Underbara härliga sommar!!!


Iväg!!

Va igår på ett jätte intressant studiebesök på vadsbo mjölk, dom bedriver KRAV produktion med ca 1000kor! Vilka byggnader, vilka plansilo fack, vilka betesfållor!!! Korna mjölkar där i en utvändig karusell med 60platser! Min lilla lagård kändes i sammanhanget som en liten flusgkit på rutan typ, bara deras kalvstall va säkert dubbelt så stort som min kolagård!!! Som sagt, väldigt intressant och som vanligt så får man nya tankenötter att grubbla på!!

Hinner inte med nån längre sammanfattning för stunden för nu måste jag studsa vidare, brorsan blir tokig om han får vänta på mej... Har bokstavligt talat drängt in mej med solkräm för nu far vi mot Borgeby, skåne för en dag i solen bland maskiner och olika växtodlingsförsök. En riktg bonnasemesterdag med andra ord!!! =)

Kram på er så länge!!

Midsommer, redan över....

Kommer förmodligen hata mej själv imonbitti för kvällens dejt med Johan Falk på tv.... men dom är ju bara så attans bra dom där filmerna!!! Borde verkligen försöka få rätt dygnsrytm igen =)

Hade en riktigt toppenkväll på olstorp i lördags, kalasmycket folk och jag var verkligen i högform :P gjorde säkert bort mej massor men det bjuder jag på!! efteråt blev det efterfest i skövde med köö´v, helgens stora snackis har varit uttalet på korv, enligt mej och min kompis som va på besök hemifrån småland är det rätta uttalet just "köö´v" men enligt västgöte nissarna här uppe så ska det uttalas "körv" =) Vem av oss har rätt?? Landade först klockan fem i sängen här hemma och då va det ju redan superljust ute! Men till slut kom även john blund och jag fick några timmars sömn iaf =) 

Tack till mina underbara föräldrar som ställde upp och mjölkade åt mej över helgen!!! 

Hoppas eran midsommar varit lika lyckad som min!!!

Glad midsommar!!

Vill bara önska er alla en jättehärlig midsommar!!!

Hade en toppenkväll igår och hoppas innerligt på en toppenkväll ikväll när vi far mot olstorp för att svänga våra lurviga till Scotts!! Brukar alltid vara ett himlans bra dag där och håller mina tummar för att det blir så även ikväll =)

Lär va riktigt trött efter denna helgen men kan de väl få va värt =) Va chaffis inatt och inte hemma förräns tre efter att ha skjutsat hem folk. och tidigare lär de ju inte bli inatt heller ;)

Soliga kramar från mej till er!


Bra resultat!

Vilken dag! Jag riktigt sprudlar av lycka =) Vi har dr-undersökt 40 djur idag och 37 av dom var dräktiga!!!! Kan man få en bättre present??? :p Det är vad som krävs för att få en bonde som jag riktigt glad =)

Bjuder på några kort från igår....

Mina nära o kära  








En lycklig 25åring

Tack för era gratulationer!!

Har haft en fantastisk kväll med mina nära och kära!

Har mer eller mindre kramp i fingrarna efter att ha svarat på alla kommentarer som trillat in på facebook över dan :P tänk att man är så lyckligt lottad!!

men nu måste jag bara sova, så tack än en gång =)

KRAMAR!


Varma ord

Jag fick ett sms när jag gick nere i gropen ikväll, ett väldigt oväntat sms. Men garanterat ett av de finaste jag nånsin fått! Tänk va små små ord kan göra stor skillnad... Jag växte definitivt ett par storlekar bara sådär =)

Nu ska jag ladda och förbereda morgondagens kalasande =)

Tänk att den här lilla hönan redan blir 25! gaaalet




Nostalgi

Har nu landat i soffan och tittar på c/o Segemyhr, haha vilken nostalgi =) Men får bli tidigt i säng för min del, va på bio igårkväll tillsammans med två kompisar och såg The pirates of Carribian. Grymt bra film! Va dock lite öm i baken efter nästan 2,5timme i biostolen  :P

Pappa är nu snart klar med klar med min trapp till kontoret i lagårn, åh så bra det blir!!





