Nu är min lilla plutta några kg lättare tr...

dsc00987 (MMS)

Nu är min lilla plutta några kg lättare tror jag:) Har borstat henne som bara den för att hon ska bli av med allt bös som hon har i pälsen (vilket inte va så lite:-P) vi avslutade de hela med en liten mys stund i skuggan under äppel trädet.


Bilder!

Här kommer lite bilder från lördagkvällen på olstorp!


förberedelserna har börjat


sista minuten som vanligt!


partybrudarna klara för att åka!


hahaha moget Hanna


antar att jag står och försöker sjunga med?
tur för er att det är ljudlösa bilder ;)

Hade verkligen en kanon kväll!! Träffade bland annat min kompis Bonde-Ivar som jag kommer kalla honom nu, en av de åtta bönderan i årets omgång av Bonde söker fru! Nu ska veta att den killen kan hålla igång! Ett riktigt energi knippe på dansgolvet! Stämningen va kanon! Det var en mycket trött Hanna som kom hem den natten, men det var värt trötta fötter o ben, hes röst och ynka 1,5timmes sömn. Man lever ju bara en gång :)


Befinner mej på Gyllene Uttern utanför grä...

dsc00982 (MMS)

Befinner mej på Gyllene Uttern utanför gränna. Inte alla årsmöten som bjuder på utsikt över vättern och visingsö. Det riktigt kryper i kroppen på mej, klarar inte av att sitta still :-P tur vi fick en liten bensträckare.


Jag har varit nere i ån o badat hundarna. ...

foto0054 (MMS)

Jag har varit nere i ån o badat hundarna. Dom tyckte de va skönt med ett kvällsdopp efter en sån här varm o skön dag:) ska bli riktigt skönt o få sova nu, blev ju bara 1,5 timme inatt :-P men roligt måste man ju ha nån gång också:)


Hoppas ni har en lika rolig kväll som vi h...

dsc00977 (MMS)

Hoppas ni har en lika rolig kväll som vi har!


Nu är dom här party pinglorna på väg till ...

dsc00973 (MMS)

Nu är dom här party pinglorna på väg till olstorp för att dansa till scotts. De är dax för en partykväll, eller hur? :-P


Min kompis Emma har kommit på besök idag:-...

dsc00967 (MMS)

Min kompis Emma har kommit på besök idag:-D vi har ätit middag ute i den härliga solen och ska nu försöka klassa ut mina syskon i kubb innan det är dax för kvällspasset.


Jag o tuva är ute på en liten kvällspromen...

dsc00964 (MMS)

Jag o tuva är ute på en liten kvällspromenad och plockar 7sorters blommor att lägga under kudden inatt så jag kan drömma om min drömprins :-D tror ni de funkar?


Har varit hemma hos päronen o ätit lite mi...

img_0019 (MMS)

Har varit hemma hos päronen o ätit lite midsommar middag idag. Passade på att mysa lite med min kära mormor. :) Hoppas ni har en härlig midsommar! Kram på er!


Här kommer en uppdatering om hur de ser ut...

dsc00953 (MMS)

Här kommer en uppdatering om hur de ser ut på byggplatsen. 2skrapgångar en en dubbel liggbås rad är nu gjutna. Det känns ner verkligt för varje dag som går. De tråkiga är att snickarna nu börjar försvinna iväg på semester så lär ju bli lite dött här ett tag. Men men...


