Borta bra...

....men hemma är definitivt bäst! Men inte för att jag skulle vilja ha helgen ogjord! Snacka om världens bästa julklapp!! Jag längtar redan till nästa år tjejvasa =)

Man kan ju tycka att ett jippo på 30km inte är så mkt att skryta om men för mej har det betytt massor! Att ha nåt att se framemot och jobba emot som inte har med kor att göra... att få utmana sej själv och testa gränsen lite grann =) Skidåkning har visat sej va ett bra sett för mej att koppla av. Jag njöt faktiskt under hela loppet även att spåren va i stort sett borta och en hel del otäcka backar som definitinvt inte hade några spår. Och när jag kom i mål kände jag, sjutton också jag hade nog kunnat åka en stund till =)

Jag lämnade in skidorna på fredagkvällen till ett supertrevligt valla team som gav mej världens glid på skidorna, tyvärr va det rätt svårvallat väder och jag tror typ alla åkare hade problem med fästet, men tusan va lätt dom gled. =)

Här har ni lite bilden från helgen i mora














Jag gjorde det! Och det känns helt underba...

Jag gjorde det! Och det känns helt underbart! Det tog ungefär fyra timmar att åka de tre milen... så för att vara första gången så är jag definitivt nöjd :) kände men rätt så pigg efter målgång men nu börjar de allt kännas att kroppen har jobbat!


Nu är det nära!

Nu är det inte så långt kvar! Vid tolvtiden går min start på tjejvasan idag =) Är lite stel i kroppen idag efter 36mil bakom ratten igår men hoppas det rättar sej till när jag börjar röra på mej ordentligt... Vi har ett litet skyffe på en trafikskola i mora som är max 2*2meter. Somnade igårkväll till ljudet av folk som vallade skidor utanför våran dörr, lyckades även vakna till samma ljud idag =) Så känner mej väldigt mycket amatör här =) Men jag tycker det ska bli så spännande!!! När vi anlände till Mora igårkväll så va det folk precis överallt! Ni skulle sett kön till nummerlappsutdelningen! Herregud! Även till vallaservicen va det en himla kö, men som tur är så hade den lugnat ner sej lite senare på kvällen så då passade jag på att lämna in mina skidor för vallning. Så ska alldeles strax börja byta om och förbereda mej för dagens utmaning!
Jag hoppas ni håller alla tummar och tår ni har för mej idag!!!!! =)

Ska nu alldeles strax ta och försöka sova,...

Ska nu alldeles strax ta och försöka sova, vi bor i en pytteliten garderob typ där man dessutom hör allt som händer hos grannarna för väggarna slutar en bit upp... så är bäst att somna innan nån börjar snarka :) ser verkligen framemot morgondagen! Det ska bli så spännande de här! En riktig utmaning :)


Nu är vi på väg mot mora! Mellanlandar i K...

imag0002_1298641 (MMS)

Nu är vi på väg mot mora! Mellanlandar i Kristinehamn för att fylla på magarna med mat innan vi tuffar vidare :)


Är de det här man kallar aptitretare? Ni f...

dsc00274 (MMS)

Är de det här man kallar aptitretare? Ni får förlåta min dåliga närvaro men denna veckan varit minst sagt kaotisk! Har försökt förbereda så mkt som möjligt här hemma eftersom jag åker till mora imon :-) dessutom hade jag ju en stor kontroll mitt i allt :-) men nu kan jag ju andas ut o inte tänka på den mer! Lovar att uppdatera er om allt som har hänt här imon. Kram Hanna


Verkar som de inte bara är jag som är lite...

dsc00273 (MMS)

Verkar som de inte bara är jag som är lite morgontrött. Satt hela kvällen och sorterade papper och förberedde dagens kontroll. Har nämligen den årliga svenskt sigill revisionen idag, vilken innebär att hela mitt företag ska granskas idag. Och ja, jag är allt lite nervös... Så håll tummarna för mej idag :-) hej så länge!


Söndagskväll...