Bara själva trappen kvar =)

Igår va det soligt och fint här, passade på att gå med röjsågen hela dan så nu är det riktigt tjusigt här på gårn... Men idag har de kommit en himlans massa regn så då passade de ju ypperligt att sätta sej med bokföringen och komma ikapp med det...

Så nu är vi i fas till kommande vecka! =)

Hoppas ni alla haft en underbar helg!

De 'egnaa' som dag-otto skulle sagt :-) en...

dsc00464 (MMS)

De 'egnaa' som dag-otto skulle sagt :-) en del kor har trotsat regnet o valt att va ute. Men nu är dom inne o jag myser i mjölkgropen tillsammans med radiosporten medans regnet smattrar på taket :-) söndagsmys!


Myser med tuva o skrattar gott åt "en mor ...

dsc00454 (MMS)

Myser med tuva o skrattar gott åt "en mor till salu" :-) hahaha


Fredagsstök!

Nu har jag inget att skylla på längre, har äntligen fått tummen ur och röjt upp här inne! Jag är nog mästarnas mästare när det gäller att hitta på roligare och viktigare saker än att städa! Men nu va alla min argument slut och dessutom så har det regnat massor här så det va bara att sätta igång... Diskmaskinen brummar, tvätten är inlagd i garderoberna, bråten undanplockad och hela huset är nu dammsuget =) Duktig Hanna!

Det går ju rätt bra när man väl kommer igång!!

Lär ju va roligare att komma in från lagårn ikväll när det luktar, nystädat, rent och fräscht! =)

Nu är det bara en vecka kvar till midsommar! Är ju inte de minsta klokt egentligen?! Hörde nånstans att tiden bara går fortare ju äldre man blir och jag tycker jag redan känner av det! Mamma mia! Men för första gången på typ 5-6år ska jag fira midsommar! Om nu allt går som planerat.... vågar knappt hoppas riktigt. Som ni vet så kan ju det mesta hända när man jobbar med sånna här filurer =)



Som för övrigt kallar på mej nu! Dax för kvällspasset!



Ko-mys!

Ibland blir jag förundrad över hur vi lantbrukare orkar jobba så mycket som va gör... Men att få syssla med det man älskar mest i hela världen ger för det mesta en massa positiv energi tillbaks, det gäller att njuta av de små sakerna och inte bara rusa på hela tiden... När jag hämtar in korna på eftermiddagen passar jag på med att fylla på med en massa positiv enegri, det gör inget att de ibland kanske tar 5minuter längre tid för det ger så mycket mer till mej =)







Har varit duktig och vattnat mina investeringar i trädgården ikväll, de ser lite roligt ut för jag har satt galler framför. Varför?? Jo, för jag har en hund som älskar att gräva i jord och vill inte ha dom uppgrävda!! Varma dar så brukar hon rota upp lite kall o fuktig jord att lägga sej i som svalkar =)



Jag vet att ni är många som undrar om Emmas blogg, men tyvärr vet inte jag mer än ni!! Sorry!

Kramar Hanna

Paper Airplane

Kan inte sluta lyssna på denna, underbar!!


Förvandling, fas 1

Vilken förvandling min trädgård har påbörjat idag!! Har grejat och donat fram till klockan halv nio ikväll med undantag för kvällsmjölket då=) Att de ska behöva ta FYRA ÅR för mej att få tummen ur!!! Men himlans så bra det kommer bli till slut!! =) Ska ta en massa bilder imon så ni som vill också får se, tyckte inte dom blev så roliga ikväll i skumrasket, dessutom är allt dränkt i vatten...

Nu ska jag och mina "gröna fingrar" tacka för oss och fortsätta färden mot sängen!

Va är de man säger? Ny vecka - nya möjligheter??!

