URK!



Så här äcklig ser min ena arm ut! =( Imorgon är det jag som far till apoteket för att försöka få stopp på dessa vansinnigt kliande utslag!!!

Inne +18, ute -18

Blir nog allt till och sova med värmefilt inatt med... Va hela 13grader här imorse när jag skulle gå upp, ojojoj va de tog emot. Men har nu eldat precis hela dan så vi håller tummarna för att värmen stannar kvar lite längre!

Imorgon kväll ska jag iväg på en spännande och rolig grej, vad får nu veta imorgon! ;)

Kramar Hanna

Titta vem som har blivit stor! Kommer ni i...

dsc00083 (MMS)

Titta vem som har blivit stor! Kommer ni ihåg men lille pluttkalv som föddes 1månad för tidigt och som har en liten extra näsa? Han är en riktig liten rackare :-)


Så kan det gå...

Ännu en dag som bara springer ifrån mej, måste nog lära mej att springa snabbare ;) Har nog ändå varit en rätt händelserik dag. Fick hjälp av Johan att flytta en massa djur idag, tycker det är för kallt att köra dom i min djurtransport. Kommer ju åt att blåsa på dom så in i bängen och eftersom det va kor som närmar sej kalvning och kalvar som skulle flyttas så kändes det som en väldigt dålig idé. Men då är det tur man har snälla grannar/vänner som ställer upp och kommer med stora djurlastbilen så djuren slipper stå ute i draget. Sen så är det ju inte heller så dumt att sitta inne i en varm lastbilshytt och skumpa fram i snön.

Det blev en spännande resa! Vägarna är fortfarnade väldigt dåligt pplogade på sina ställen och på vägen ner till den andra lagårn hamnade vi efter en DHL lastbil. I en liten halvtaskig kurva får den möte och tyvärr möter han en sån där förare som abslout inte vågar lämna mitten av vägen, så lastbilen försöker hålla ut så nära snövallen han vågar. Då händer de, lastbilen försvinner ner i diket och både jag och Johan utbrister samtidigt "NU VÄLTER HAN" men det gick vägen. Som tur va gick de så himla långsamt så den gled bara ner i den branta slänten utan att tippa över!

Så dagens diss går tyvärr till plogbilen som inte lyckats så bra med plogningen i dessa kurvor, på våran väghalva va de plogat längre ut än vägen gick och på andra sidan va de minst 1,5meter kvar till snökäpparna... Jag vet själv vilket elände de är att ploga snö ibland för även jag har suttit mina timmar bakom de där snöbladet men det här borde sjutton ha gått och fått te bättre. Förra veckan hamnade också en lastbil i diket ungefär på samma ställe men den tippa över helt på sidan. Men man får väl va glad så länge de inte händer några allvarliga incidenter =)

Har egentligen ännu mer att berätta om men det får vi spara till imon för nu är jag dödstrött!! Natti på er!!

KRAM HANNA

Snöstorm

Shit vilken första advent vi får iår!! Här omkring är det väl mer eller mindre cirkus... Snön har yrt här hela dan! Bara att ikväll ta sej till damerna i den andra lagårn 1,5mil bort va ett riktigt äventyr! Nästan halva vägen va tack och lov plogad men sista milen vart då inge roligt. Va väldigt glad över att jag har en stor bil med 4hjulsdrift som kunde plöja sej fram genom de gigantiska snövallarna som va på vägen. De sista kilometerna räddade ett par gamla traktorspår mej som inte riktigt hunnit yra igen, annars hade jag aldrig tagit mej dit. Va bara att hålla tummarna att bilen följde spåren för inte är det så lätt att styra den i sånna lägen. Men vi kom dit och nu är vi äntligen hemma igen.

Det riktigt viner runt knutarna på mina gamla otäta kåk, fönstren ser man inte ett dugg ut genom för all snö som yrt upp på glasen. Men visst är de ändå lite fascinerande att de kan bli så här??

Undrar om de ens går att få upp ytterdörren imonbitti om det här fortsätter hela natten....

Men det märker vi imon! Ska nu unna mej en varm dusch och sen blir det läggdags för min del!

Kram Hanna

var är vägen??

Så här såg det ut den 21 februari, än så lände är det tack o lov inte så här mycket snö hos oss än...