Verkar som vi får en kylig natt även inatt, imorse när jag knallade ut stod mätaren på minus 22grader. Och inte va de varmare här inne, hela 14grader! Vilket iof är de högsta på flera dar. Igår hade jag 12grader här inne och 10grader morgonen före det. Mitt hus gillar verkligen inte kylan!

Passade på att titta på reprisen av melodifestivalen när jag åt frukost idag. Bästa bidraget igår enligt mej kom ju sist!! Och jag begriper det inte?? Funkar inte ballader iår?? Jag fick rysningar över hela kroppen!! Vilken röst och vilken låt! Vacker och stilrent nummer med passande effekter =) Jag hade verkligen velat ha med den i finalen! Fördelen är ju att nu behöver jag ju inte vänta till finalen för att kunna lyssna på låten igen =) Men coolt med the playtones i final tycker jag!

Här har det varit strålande solsken idag och med mindre än en vecka kvar till tjejvasan så va jag bara tvunga att ge mej ut på skidorna en sväng. Va lite för bekväm för att bege mej in till falköping och dom fina spår där inne utan blev en timmes åkande här hemma istället. Grannen va här för ett tag sen med sin snöskoter och en sån där mojäng som gör skidspår. LYX! Tyvärr hade dom blåst igen på sina ställen men det gav ju bara lite extra träning =) Tuva va givetvis med och sprang, försökte spåra hararna som varit och sprungit i snön vilket slutade med att de kom tillbaka en dyig tuva! Snön blev alldeles svart när hon började rulla sej för att bli av med skiten. Det luriga va när hon sprang framför mej i spåret och helt plötsligt slängde sej på backen för att börja rulla runt på spåren. Då gällde det att få stopp på skidorna =) Även pappa har skaffat sej ett par skidor så idag fick jag sällskap av honom med =)

Ja nu är det inte länge kvar, på fredag bär det iväg till Mora =)

dåligt p4!

Attans också!! Blev en sen kväll för mej ikväll, familjen är ute och roar sej medans jag håller ställningarna här. Vilket innebar att jag missade melodifestivalen ikväll =( Tur det finns repriser och internet! Hade däremot planerat att lyssna på den på radion medans jag gnolade i lagårn men där fick jag!! Ingen melodifestival i radion inte, utan en liveinspelning med nån kass gubbe. Så isället blev det p3 dokumentär. En jätteintressant dokumentär som handlade om stormen gudrun som drog in över landet januari 2005. Kan verkligen rekomendera den!!

Men nu ska jag fortsätta njuta av QX gaygala med näsan i mina papper som skulle vart klara för läääängesen....

parlamentet och checklistor

Sitter med ena ögat på tv och andra ögat i miljöhusesynen. Trevlig fredagsundehållning, NOT! 25sidor checklistor som ska läsas och gå igenom. Men det måste göras det med... Tar en liten paus och passar på att klottra ner några små rader här... även att skallen mest känns tom just nu.



Men har ju iaf börjat och kommit en bra bit på väg....

Här händer det grejer på dagarna med, har fått kalvarna avhornade och korna dräktighets undersökta så nu kan jag lägga till ytterligare 8dr kor =) Brorsan fick lyxjobbet att svetsa utgödsling under tiden =) Så nu brummar den som den ska igen med!

Imon ska jag försöka komma iväg och hämta hem två dräktiga kvigor som ska kalva framöver, jag skriver försöka för ibland brukar det ju aldrig bli som man planerat ändå =)

Nu måste jag fortsätta så jag kommer i säng innan jag somnar över alla dessa checklistor!

///Hanna

TACK!

Tack alla för era fina kommentarer!!! Dom värmer ska ni veta!!

Blir inte så mycket till inlägg ikväll, har varit en lång slitig dag och jag är bara så dödstrött! Och det gäller att se pigg och fräsch ut imon när jag ska ut och träffa konsumenter! Ska tillsammans med några andra bönder stå på Willys i skövde och låta alla som vill provsmaka ost! Ett rätt så trevligt spektakel faktiskt. =)

Och jag hoppas att det uppskattas av konsumenterna att få träffa oss som ligger bakom själva mjölkråvaran =)

Så för att undvika för mycket gäspande imon så tackar jag för mej och beger mej mot sängen....