Idag är de händerna i jorden o rumpan i vä...

dsc00433 (MMS)

Idag är de händerna i jorden o rumpan i vädret som gäller! Bäst att passa på att få ner mina "gröna investeringar" i jorden nu när solen lyser :-) ojoj så fint de kommer bli här :-)


Farmors lilla "kicka"

Jag o Tuva har lördagsmyspys i soffan ikväll, Tuva ligger o mumsar på sitt tuggben och jag skämmer bort mej själv med en chokladbit, eller två :P

Igårkväll var jag iväg på 25års kalas! Helt sjukt egentligen! När blev vi så gamla? Själv har jag bara 10!! dar kvar innan turen har kommit till mej... Mamma och pappa påminde mej om de igår när jag fick frågan vad jag önskade mej i födelsedags present, hade jag varit 20år yngre hade jag garanterat haft en önskelista på sisådär 10sidor eller nåt. =) Men nu så är den helt obefintlig! Vad vill man ha när man fyller 25? Jag har ju redan allt jag kan önska mej =) Jag är lyckligt lottad med en underbar famlij, min lilla hönapöna Tuva OCH eget företag! OCH livet har ju faktiskt bara börjat!



Gunvor med flera bad om en bild på den nyfriserade Hanna och här kommer en från igår!

Igår var det 7år sen min älskade farmor förvandlades till den vackraste ängeln i himlen, tänk att man kan sakna någon så oerhört mycket.... Fortfarande så går de inte en dag utan att jag tänker på henne... Jag skulle verligen göra vad som helst för att ha henne här! Jag kunde prata om allt med min farmor, hon fanns alltid där och hade alltid tid! Guuud va hon skämde bort oss!! Vilket kanske inte alltid va så uppskattat när jag kom hem till mamma för att äta middag men magen redan va full av ballerina kex och mjölk :P Och jag vet inte hur många döda kor/kalvar jag suttit på vedlåren i farmors kök och gråtit över...

Men hon vakar över mej och i mitt hjärta kommer hon alltid finnas kvar...


En gladare Hanna idag =)

Tack för era fina kommentarer! Va skönt det är att skriva av sej, känner mej på mycket bättre humör idag!!

Att dessutom sitta i frisörstolen hos Johanna i 2,5timme gör ju inte saken sämre =) Allt det slitna och "trasiga" är borta så nu är det bara härligt sommarfräscht!! GILLA =) Men har nu lovat mej själv att det inte ska behöva gå typ ett halvår(!) tills nästa gång så har redan bokat en tid tills nästa besök *nöjd*

Nån gång måste jag väl börja unna mej själv nåt va?!

Nu ska jag göra som kossorna, SOVA!




Nu får det f-n vara nog!

Jaha, nu är det dax igen för en liten avreagering från min sida! Sorry! Men jag tänker inte tolerera att ta hur mkt skit som helst och bara hålla käft, definitivt inte när det är omotiverad skit! För det är det verkligen i mina ögon!

Igårkväll skulle vi börja sprida ut gödsel hos en av mina grannar, vi har ett litet skötselavtal oss emellen där vi får skörda vall mot att vi sprider på flytgödsel på hans vallar... Så igårkväll när daggen kom, vinden avtog och ingen längre satt ute och grillade började min bror att köra.... Det tog inte lång stund innan en av grannar kom ut och började leva rövare och bete sej i min ögon helt dåraktigt. Han skulle polisanmäla oss och ringa till tidningarna för att vi gjorde allt vi kunde för att terrorisera honom!???!!! Min bror förklarade lungt och stilla för honom att han hade fått order att köra ut gödsel på grannens åker men det trodde han då bestämt inte på, vi va bara ute efter att retas med honom. Min bror bad honom ringa och fråga själv men det vägrade han. Istället stod han där och bar sej dumt åt och svor över vilken idiot jag var!

Det som gör mej mest upprörd/ledsen är när den här gubben börjar babbla en massa skit om mej, vilken jävla respektlös idiot o allt va jag var.... Han kunde inte förstå hur nån som jag kunde få hålla på med det jag gör...

Vi gör ALLTID allt vi kan för att inte störa, förstöra och "jävlas". Vi sprider den mesta skiten kvällstid/nattetid och när vi ser att det ska bli regn. Men lukten går inte att ta bort till 100% men sprider man bara vid lämplig väderlek så försvinner den mesta skitluken för de mesta rätt så fort... Att sprida koskit är liksom ingen man gör för att jävlas med några utan för att återföra näringen till naturen.... För mej är min koskit livsviktig! Utan den skulle inget växa på åkrarna till slut! Och jag kan ju inte direkt plugga igen rumpan på kossorna! Eller?