En sån här ren skrapgång lär jag väl aldrig mer se när korna fått komma in ;)


Vilken utsikt vi har idag... Eller inte! S...

dsc00076 (MMS)

Vilken utsikt vi har idag... Eller inte! Snacka om att vi är insnöade :-)


Busväder

Brr, snöby på snöby passerar... Hade inte läget varit som det är hade jag njutit till 200% just nu men nu känns det lite delat. Men men.... Ska ut och fortsätta städa upp i nya lagårn för imon måste alla skrapgångar va rena och fina så de kan börja montera in utgödslingen =) Jag är väldigt tacksam över att lagårn är tät nu så det varken snöar eller blåser där inne...

Tror jag har en liten miniform av träningsvärk idag i armhålorna typ. Avslutade kvällen igår med att i hink bära ut säkert 200liter vatten till kalvarna för deras vatten hade frusit =( Bärandet gick smärtfritt grejen var bara att jag va tvungen att lyfta upp vattnet över en grind som är högre än vad jag är och antar att det är det som känns idag :P

Hipp hipp hurra! Idag fyller syster yster ...

dsc00073 (MMS)

Hipp hipp hurra! Idag fyller syster yster år! Så här är de födelsedagmiddag :-) grattis syster!


Heja André

Julen är räddad!! Kan det bli mycket bättre än att André Pops ska va årets julvärd på SVT!! Han som är lite av en favorit för mej! Jag är ju en stor "diggare" av vinterstudion som han är programledare för och tror det här kommer bli en succé!!! =) Ska bli spännande att se en annan sida av honom än den sportjournalistiska....



Har varit en lång dag även idag, men mycket har vi hunnit med. Nu är det storröjnings om gäller ute i nya lagårn för nästa vecka kommer dom äntligen och börjar montera utgödslingen och då måste all bröte som ligger i skrapgångarna va borta. Snickarna har varit super på att hålla rent efter sej men dessa montörer, ojojoj säger bara!!

Nu ska jag och mina kliande utslag på händer och armar (har ingen aning om vad) hoppa igenom duschen så jag kommer i säng nån gång =)

Är nere i lagårn och fyller fodervagnen så...

dsc00059 (MMS)

Är nere i lagårn och fyller fodervagnen så damerna kan få lite mat imonbitti och tänkte då passa på medans jag väntar med att visa ytterligare en snöbild. Vi har hållt på o röja lite uppe i den nya lagårn idag och när jag skulle försöka titta ut genom mjölkrums dörren såg ja bara en snödriva som va lika hög som mej! Fasen vilka drivor de har blivit på en del ställen! Känner mej som en stelfrusen fiskpinne nu. Är inte direkt varmt ute i foderladan... Bäst jag jobbar mej lite varm så jag blir klar nån gång! Natti!


Inte varje dag man ser pappa dammsuga! :-)

dsc00063 (MMS)

Inte varje dag man ser pappa dammsuga! :-)


Hopplösa Hanna

Jag är fullkomligt hopplös!! Varför är de så svårt att komma i säng tidigt på kvällen för??? Hur gör man?? Finns ju alltid minst tusen saker att göra!!! Men nu är det nära iallafall, ska bara mumsa i mej kvällsmaten sen ner en liten runda till lagårn igen och sen är det klart för idag =)

Shit va snö det har kommit! Har ni också mycket snö?? Jag tycker det är så ljust och härligt med snö, imorse när jag gick ut blev jag först skiträdd att jag försovit mej just för att det va så ljust, men efter en titt på klockan kunde jag andas ut och istället njuta sista biten ner till lagårn =) Blev så mycket piggare PANG så där bara!

Tror jag ska avsluta kvällen med lite mjölk och pepparkakor! Lite tjuvstart kanske men va tusan, de är ju så gott!!! Och så är det ju faktiskt redan första advent på söndag. ÄNTLIGEN! Åh det är ju så mysigt när man får fram alla ljusstakar och sånt, ett ännu större plus är ju att det dessutom då finns snö. Hoppas verkligen jag hinner pyssla med det på söndag, inget fuskande här inte ;)

Jag doppar mina pepparkakor i mjölk, hur gör ni?? Kram ///H

ps. självklart är Doris en jersey, en av mina fyra jersey kor, Underbara krabater det där =) ds

ps igen, Tack Louise för tipset, har aldrig hört talas om de innan.... ds

Även små små saker kan skapa glädje glädje...

dsc00058 (MMS)

Även små små saker kan skapa glädje glädje sägs de ju, för inte behövs de så mycket för att göra en bonde som mej riktigt glad :-) som idag tex när min älskade doris blev dräktighetsförklarad! Gissa om jag är överlycklig!! Så nu väntar hon sin sjunde kalv! :-D visst är de underbart?!