Kramar Hanna


Här har ni...

....just nu garanterat världens gladaste Hanna!! Jag har idag fått nåt som betyder vansinnigt mycket för mej!! Vad undrar ni?? Jo det här!



Hade inte väntat mej det här idag när jag begav mej in till Falköping för att gå på en träff som veterinärerna ordnat. Hade inte tänkt att åka först eftersom den främst riktade sej till bönder som gick i byggnadstankar och dessutom så va det robotmjölkning dom skulle tala om. Vilket gjorde att de kändes så där intressant för min del. Men efter att fått samtal från tre av veterinärerna så kunde jag inte säga nej utan tackade jag till att komma. Och nu fattar jag ju varför....

Blev superpaff när det va mitt namn som ropades upp. Satt typ längst bak och hör ju att dom säger mitt namn men hjärnan kopplade inte först. När jag ser att alla vänder sej om börjar titta på mej utbrister jag ett väldigt förvirrat JAG??? När alla börjar skratta åt kommentarerna trillar polleten ner att det faktiskt va mej dom menade... WOW!! Fick gå fram och ta emot den här plaketten, ett diplom och en superstor vandringspokal! Va nog lite chockad för det enda jag lyckades få fram va "ni är ju inte veti´a!! Vilket utlöste ytterligare skratt och en varm applåd som jag lovar värmde ända in i hjärtat....

Det här är sjukt stort för mej ska ni veta... Att lite beröm och uppskattning kan betyda så mkt! Och alla fina bönder som kom fram efteråt och gratulerade =) Åh jag är så himla glad!!


Glad Alla Hjärtans dag!!!

Jag vill här och nu slå ett slag för breven/vykorten. Så här i mobilen och internetstiden håller dom tyvärr på att dö ut!! =( För visst är det ändå nåt speciellt med att få brev??? Fick ett jättefint alla hjärtansdagkram kort idag på posten och det har verkligen gjort min dag!! Bara en kort mening men det räckte för mej, inte för att jag inte blev glad av smsen som trillat in idag. Alla mår vi bra av lite extra omtanke! Visst är det smidigt att bara kunna dra iväg ett sms men det går inte komma ifrån att det är nåt speciellt med att få brev såvida dom nu inte innehåller fakturor för dom avtackar jag mej mer än gärna ifrån =)

På tal om sms så fick jag ett mms av syster idag men en bild på oss som små och den tänker jag faktiskt bjuda på här.... Hur va det sagt nu igen, det ska börjar i tid va?? =)



Sitter helt enkelt som en smäck!!! =)

Så ta nu hand om er därute och tack för att ni hälsar på här ibland!! Kramar Hanna

vinterdag

Avrundar kvällen med lite ballerina kex och mjölk!! Inte dumt alls =)

Försökte mej på att göra ett eget lite skidspår idag på ena vallen här hemma, va sååå där smidigt. Ibland så sa det plopp så försvann jag ner i snön och ibland flög jag fram som bara den där de inte va lika mkt snö. Solen sken och det va alldeles lagom kallt. Tuva va givetvis med och hade fullt upp med att nosa i alla harspår som fanns över hela åkern. Undrar vem som fick mest motion av oss egentligen. Inbillade mej själv att det nog skulle gå lite smidigare de andra varven när jag hade nåt som kundr likna ett spår att åka i, men insåg rätt snabbt att nån liten hönapöna även hade sprungit och spårat i dom.... =)





Sånna här dar önskar jag vintern aldrig tog slut....


Solen strålar och snön glittrar... Jag o t...

dsc00260 (MMS)

Solen strålar och snön glittrar... Jag o tuva njuter så mkt vi kan av de underbara vädret :-) passar på att gå en runda o samla energi till kvällspasset... Lite schlagermys i soffan ikväll blir pricken över i en sån här dag :-)


fredagsoväder

Åh vilket fantastiskt busväder som har hittat hit idag! Det snöar och blåser som bara den =) Blir perfekt att ge sej ut på skidor i helgen när allt lugnat ner sej...