Men visst vi lägger ner allt jordbruk i stället och planterar skog på varenda liten plätt som finns så slipper dom ju sin skitlukt, för att äta importerat kött t.ex från djur som inte har det djurskyddet som vi har i sverige är är väl helt okej?!

Har ringt några samtal idag och ska ringa nåt imon för att se om jag kan få en boll i rullning, nu får det F-N va nog! Det här är ett problem som tyvärr bara ökar och ökar och nu måste de bli en diskussion om det här, man ska väl kunna bruka och sköta sin gård utan att bli påhoppad på det här sättet hela tiden??!!

Jag har fått nog av kinkiga energitjuvar, låt mej få använda den tiden till att sköta mina djur istället tack!!!

Vilken åskvärme! Har tagit med mej mamma o...

dsc00420 (MMS)

Vilken åskvärme! Har tagit med mej mamma o mormor på en liten trip till vara för att införskaffa lite blommor till min trädgård... Jag ligger på en filt i skuggan utanför med hundarna medans dom två blomfantasterna shoppar loss åt mej :-)


Kanon lördag!

Åh vilken helg jag har haft!!! Har varit ledig från hela tre mjölkpass!! Guud va mina underbara föräldrar skämmer bort mej!! Igår va jag iväg på bröllop! Så vackert!  Vi va vid ett gammalt gravkapell ute på kållands ö... Utsikten därifrån va verkligen magiskt vacker! Bättre ställe att gifta sej på får man nog leta efter... Väldigt enkel och fin vigsel!

På kvällen hade jag planerat att bara slappa, springa en runda med hunden och sen bara njuta av lite egentid.... Men så blev det inte, eller jo på sätt vis! Hade en vansinnigt rolig kväll med några nya vänner! Agerade fyllechaffis åt en kompis och hans kompisar! Olstorp va anhalten där Rydell & Quick va kvällens dragplåster.... Och vilket DRAG!! Omöjligt att stå still!!! Hemma halv fyra inatt och ska nu göra ett försök att komma i rätt dygnsrytm igen....

Hoppas ni haft en underbar helg!!

Är på en helt galet vacker plats ute på kå...

dsc00412 (MMS)

Är på en helt galet vacker plats ute på kållands ö! Här vankas de bröllop :-) solen skiner, vattnet glittrar, vänner som kramas, får som bräker o kärlek :-) underbart! Bara brudparet som fattas...


En liten snabbrepris

Nu har jag äntligen tagit mej lite tid till att landa bakom datron! Nackdelen med fint sommarväder är att man inte vill va inne överhuvudtaget!! Men nu så får det allt va bra för idag!! Det har ju hänt en hel del som jag inte hunnit berätta om!

I söndags hann vi fira morsdag, mormor, morbror och lilla vovven Elsa kom besök och åt middag med oss =) Elsa är ett litet charmtroll som trivs allra bäst i husses knä...





Att sitta i mormors knä va visst också helt okej! Elsa x2

Himlans värme som hittade hit igår, va riktigt svettigt att ösa på grus på limpan. Tog hundarna med mej på en tur för att kolla till kvigorna på bete och hundarna passade då på att bada medans jag avundsjukt stod och titta på!



Idag har småflickorna fått komma ut på bete för första gången... Alltid lika spännande med djur som inte är van vid eltråd, men dom här än så länge skött sej exemplariskt och gjort "mamma" riktigt stolt! Hoppas innerligt dom är kvar i hagen här utanför när jag vaknar imon =)



Mina två jerseyflickor går nu i hagen här utanför, både va superljusa när dom föddes men har under hela vintern varit nästan helt svarta, mini doris (t.v) har ljusnat i färg väldigt mycket det sista och nu har den andra lilla hönan också börjat fälla sin vinterpäls....



Men det bästa av allt är att jag har anmält mej till tjejvasan 2012!!!! Längtar redan efter snö så man kan börja åka lite skidor igen =) Knäpp?!

Ha en underbar helg nu!!!


RSS 2.0