Har precis gått kvällsrundan i lagårn.... ...

dsc00055 (MMS)

Har precis gått kvällsrundan i lagårn.... Då hitta jag skrållan sovandes på ena motorn i fodervagnen, varmt o gott! Inte illa att komma på idén :-) smart katt de där! Alla ni som nu sliter med att ploga undan all snö inatt kör nu försiktigt!


Då va de lagat =)

Mitt hår är nu LAGAT!! Åh så underbart!! Har tillbringat ett antal timmar inne i skövde hos Johanna och fått håret färgat, klippt och lagat. Mitt hår va bara så slitet och ALLT hon gjorde i början gjorde vansinnigt ont och när det va dax att dra på "masken" som hon drar slinger ur trodde jag att jag skulle dö! Jag är inte håröm och brukar inte ha några problem med de momentet i vanliga fall men idag AJAJAJAJ!! Trassligt och tovigt, dessutom har jag haft nån äcklig typ beläggning på håret det sista som gjort att det känts väldigt äckligt och ofräscht... Men Johannas magiska fingrar, ett superrengörningsschamo och inpackningar har nu räddat mej och mitt hår!! Nu är det lent mjukt och lätt och skulle utan problem passa i en sån där schampo reklam ni vet (nästan iallfalla ;))



Men tänker redan förstöra den känslan för nu ska jag ta på mej mössan och bege mej ut i snöblåsten för att sätta lite fart igen...

Snöbollskrig!

Nu är jag helt slut!! Min lilla hönapöna tar kål på mej ;) Har varit ute i snön en sväng med tuva och försökt lära henne att göra snöänglar eller som det blir i hennes fall snöhundar. Gick väl lite sisådär.... Mattes mössa va mycket roligare att ta och springa iväg med, så skapandes övergick i brottningsmatch och senare snöbollskrig!! Väldigt tacksamt med en motståndare som inte kastar tillbaka utan istället bara ber om MER!!! Hon är verkligen helt tokig i snö =)

Ska strax ta och krypa till kojs, har blivit supersent flera kvällar i rad nu, igårkväll fick jag hjälpa en ko som skulle kalva, kalven va superstor men med lite assistans så gick de finfint till slut. En stor tjurkalv blev det!!


Sömnbrist

Ojojoj tant håller visst på att bli gammal =) Att va ute och svira till sent på natta känns idag... Fick till slut ihop tre timmars sömn inatt innan det va dax att palla sej upp till lagårn. 

Igårkväll hade LRF ungdomen i skaraborg sin årstämma på Arena skövde med mat, stämma och bowling. Tyvärr missade jag de första timmarna men lagom till bowling så kunde jag göra entre. Att det alltid ska strula i lagårn dom kvällar man ska iväg?? Men men hursom så fick jag en kalaskväll iallafall =) När stämman och bowlingen va slut tillbringade en hel del av oss resten av kvällen på O´learys. Det finns tydligen hur mycket som helst att prata om när bönder träffas =) Jag klarade mej undan nästan hela kvällen utan att få en massa öl över mej men precis när jag skulle gå får jag en arm över axlarna med ett fullt ölglass i handen, ölglaset blev halvfullt rätt så snabbt och min jacka luktar rätt mycket öl ;P Jaja shit happens!!

Hade lovat mej själv att sova ifatt några timmar när lagårn va klar imorse, tror ni det blev så?? Pappa hade migrän och kunde då inte mjölka i den andra lagårn så det va bara att åka med dit också. Sen va klockan så mycket att jag tyckte att de inte va nån ide att gå in och sova så istället har jag, mamma och pappa kaklat ute i nya lagårn. Så nu är både mjölkrummet och motorrummet färdigkaklat, bara klinkersen kvar att lägga ut på golven och förhoppningvis kan vi börja med det imon =)



Blivande motor/vattenrum



Vist blir det fint??


