what we had
Would not be called love by the ones who know
And I know it's been many years
And a hundred love-affairs ago

I know all that so well
But I also do know this:
Calleth you, cometh I
And that's just how it is
And how it's always been
It's where my reason stops
And something else comes in
I know it doesn't make sense, but still...
Calleth you, cometh I
-And that's how it is

And I know we became restrained
Every time we were among friends
And I know how it was last time
And how bitterly it always ends
And I know we were both too young
To know what real love would be like
And I know that our communication
Didn't always work out right

I know all that so well
But I also do know this:
Calleth you, cometh I
And that's just how it is
And how it's always been
It's where my reason stops
And something else comes in
I know it doesn't make sense, but still...
Calleth you, cometh I
-And that's how it is

And I've been waiting for this so long...
A-waiting to sing this song, for you...
Calleth you, cometh I

And I've been waiting for this so long...
A-waiting to sing this song, for you...
Calleth you, cometh I


Nybliven fårbonde!

Tillåt mej att presentera mina nya famlijemedlemmar!!

Boel & BellaNär jag hade min 25års fest i lördags så dyker mina vänner upp med bil o hästsläp.... Jag fattade nada?! Va har dom transporten med sej för?? När jag tittar in så ser jag två tackor! Chockad -  kan man säga ja!!

Som tur är har min kompis Maria ryckt ut och nu går mina flickor med hennes tackor tills jag hinner få ordning på nåt här hemma till dom... Så va idag och hälsade på dom, inga linslusar direkt ;)

Nu, hawaii 5-0, ingen riktig torsdag utan hawaii!!


Fröken Jonna Design

Måste passa på att tipsa om en kanongrej! En väldigt god vän till mej började för ett tag sen att tillverka egna smycken. Hur sjukt snygga som helst!!! Finns hur mycket som helst att dregla över :) Perfekt om man letar efter nåt snyggt och lite annorlunda till flickvännen, bästa kompisen eller mamma. Hittar man inget som faller i smaken kan man beställa nåt efter egna önskemål.... Dessutom så går minst 10% till bröstcancerfonden!!!

Spana in henne på facebook!! https://www.facebook.com/#!/pages/Fr%C3%B6ken-Jonna-design/217987981561936

sitter i ett näst intill bäcksvart hus o v...

imag0160 (MMS)

sitter i ett näst intill bäcksvart hus o väntar på att strömmen ska komma tillbaks... är galet trött, men garanterat en av de lyckligaste! hade 25års fest igårkväll o vilken oförglömlig kväll de blev! jag har helt enkelt de bästa vänner man kan önska sej!


tuva tror nog hon är en kalv! :)

imag0148 (MMS)

tuva tror nog hon är en kalv! :)


inte varje dag man ser en åtta taggare när...

imag0143 (MMS)

inte varje dag man ser en åtta taggare när man är ute o kollar till djuren!


Tillökning!


Tur det finns saker här i livet att glädjas åt också!!


Kalven tyckte de va alldeles för långt att gå hem, så hon bestämde sej för en tupplur i väntan på en traktorskopa att åka hem i!


Tack för allt!

Lite vemodig och tung i hjärtat ska jag nu försöka sova, har varit "hemma" i småland idag på begravning och tagit farväl av en väldigt nära vän till familjen..... TUNGT! Jag kan fortfarande inte riktigt fatta att han inte längre finns bland oss. Han ställde alltid upp till 110% och har hjälpt mej och min famlij massor. När jag mådde dåligt och inte hann flytta upp mina grejer hemifrån så va de han och hans fru som ställde upp och körde flyttlass på flyttlass. Fick idag på minnesstunden höra alla fina saker han har sagt om mej och trodde faktiskt ett tag att hjärtat skulle explodera! Han känns nästan lite som en extra farfar till mej och mina syskon....

Det är verkligen sååååå jobbigt med begravningar, så fort orgelmuskien började spela så brast det för mej.... Så vackert men ändå hemskt! Dessutom så kommer minnena från min farmors begravning och man inser att saknaden och såren lämnar en aldrig.... Det fattas liksom en liten bit!

Jag är glad att han nu får vila och slipper lida mer... Tack för allt!!!

ett litet steg närmare färdigt! :)

imag0119 (MMS)

ett litet steg närmare färdigt! :)


Pressad & stressad!

Hört det förr kanske?? Självförvållat visserligen men lika jobbigt för det! Har 1000000000000saker som MÅSTE va klart till fredag! Inte bra alla gånger att va ett kontrollfreak, pedant, arbetsnarkoman, överseriös, hispig och ambitiös ;) Men det ska gå! På nåt sätt måste det gå!

Och som vanligt blir det bloggen som kommer bli lidanade.... Hoppas ni har överseende med mej?? :)

Va förresten hos Johanna på salong Diva i Skövde härom dan och la in ljusfärg... Inge mer blekning för min del, det här va minst 100 gånger bättre! Har nu samma härliga ljusa färg som när jag va typ fem :) Tummen upp för ljusfärg!!!!! Bild kommer så fort jag hinner....

Nu måste jag springa vidare! Kram så länge!

köket ser bokstavligt talat ut som ett bom...

imag0115 (MMS)

köket ser bokstavligt talat ut som ett bombnedslag! men visst har de hänt grejer? ska in imon o hämta tapeterna som jag beställt, spännande :)


Nya tag!

För att beskriva helgen med ett ord - FANTASTISK!!!! 2,5 dagar i Varberg hade inte kunnat bli bättre!!! Konserten på fredagskvällen va hur bra som helst!!! Underbart väder, massa folk och en show som hette duga! Fullt ös från alla tre banden!! Vi hoppa, vi skrek, vi försökte sjunga, vi klappa händerna och vi röjde, rejält! Trycket under tält taket bara ökade och ökade och när Europe började klinka på de första tonerna till Carrie fullkomligt exploderade tältet! Vilket tryck!! Rysningar över hela kroppen!! En kväll jag aldrig kommer glömma....

Lördagen tillbringades bla på stranden, vi sola, bada och tjötade en sjutusans massa :) Tänk er två väldigt pratglada tjejer som inte träffats på väldigt väldigt länge.... :) På kvällen va vi inne i Varberg och strosade runt.... Varbergs fästning, småbåtshamnen och strandpromenaden som avslutades med en mjukglass ute vid hamnen....

Men nu är det nya tag som gäller! Bäst att ta till vara på all positiv energi efter helgen :)

Va riktigt skönt att komma ut till korna igårmorse och komma in i lite rutiner igen... Dessutom har vi nu också hunnit få in helsäden, killarna dök upp här igår och började hacka och körde klart det sista idag på förmiddagen. Hann tom åka med i hacken en stund idag :)

Ska nu försöka komma tidigt i säng, hade 4 pojkar här som sov över här inatt. Herregud säger jag bara! Ni som tycker att vi tjejer bara ligger och babblar när det är sovdags, släng er i väggen! Killar är ta mej katten ett strå vassare! Vaknade kl två inatt av att tvn (discovery givetvis) stod på och boysen sov alla som grisar ;) Hahaha vilken syn!!

RSS 2.0