Ikväll är det dax att provmjölka korna. Vi...

dsc00947 (MMS)

Ikväll är det dax att provmjölka korna. Vi tar ut ett prov från varje ko som sen skickas iväg för analys får man bla får reda på mjölkens fett o proteinhalt. Idag har jag varit o sommarpratat i radio falköping. Vet inte om jag vågar lyssna på resultatet när de senare i sommar kommer att sändas i radio. Man vänjer sej nog aldrig vid att höra sin egen röst på de sättet :)


Brorsan fick igång hans nya vrålåk idag! S...

dsc00937 (MMS)

Brorsan fick igång hans nya vrålåk idag! Så nu är friden slut :) jag fick följa med på en premiär tur och har aldrig varit så skraj i hela mitt liv! Hahaha kanske inte, men den hörs iallafall :)


Innan man kan ge kalvarna mjölken måste de...

foto0049 (MMS)

Innan man kan ge kalvarna mjölken måste den noggrant provsmakas och godkännas av kvalitets ansvarig:) och de är tuva mer än gärna :)


Det är inte varje födelsedag man får blomm...

dsc00934 (MMS)

Det är inte varje födelsedag man får blommor med bud! Tack snälla Rickard & Emilie för dom jätte fina blommorna!!!


Våfflor med kall mjölk, de är livet!! :)

dsc00931 (MMS)

Våfflor med kall mjölk, de är livet!! :)


Hemma igen:) åh vilken härlig helg jag har...

dsc00930 (MMS)

Hemma igen:) åh vilken härlig helg jag har haft! Välbehövlig! Eftersom jag har avbytare ikväll med passar jag på att gå en långrunda med tuva och kolla till lite kvigor. Tänkte avsluta kvällen med lite mys, mat och film. Hoppas eran helg varit lika bra som min:)


Frukost dax ute i solen på sundbyholms slo...

dsc00924 (MMS)

Frukost dax ute i solen på sundbyholms slott! Hade en kalas härlig kväll igår med en massa skratt, kareokesång o dans. :)


Jag är tillbaks där allt började på riktig...

dsc00923 (MMS)

Jag är tillbaks där allt började på riktigt. Sundbyholms slott! Tillsammans med mina bonde söker fru vänner:) stämningen är på topp och vi kommer verkligen ha en toppenkväll här!


Alla sagor slutar inte lyckligt....

Den här kvällen verkar sluta betydligt bättre än gårdagen. En av mina kor var kalvesjuk och skulle kalva, problemet var bara att de inte kom ut nån kalv. Så det vara bara till att kavla upp ärmarna, tvätta rent och gå in med armen och känna efter hur det stod till där inne. Möttes bara av ett stort huvud vilket är sååå fel. Kalvar kommer med frambenen först. Efter mycket (och då menar jag verkligen mycket) om och men fick vi till slut upp bägge frambenen som låg under kalven så vi kunde börja hjälpa till att dra ut den. Den var gigantiskt stor! Kossan kämpade på bra och till slut kom den ut.... Död.... Tungt, tungt, tungt... Jag visste ju att den skulle vara död för kände inge livstecken alls där inne men det känns ändå för jävligt, med tanke på hur kalven såg ut så hade den nog legat död där inne i livmodern ett tag. Sånt här händer ibland och det är lika tråkigt varje gång!

Som tur är började denna dagen betydligt bättre! Hade en till ko som var kalv färdig igår kväll som hade kalvat under tidiga morgontimmar. Inne hos henne i boxen låg inte bara en utan två kalvar!!! Hon hade fått tvillingar!! :) Bad en stilla bön om att de var två kvigkalvar som låg där inne, gick in försiktigt, första kalven -  ingen påse mellan benen där inte. andra kalven - snälla låt det vara en kvig kalv.... JAAAAAA!!!!! Tvillingkvigor!! Åh dom är så söööta!

Imon bär det av på stora äventyr! Längtar....


Så här lata kor har jag. Varför stå upp o ...

dsc00919 (MMS)

Så här lata kor har jag. Varför stå upp o bli mjölkad när man kan ligga ner??


Nu har dom börjat gjuta dom 2 första skrap...

foto0038 (MMS)

Nu har dom börjat gjuta dom 2 första skrapgångarna. Längtar så tills allt är färdigt!:-D va i skara och fikade tillsammans med min grymma mentor idag, vilka uppgifter hon gav mej till nästa träff! De kommer bli en riktig utmaning...