Några får visst sova!! ;)
 
Nu är kvällsmaten slut och jag är slut så nu ska här sovas som aldrig förr =) Attans bara att det är armageddon på tvn!! Natti /// H

Alla busungar vill visst hjälpa till att f...

dsc00031 (MMS)

Alla busungar vill visst hjälpa till att fördela ut halmbalen :-)dom springer runt runt medans en annan försöker jobba ;-) det är så härligt o se när dom bökar runt i halmen o hoppar o skuttar! Tänk o få gosa ner sej i halmen nu när de blåser så snålt! Jag behöver ju inte använda rouge för att få rosiga kinder iaf :-)


Love songs

Nu när frukosten är uppäten ska jag unna mej en halvtimme på söffa... Är så himla trött idag och det går då inte för sej!! Ska ju iväg och bowla ikväll och vill INTE va lika osocial som vanligt och gå runt och gäspa...

Passar då på att njuta av lite gamla hederliga love songs








Inspirationsdag!

ÄNTLIGEN!! Idag har jag varit iväg på en inspirationsdag för lantbrukare tillsammans med LRF och kommungruppen i Falköping. Fokus för dan har varit framtidens mjölkproduktion. Intressanta och inspirerande små föreläsningar som har väckt många funderingar till liv i skallen... Jag tror på mjölken, och jag vill kunna leva på att producera denna underbara vara!

Ni vet väl att mjölken innehåller 18 av de 22 näringsämnena!!!!

Jag tycker att det verkligen är på tiden att de blir sånna här träffar där man går ihop och diskuterar framtiden, det finns så mycket man kan göra för att utveckla sej själv och sitt företag.... Sen tror jag också att vi måste bli bättre på att "marknadsföra" oss själva för er konsumenter. Eller har jag fel?? Frågan är bara vilket sätt som fungerar bäst?

Kanske kan ni komma med bra tips?? T.ex vad ni vill veta om oss bönder och vad ni tycker är viktigt??



Nu ska jag nog göra som dom här små fröknarna!! Fick en riktig karl till gården igår men han vill absolut inte va med på bild så ni får hålla er lite till tåls ;)

Älska mej för den jag är!

Jaha, då va de onsdag igen och ett nytt avsnitt av bonde... Jag blev lite rörd när jag fick höra Ann-Katrin berätta om sin dåliga självkänsla och rädslan för att släppa in nån nära inpå livet... Guuud va jag känner igen mej i det hon säger!! Man vill bara krama om henne!!

Min självkänsla har blivit betydligt bättre, jag har väl insett att skönhet inte sitter i vilken hårfärg man har eller hur mode riktigt man klär sej. För mej är skönhet glädje, positivitet, sprallighet och att vara trygg med sej själv!! Jag är den jag är och duger inte de så kan de kvitta! =)

Älska mej för den jag är....



Lånar en bild av Emma på mej och Peter från Sundbyholm tillsammans med söta Sofia, våran "barnvakt" som såg till att vi inte pratar med våra brevskrivare...

Mina djur

Nu ska jag göra ett försök att reda ut djuren här på gårn...

Här finns två hundar, Tuva & Zorro. Tuva är mitt hjärta och Zorro är familjens hund. Men han är mestadels här med mej & Tuva på dagarna =)


Min solstråle Tuva


Gammelmannen Zorro som blir 13år i april!!!

Just nu finns det tre katter på gården, samma antal som när jag flyttade hit. Som mest har här funnits 12(!) katter men resans gång har minskat på antalet=( Några har blivit överkörda av bilar, några har förmodligen räven tagit och fina Rune & Sivan lever nu ett gott o lyckligt liv hos Emma & Magnus på Kullinge Gård =) Men nu lär det inte bli fler katter här för alla är steriliserade...


Skrållan, värsta knäkatten!


Gammelkissen Diddi, hon har funnits här sen jag flyttade hit...


Tuva & Skrik, nån som kan gissa varför hon är döpt till Skrik?? En vääääldigt pratglad sötnos =)

Så förutom alla kor så är det dessa krabater som hjälper till att förgylla mitt liv här om dagarna...

Nu ska kossorna nattas, så natti på er också!! ///H


Bad suprise!

Det finns roliga överraskningar och dåliga överraskingar, jag fick mej en dålig idag.



Det har regnat in på ett nytt ställe i mitt hus idag =(

Ingen rolig syn alls!! Regnet har vräkt ner här hela dan och tydligen blev det för mycket till slut... Ska försöka hinna upp på taket imon och ta mej en titt för att se hur det ser ut. Tycker jag har tillräckligt med jobb som det är nu!