Jag tycker det är skönt med sånna här dagar ibland, har nu gjort klart bokföringen för januari och betalat de som skulle betalas. Så nu slipper jag ju bekymra mej om det ett tag =)

Igår hade vi besök av Erika Ekesbo som har börjat jobba som företagscoach på LRF. Och skallen är verligen full av grubblerier efteråt... Kommer blogga mer om det här under helgen förhoppningsvis för det här är verkligen nåt VIKTIGT och som jag tycker fler helt klart ska prova på!

Nu trotsar jag blåster och jobbar på igen =)

På återseende....

Sitter på lrf årsmöte och har fortfarande ...

dsc00256 (MMS)

Sitter på lrf årsmöte och har fortfarande svårt att förstå denna grötiga västgötska! Tacka vet ja småländska :-)


Hanna förklarar

Jaha, där kom den! Kommentaren som jag hade blivit förvånad om jag INTE fått. Sitter nu och funderar på om jag ska förklara mej eller bara skita i??

Man kan ju tycka att det är korkat och dumt att behöva flytta kor när man nu sitter på en nybyggd lagård men faktum är att jag inte alls tycker det är korkat eller jobbigt utan nåt jag faktiskt satt och planerade när vi började skissa på olika lösningar. Eftersom jag inte kan beskriva mej själv som ekonomiskt oberoende får man göra saker i olika steg. Vi har medvetet valt att ha kvar sinkor i den gamla lagårn för att underlätta nedsiningen av dom och kunna ge dom en mer lämpad foderstat för sinkor. Vi valde också att bara ha mjölkande och kor som närmar sej kalvning i nya stallet för att kunna anpassa ett bra blandfoder till dom. Och eftersom även småkalvarna har fått bo kvar i gamla lagårn så länge så står även några cellkor där för att slippa bära ner mjölk varje dag. Dessutom så slipper jag ha en massa "smittkor" i nya stallet. Visst tar det lite längre tid men jag har varken haft en mastit eller kalvförlamning på evigheter. Celltalen i tanken är låga och endas 6kor befinner sej i de två högsta juverhälsoklasserna och 8 st i mittklasserna. Resten, ja dom ligger faktiskt i lägsta gruppen. =)

Alla har vi olika förutsättningar och ideer om hur vi vill ha det på våra gårdar, alltså inga rätt eller fel. Jag har gjort mitt val och för mej är det ingen stor grej att behöva lägga ca 2timmar i månaden på att flytta kor. Jag tycker faktiskt det har sina fördelar. Sen finns det självklart planer för hur det ska bli i framtiden. Men alla vet ju att rom byggdes inte på en dag och jag väljer att ta ett steg i taget och inte allt på en gång.

För mej är inte alltid tiden den viktiga utan resultatet! =)

Ja, nu har jag fått förklara mej lite iallafall, alla har vi olika åsikter och jag har nu gett er min =) När jag känner mej redo så tar jag nästa steg....

Koflytt och tasstramp

Är så där lagom trött/mör i kroppen nu. Har varit en sån där storkoflyttardag idag. 16kossor har nu flyttats åt olika håll. Dom som närmade sej sinläggning står nu uppbundna i gamla lagården medans de som
börjar närma sej kalvning har fått komma in i lösdriften. Alla utom en va jätte snälla men den sista tyckte visst vi skulle behöva ta i lite extra =)

Zorro lyckades bli trampad av en ko idag =( Jätte otäckt! Jag stod framför kon och skulle leda ner henne i lösdriften, brorsan stod bakom och skulle putta på. Även Zorro va med ville hjälpa till och börjar skälla och så ser jag hur han tar att mega bett i kossans ben och hon flyger ner i lösdriften, va jag inte såg va att hon ställt foten på hans tass!!! Efter massa tyckasyndommej så verkade de onda tack och lov försvunnit. Men bli till att hålla lite extra koll för säkerhetsskull...