3-års jubileum

Kom precis på för en stund sen att jag firar ju 3-års jubileum som mjölkbonde idag!! Helt sjukt att det redan har gått tre hela år sen jag flyttade hit. Minns det som igår när jag lastade in mitt pick och pack i bilen och åkte upp hit. Jag grät nog hela vägen och ville bara vända om och åka hem igen. Första sommaren va väldigt tung och jobbig. All tid gick åt till att jobba (vilket iof inte är nån större skillnad mot nu) första tiden innan jag hann få upp mina möbler och så sov jag på en madrass på golvet, hade ingen tv eller radio så huset kändes väldigt tomt och ohemtrevligt. Hade en vansinnig hemlängtan både till gården och alla vänner. Jag grät nog floder första sommaren och trodde aldrig jag skulle klara av uppgiften jag hade framför mej. Allt var nytt, djuren, maskinerna, grannarna, språket (hahaha) jag visste inte vart jag skulle vända mej när jag behövde få tag på vissa grejer, allt var ju nytt! Lägg där till en liten tanig tjej på 20år så kan ni nog förstå att det inte va så lätt i början, en del hade väldigt svårt att ta mej på allvar vilket va väldigt tungt i början.

Tänker ge er ett litet exempel på hur de kunde låta. Jag kommer in i reservsdels butiken går fram till disken och lägger upp en trasig del till min slåtterkross, ber att få några så jag kan ha hemma i reserv ifall dom skulle gå sönder igen. Killen bakom disken tittar först på mej och sen på delen som är trasig. "Den sitter på slåtterkrossen" säger jag, han tittar lite till och säger sen "nej, den här sitter ju på rundbalspressen" jag skrattar till lite och säger att "nej den sitter under tallriken på krossen". Han tittar lite till vänder och vrider för att sen säga "är du verkligen säker på det?" Nånstans här tar mitt tålamod slut varav jag utbrister, "det är ju för fan jag som har skruvat loss den!!!!" Han lommar lite skamset iväg och kommer sen tillbaks med det jag behöver.

Tack och lov så har jag inte ont av det idag, får väl tacka ett visst tv program för det =)

Jag är väldigt glad och stolt att jag inte vände bilen den där dan för tre år sen nu, även om det har varit grymt jobbigt och kämpigt så är det ändå värt allt slit. Jag började en resa den dagen som har gett mej så otroligt mycket. Jag lever det liv jag alltid har drömt om, och jag är så lycklig!!!!!

Jag har en gård med bra förutsättningar för framtiden, mina älskade kossor, familj och vänner som stöttar och min lilla skatt Tuva.... Va mer kan man önska sej???





Idag börjar dom äntligen att gjuta!

foto0034 (MMS)

Idag börjar dom äntligen att gjuta!


Reklamfilmerna!!

Nu är dom klara och har börjat rulla i tv rutan hos en del lokala stationer.



Klicka på bilden och titta själva! Garva inte ihjäl er bara för de höll jag på och göra!!! Hahahaha


Den här lille pojken har jag varit o hämta...

dsc00909 (MMS)

Den här lille pojken har jag varit o hämtat hem nu:) är så seg idag! Körde på bror o hans kompis inatt och var hemma halv 5 imorse, bara att byta om o gå ut o jobba. Tur han bara tar studenten en gång:) nu ska vi titta film!


Här har vi den lycklige studenten tillsamm...

dsc00904 (MMS)

Här har vi den lycklige studenten tillsammans med hans systrar:)


Nu sitter vi i bilen på väg ner till tenhu...

dsc00903 (MMS)

Nu sitter vi i bilen på väg ner till tenhult där lillebror tar studenten idag!! Han börjar bli stor den lille plutten;)


Sånna här äckliga skrapsår har kossan läng...

dsc00892 (MMS)

Sånna här äckliga skrapsår har kossan längs med hennes höger sida... Hon får smärtstillande och verkar må hyfsat bra iaf! Men fy farao va ont de måste gjort! Kan ni fatta att idag är de exakt 2år sen Linda va hemma hos mej och begravde mitt köksbord med kärleksbrev?! Den dagen förändrade så mycket för mej och gav mej underbara vänner för livet som jag snart ska träffa igen:)


Nu ska de bli vansinnigt gott med frukost!...

dsc00894 (MMS)

Nu ska de bli vansinnigt gott med frukost! Inte en minut för sent:) lär tömma kylskåpet på de mesta tror jag.