Men jag är väldigt väldigt väldigt glad över att jag inte hunnit tapetsera om rummet som va tänkt från början!!

Sitter och tittar på ung och bortskämd, vet inte om jag ska skratta eller gråta!!

De är INTE kul o bli duschad tycker tuva! ...

dsc00017 (MMS)

De är INTE kul o bli duschad tycker tuva! Men har man rullat sej i skit så får man gilla läget :-) men nu är hon ingen stinkbomb längre utan luktar precis som hon ska :-) Middagen blev lyckad och god, de är bara bror som mår lite dåligt ikväll så de måste jag väl ändå få godkänt för? ;-)


Jag har fått fnatt tror jag! Fick för mej ...

dsc00016 (MMS)

Jag har fått fnatt tror jag! Fick för mej innan idag att jag skulle bjuda familjen på söndagsmiddag! Inget jag gör varje dag direkt... Men tyckte de va dax att ge tillbaks lite :-) maten står o puttrar på spisen så nu är de bara gästerna som fattas :-)


Lördagsslit

Idag har de hänt grejer i min "gamla" (eller va man nu ska kalla den) lagård. Min käre bror har gjort ett kanonjobb idag och bytt ut dom slitna plåtarna som låg över kulverten till brädor istället. Så nu slipper jag va rädd för att trampa igenom....






Det blev en superskillnad! Tänk va lite vinkeljärn, brädor och en bror kan åstadkomma!! =) Jag är superduper nöjd!!!

Medans bror ägnade sej åt det här jag fortsatt med att möka ut hos kalvarna, en dag till och sen är jag klar med det... Hände en tråkig sak i lagårn ikväll men mer om det imon för nu måste jag SOVA!!

Härlig helg på er!! ///H

Fredagkväll

Sitter för en gångs skull och tittar på idol och så råkar de ju va mitt favorittema =) ROCK!!!

Har inte följt idol alls de senaste åren, tror jag är lite mättad...

Men för några år sen satt jag fastbänkad varje fredag, och de tack vare denna tjej! För mej är hon den största och bästa =)



Jag får fortfarande gåshud över hela kroppen när jag hör den här!!

Möka, möka hela dan

Krafterna börjar sakta men säkert återvända till kroppen =) Har hunnit möka ut en hel del kalvkättar innan orken bara tvärdog, men för bara nån dag sen orkade jag inte ens titta på den där grepen! Det är så härligt att jobba med djur, även om inte möka hör till de roligaste och lättaste sysslorna så blir jag ändå på nåt konstigt sätt glad när jag ser hur glada kalvarna blir av ny halm att busa runt i. Dessutom så tror jag vi alla trivs mycket bättre av att ha de rent omkring oss och inte skit upp till armhålan (även om de händer ibland)

Självklart har jag haft sällskap av både hundar och katter. Hundarna har legat och myst i halmen och katterna kryper ner i kalvarnas höhäckar och gosar ner sej i höet =) Och jag svettas ;)


(.....fast är fortfarnade lite putt över att jag troligtvis missar LRF ungdomens stämma+bowling även detta år...*suck*)



Hittade ett gammalt kort på kissarna, tyvärr är inte alla sötnosar i livet längre... =(

Ute i god tid

Med hela 6veckor kvar till jul har ju nu kommit på mej själv med att nynna på julsånger.... Kan det vara snöns fel tro??



Men visst rycker det lite i "jultarmen" när snön bäddar in landskapet och det knastrar så där mysigt under fötterna när man går... Ska försöka hålla mej lugn några veckor till =)

På bättringsvägen

Äntligen kvällen för min del =) Känner mej mycket piggare ikväll, gjorde nog susen att få sova ut ordentligt imorse för nu har ta mej tusan febern gett med sej =) Gick hyfsat smidigt att mjölka ikväll. Blir alltid så matt när jag haft feber men ge mej nån dag till sen är jag redo till tusen igen!

Är jag tankspridd eller?? Skulle tvätta mina händer innan när jag kom in men kom på mej själv med tandborsten och tandkrämen i handen istället... Så det kan gå ;)

Nu ska jag fixa lite kvällsmat och så ska jag o min lilla hönapöna gosa ner oss framför tvn och följa årets gäng med kärlekskranka bönder =)

Vem är er favorit???