Avslutar dagen med lite Gary Moore som nu tyvärr har gått bort, bara 58år gammal!! =(

För mej får gärna pernilla o jenny silver ...

dsc00253 (MMS)

För mej får gärna pernilla o jenny silver gå till final! Lite tråkigt med bara en låt på svenska tycker jag... Hoppas nu på lite kanon pausunderhållning!


Någon som blir sugen på att smaka?

dsc00250 (MMS)

Någon som blir sugen på att smaka?


Hopplösa jag

Att nu ska det bli gott med mat!!!!!!!!!!!!!!! 12timmar sen jag fick i mej frukosten och magen låter som ett gammalt diesel lok just nu! Men en liten fredagskvälls middag står och puttrar på spisen så snart hoppas jag nog få tyst på den =)

Så därför blir jag inte mer social än så här ikväll....

Magkurrar/
Hanna

Kommer förmodligen få ångra det här...

Haha tur ni han koll på mej!! Självklart menade jag ju fuskbyggarna och inget annat!!! Hade nog inte alla indianer i kanoten just då =)

Tänker göra nåt jag inte ofta brukar göra, erkänna att ibland hade de varit himla skönt att vara två!! Har trälat med att lära några nya kor hitta in i foderstationerna, va så där smidigt själv men till sist så gick det. =) Skam den som ger sej!!



Men så tråkigt när det in kom mer mat!!!!



Vi vill ju ha mer!!

Men riktigt själv va jag ju inte, min egna lilla hjälpreda va såklart med!!



Nu ska vi mysa lite....

//Hanna


De är så rogivande o lugnt här.... De är s...

dsc00248 (MMS)

De är så rogivande o lugnt här.... De är så skönt att se hur bra dom trivs :-) va gjorde jag utan mina kor?


Myror i baken

Sitter och tittar på bygglov och blir både rädd och tacksam på samma gång. Fattar inte hur en del människor kan med!!! Förstöra andras liv på det där sättet.... Usch och FY!!! Samtidigt är jag både glad och tacksam att "mina" snickare har varit så bra! Är supernöjd! Tänker aldrig anlita några andra... Jag har dom att tacka för så mycket =)
Undrar hur illa det är med mina vattenskador i huset. Tror jag har på tre-fyra olika ställen!! Hoppas innerligt att det inte är för illa...

Har suttit på föreläsning hela dan idag, va faktiskt en hel del intressant =) Men kroppen blir verkligen helt tokig av att sitta still så mycket!! Va riktigt skönt att få komma hem och mjölka på kvällen sen... Även att jag blev "gör sen" (som västgötar säger) för fars gubben hade missat att starta tvättmaskinen med juverdukarna. Men men det blev ju klart till slut ändå =)

Får lite förfrågningar nu från alla håll och kanter och såg att jag även fått den frågan här på bloggen. Någon gång i vår kommer det bli nån form av visning på lagårn. Har inte orkat ta tag i det ännu men det kommer. Vill bli lite varm i kläderna först innan och få klart på allt som inte är riktigt färdigt än....

Hej hopp!! /Hanna

Slaskiga tisdag

Gör ett nytt försök med bloggen, igår ville den inte alls samarbeta! Är väl så med teknik, bra när det funkar men annars mest skit =)

Hade lovat huset en riktig genomstädning ikväll men efter att ha tittat på bygglov försvann den lilla inspiration som fanns... (Om man nu kan vara inspirerad till att städa) Tycker att för att tillbringa så lite timmar inne så blir det alldeles för skitigt för fort! Men antar att det är ett fenomen som dyker upp hos dom flesta =) Tror ni det blir roligare att städa om man trivs inne?? Eller det hör kanske ihop.... Jag försöker övertala mej själv att det blir roligare sen när jag får tummen ur och börjar renovera här =)

På tal om renovering så håller jag nu på att få ordning på kontoret/fikarummet som är i nya lagårn. Brorsan la klart golvet där uppe nu i helgen så nu ska bara resten av grejerna komma på plats! Kan stå där uppe i evigheter och titta ut över djuren.... =) Tror nog det blir kalas när det blir klart!!

Kramar Hanna


RSS 2.0