Även kor kan göra sej illa! En av mina fav...

dsc00893 (MMS)

Även kor kan göra sej illa! En av mina favvokor gjorde de imorse. Såg inte hur de hela gick till men på något vis lyckades hon fastna i grinden till kobetet och klämde fast sej själv mellan grinden och lagårdväggen. Berättar mer imon! Ska försöka göra rent hennes variga sår nu....


Nu är vi igång och verkar korna i den andr...

dsc00886 (MMS)

Nu är vi igång och verkar korna i den andra lagården. Har flytit på riktigt fint än så länge :) så nu har vi nog bara typ 40kossor kvar! Jag lär nog sova gott inatt med :)


Idag är de dags för korna att få sina klöv...

dsc00874 (MMS)

Idag är de dags för korna att få sina klövar verkade. Ca 480klövar ska passera verkstolen så de blir fullt upp idag med:)


Min bror & jag...

Ås himla underbart skönt med lite regn nu!! Verkligen så välbehövligt efter den här värmen som har varit... Det va fullt drag här förra veckan så 1a skörden är avklarad! :) och idag kör dom ut prima koskit  på åkrarna för att ge gräset ny näring så det kan växa som bara den till nästa skörd!!

Tänkte passa på och visa lite bilder på bror min och hans polare från balen dom hade i torsdags kväll! Ni ska veta att jag bara är van att se dom i arbetskläder! Han gör sin sista vecka i skolan nu för på fredag tar han studenten!!




Visst är dom fina!! Valpen (lillebror) och Anna Laura



Min (fd) praktikant Aron och hans dam för kvällen



Tobbe och hans dam



Fransson & Bella



Den här bilen åkte dom i..


Bäst och sätta lite fart!! Kommer lite bilder från skörden och en traktorlista här framöver så fort jag hinner!! Ha de fint så länge!!

Den här gamla pärlan sitter jag o skumpar ...

dsc00864 (MMS)

Den här gamla pärlan sitter jag o skumpar runt i nu:)


Är hemma i jönköping o far runt:) har vari...

dsc00848 (MMS)

Är hemma i jönköping o far runt:) har varit o spanat in brorsan o hans kompisar som ikväll har sin studentbal. Åh va fina dom var! Efter de blev det ett besök hos min vän i HVA-grillen för lite mat...


Åh lyckan är total! Min älskade doris har ...

dsc00846 (MMS)

Åh lyckan är total! Min älskade doris har kalvat inatt och fick världens sötaste lilla kvigkalv! Kan garantera att de kommer fler bilder på den här sötnosen:)


Det här är nog den bästa o finaste present...

dsc00841 (MMS)

Det här är nog den bästa o finaste present jag fått! Min praktikant Aron gör sin sista dag här idag och fick då den här teckningen som han har ritat till mej! Det som gör den lite extra speciell är att det är en av mina kor han har ritat av! Visst är den så himla fin??


Här är de full rulle idag:)

dsc00839 (MMS)

Här är de full rulle idag:)


Äntligen dax för vallskörd! Så här har min...

dsc00837 (MMS)

Äntligen dax för vallskörd! Så här har min utsikt framåt sett ut hela dan idag:) gräset jag slått hittills ser riktigt bra ut. Kan nog bli en bra skörd trots allt! Det här av verkligen en av de stora tjusningarna med att vara bonde tycker jag. Ena dan sliter jag i lagården nästa dag sitter jag och slår gräs. Jag är allt en lyckans ost:-D


RSS 2.0