Tuva + snö = lycka

Jag är nog en vinterflicka =) Tycker det är så vackert med all snö! Visst att den ställer till problem ibland och gör saker lite mer svårarbetat men va sjutton jag diggar den iallafall!! Och jag vet en till som gör det - Tuva!!! Hon hoppar, skuttar, rullar och sladdar runt i snön!

Idag lyckades jag inte masa mej upp ur sängen förräns vid 8tiden =( Tur man har en underbar familj som ställer upp och erbjöd sej ta lagårn imorse. Det är så segt när man har feber.... Men nu har jag varit ute en liten runda med hundarna, frisk luft gör ju att man känner sej lite piggare och bättre, helt klart den bästa medicinen =) Tuva blev som vanligt överlycklig när hon såg att jag tog på mej "gåutochgåkläderna". Hon skuttar runt mej och tycker att de tar bara för lång tid att snöra skona, jag vill ju gå nu!!



















Ska gå ner en sväng till damerna och se om jag orkar göra nåt, djuren måste ju skötas även om man är krasslig!

Hej mitt vinterland

Vilket härligt vinterrusk väder som hittat hit! =) Synd bara att jag inte vågar njuta av det.... Tror inte min förkylning mår bättre ute i snålblåsten... Så idag får det bara bli en tråkig inomhus dag. Men har ju jobbat ifatt lite med sånt som släpar lite efter. Men nu orkar jag inte mer.

Har en liten tomte som står och bankar med en hubbaklubba på mitt huvud!! Hoppas han slutar innan det är dags att ge sej ut och mjölka igen, hoppas mat och alvedon ska mota bort honom =)

Men jag har åtminstone fin utsikt från köksfönstret, ojoj va snön yr ;)


Nej...

Inledde dagen med halsont.... avslutar dagen med halsont, snor och feber! =( Ska snart bädda ner mej ordentligt och hålla tummarna för att när jag vaknar imonbitti känner jag mej frisk!! Bara såååå taskig tajmning... Trodde inte man kunde bli allergisk mot ledighet ;)


JAG HAR INTE TID MED DET HÄR!!!!

Maskerad!

Oh my god vilken helg!!! Jag har haft så vansinnigt kul =) Men tror nog jag blivit lite för gammal för att vara upp till klockan 4!! Men va tusan lite får man väl offra sej.... Är ändå förvånansvärt pigg idag, lite halsont bara...

Vi började kvällen hemma hos Emma & Magnus med god mat och dricka. Senare på kvällen åkte vi in till Köping till en krog som vänner till E & M abonnerat. Ett grymt bra liveband underhöll en stund från scenen, kommer inte ihåg va dom hette bara... =( Kvällens/nattens hödjpunkt va helt klart underbara Wille som underhöll oss alla!

Jag är kass på att komma ihåg att ta kort, jag råkar alltid glömma bort det när jag har roligt... Men lite ska jag väl kunna bjuda på =)

Magnus hälsade oss alla välkomna


Piraten Åsa och spionen Hanna eller som Wille kallade mej, moneypenny


Förvandlingen har börjat från Wille till....


.... Miss Stick!




Härliga "Bonde-Daniel" och Linda


Henrik "Dracula", "Sheriffen" Anders och "Johnny Andreas Depp"


Tack alla för en grym helg!!

Ledig, nu igen??? =)

Nu så bär det strax av mot Köping och Kullinge Gård!! Är bjuden till Emma & Magnus över helgen för lite härligt partjande =) Det gäller att njuta av min sista lediga helg till max eftersom jag nu blir utan avbytare igen...

Maskeradkläderna är nu nerpackade men tänker inte avslöja rikitgt än vad jag planerar att klä ut mej till.... Det får ni förhoppningsvis se imorgon!!

Hoppas nu också får en toppenhelg tillsammans med era nära och kära!!

Kramar ///H


Utmaningen!

Jag har blivit utmanad av Lisa och gör här ett försök att svara på frågorna =)

1. Ta närmaste bok och slå upp sidan 18, rad 4 – vad står där? 
Jag kan inte låta bli, det är en körsbärspaj!

2. Sträck ut din vänstra arm så långt du kan, vad rör du vid?
 
Tuva 

3. Vad var det senaste du såg på tv? 
Bumbibjörnarna

4. Utan att se efter, gissa vad klockan är: 
09.00

 

5. Bortsett från datorn, vad hör du just nu?
Inget faktiskt...

 

6. När var du senast utomhus och vad gjorde du då?

Har precis varit ute på promenad men Tuva

 

7. Vad tittade du på innan du började svara på den här undersökningen? 
Bumbibjörnarna

 

8. Vad har du på dig?

Mjukisbyxor och fleecetröja

 

9. Drömde du något inatt? 
Ja de tror jag men kommer inte ihåg vad!

10. När skrattade du senast? 
Igårkväll

11. Vad finns på väggarna i rummet där du är nu? 
En massa böcker


12. Har du sett något konstigt på sistone? 
Det gör man väl ständigt?? ;)
 

13. Vad tycker du om den här utmaningen? 
Lite annorlunda

 

14. Vilken var den senaste film du såg? 
Sista Indiana Jones filmen

15. Om du blev multimiljonär, vad skulle du köpa? 
Hahaha en väldans massa kor ;)


16. Berätta något om dig själv som folk inte känner till. 
Ojoj, va skulle de kunna va?? Att jag har medverkat i en revy kanske??

 

17. Om du kunde förändra EN sak i världen, utan att ta hänsyn till politik och skuldkänslor, vad skulle det vara? 

Jag skulle sprida sunt bondförnuft över världen;)
 

18. Tycker du om att dansa? 

Skulle verkligen vilja kunna dansa!!

19. George Bush? 
?????

 

20-21. Vad skulle dina barn heta, pojke resp. flicka? 
Hmmm, det har jag aldrig tänkt på... Pamela och Alex 


22. Skulle du någonsin överväga att bo utomlands? 
Nä, jag trivs alldeles för bra här =)

23. Vad vill du att Gud ska säga när du kommer till pärleporten? 
"Fattig bonddräng kom hit, jag har sett din strävan och ditt eviga slit. Därför fattig bonddräng är du välkommen här, därför fattig bonddräng ska du va mej så när"
 

24. Vilka fyra personer vill du ska svara på de här frågorna? 
Bonde-Emma Bonde-Wille Johanna och Cinna


Nu ska jag ta och packa lite, varföt får ni veta om en liten stund!! =)


Tänd ett ljus

Hade jag befunnit mej hemma i småland ikväll så hade jag varit framme på farmor & farfars grav och tänt ett ljud... Men nu kan jag ju inte göra det så har tänt lite ljus här istället.

Jag var nästan tre år när min farfar gick bort. Det mesta jag vet om honom är sådant jag fått berättat för mej. Historier, minnen och galenskaper =) Historier som när han tappade en balvagn efter den gamle hårdpressen vi hade på den tiden, det var ju så jobbigt och stelt att sitta och titta bakåt så han varken hörde eller såg när balvagnen släppte och började rulla bakåt. Som tur va så gick det inte så mycket nerför utan drängen Niclas som stod i vagnen och staplade balar hann ur och få stopp på den. Men jag kan nästan se farfars min när han svänger runt med traktorn för att börja på nästa drag och då få se vagnen som egentligen borde hänga bakom. Då vrider han på huvudet och tittar bakåt.

Men jag har faktiskt lite egna minnen av honom också, mest små fragment så där ni vet. Gud va han skämde bort mej =) Men så var jag ju också hans första barnbarn. Jag har tydligen fått ärva lite av hans envishet! Och de är jag vansinnigt stolt över!!

Min älskade farmor fick jag lära känna desto mer. Nu är det 6,5år sen hon gick bort. Men så jag saknar henne!! Jag tänker på henne varenda dag! Vi stod varadra väldigt nära och va väldigt lika. Jag skulle göra vad som helst för att ha henne här hos mej nu..... Men hon finns i mina tankar och mitt hjärta ... Tänk va mycket jag har suttit inne hos farmor på "vedlåren" jämte kökspisen och gråtit. Mycket över kalvar som dog eller kor som skulle på slakt eller när man hade haft lite syskonbråk! Hon fanns alltid där och hade alltid tid att lyssna....


Livet är en schlager

Som vanligt är jag alltid lite efter ;) För ett litet tag sen släpptes ju de första delatagarna till det stora melodifestivalkalaset nästa år. Blev överlycklig när jag såg att Linda Bengtzing, Lasse Stefanz och Babsan ska vara med =)

Om jag fick bestämma vill jag ha med dessa artister...

Helen Sjöholm, behöver jag säga nåt mer??



Den här mannen har jag gjort succe de senaste åren men nu vill jag ha honom på SCEN!!



Ingen melodifestival utan etno! Kanske dax för Sarek igen??



Lite rock måste vi ju ha!! Så varför inte mina husgudar? Grabbarna i Europe!



Och så lite musikal med!!



Vi avslutar med en gammal veteran...



Vilka skulle ni vilja se på melodifestivalens scen??

Bonde söker fru

Nu har jag gjort nåt jag inte gjort på nästan två år, jag har tittat på bonde söker fru =) ÅH vilka minnen det väcker till liv....

Jag kommer så väl ihåg första dagen vi skulle spela in på gården och mina pojkar skulle komma, jag va såååå nervös!! Tidsoptimist som jag är så hade jag inte hunnit städa och gjort iordning inne så hela tv teamet fick hjälpa mej hinna med allt eftersom jag va tvungen att filma under tiden... Lite smått kaos kan man säga =)

Alla killar dök upp till slut och stämningen va nog rätt tyst och spänd i början minns jag, hur skulle detta sluta tänkte jag nog många gåner de första timmarna. Men på kvällen eller snarare natten när teamet åkt till hotellet så började vi alla slappa av och de blev ett väldans liv! Speciellt tobbe kom igång riktigt och underhöll oss alla =) Vi skratta så vi låg dubbla! Blev inte många timmar sömn den natten, inte nån av de andra nätterna heller iof. ;) Det va väl då vi alla visade våra rätta jag som mest tror jag. Tobbe tyckte inte om kamerorna, han blev tyst och stel som en pinne! Så tyvärr tror jag nog inte ni fick se hans rätta jag....

Det märks att man har blivit lite skadad, tror inte jag tittar på bonde på samma sätt som dom som inte medverkat. Tittar hela tiden efter hur allt är ihopklippt, vilka synkar som hör ihop och vilka som har tillkommit efteråt. För dom kan ju klippa och vinkla det precis hur mycket som helst!!

Jag tror årets gäng bönder blir roliga att följa och jag hoppas verkligen att alla lyckats hitta det dom söker, kärleken!!

Vilken morgon!

Undrar om det är mening att jag inte ska få äta nån frukost idag?? Men till slut lyckades jag =) När jag kom in från lagårn hörde jag att det va ett väldans liv på dom kvigorna som går här utanför, tittar ut men ser inget ovanligt. Dom tyckte väl jag skulle komma med kraftfoder till dom innan jag gick in. När jag satt mej ner och börjat äta ser jag i ögonvrån att nåt rusar förbi fönstret, nej säg inte att.... Mer hann jag inte tänka innan två kalvhuven tittar in på mej geonomfönstret. Jaha, bara att byta om snabbt och springa ut.... Det va kapplöpning på hög nivå ute i trågården, dom hoppa och skutta och va allmänt lyckliga =) Tur dom är lydiga och snälla ochh följde med mej in där dom skulle va...



Dessutom har jag varit rikigt huslig nu och vattnat mina blommor *stolt* då får jag syn på att den där fula kaktusen som står i stora fönstret på övervåningen blommar!! Nu är jag glad att jag inte har slängt den som jag tänkt för blommorna är jättefiiina =)



Nu ska jag ut en snabbis till lågårn, sen ska här bokföras. Försöker intala mej att det är lite kul...

Grattis pappsen!

Om jag kände mej seg igår så har jag varit betydligt piggare och energisk idag =) Tänk va lite miljöombyte och positiva upplevelser kan göra =) Tröttheten blir liksom knuffad åt sidan...

Har varit uppe hos mina päron ikväll och firat pappsen som fyller år idag!!! Så hela famlijen har ikväll varit samlad och vi har skrattat så tårarna har forsat! Gud så mycket knasigheter vi har varit med om under åren, en del vill man helst ska bli glömt men så här i efterhand så är det ju vansinnigt roligt att skratta åt... =) Vem vill höra alla ner spyningar och ner bajsningar som man gjorde som liten? Tur är att jag själv är olyckligt ovetande om dom händelserna ;)

Hipp hipp hurra för pappa!!

Nu ska bonden ta och sova! Hittade ett jättegammalt kort på mej i jakten på ett bra kort på pappa men han är kass när det gäller att fastna på bild! Så ni får nöja er med en rätt så "död" Hanna istället ;)



Det kan va tröttsamt att va bonde! ;)

RSS 2.0