Gott nytt år på er! Så här vackert va de h...

dsc00181 (MMS)

Gott nytt år på er! Så här vackert va de hos mej imorse... En fin avslutning på ett minst sagt händelserikt år :-) jag önskar er alla en underbar dag/kväll!


Nu är jag här igen

Nu är jag här igen =) Jag fattar inte vad tiden tar vägen?! Imorgon är det redan sista dan på detta året, helt sjukt va fort tiden går.... Sitter och spånar på en egen liten årskrönika här på bloggen, när jag tänker efter så har det ju hunnit hända en hel del det här året och tänkte försöka mej på en liten sammanfattning så smånigom =)

Såg ni os-galan i tisdagskväll?? Jag mer eller mindre bölade mej igenom hela programmet.... Tänk vilka känslor sportens värld framkallar?? Fick fortfarande ont i magen när dom visade Anjas krasch under störtloppet! Jag minns precis va jag gjorde den där kvällen i ferbruari när hon krascha. Jag satt i bilen på väg ner till andra lagårn och lyssnade spänt i mina hörselskydd, när plötsligt radiokommentatorerna började skrika i munnen på varandra och beskrev vad som utspelade sej i backen....

Igår åkte jag och mamma till skövde för att försöka få tag på ett par skidor till mej, tror ni det fanns några att få tag på eller?? Vi började på Intersport, fortsatte till stadium och sportex men kammade noll. Ingen av butikerna skulle få hem nya skidor förräns i februari! Det va ju så dax =( Men på sportex skickar dom oss vidare till team sportia som jag inte ens visste fanns i skövde, men även där kammade vi noll =( Men killen vi pratade med tyckte vi skulle ringa team sportia i Jönköping och kolla för dom skulle tydligen precis fått hem en leverans med skidor. Så på väg ut till bilen rinde vi ner och kollade läget. Svaret blev att dom hade så vi susade ner till Jönköping på direkten och vet ni vad?? Jag fick tag på ett par skidor!!!! =) Så nu ska bara den värsta förkylningen försvinna för i helgen har jag lovat mej själv att det blir premiär!=)

Fick en miniminimini kalv igårkväll, alldeles för tidigt tittade den ut... Men pigg som bara den!! Tror den väger max 15kg och en normalkalv här burkar ligga runt 35kg... Men jag är redan alldeles för fäst vid den =)


Nu ska bamse få flytta hem igen... Har lån...

dsc00167 (MMS)

Nu ska bamse få flytta hem igen... Har lånat honom av en kompis och hoppas nu han har skött sina åtaganden :-)


grop vs robot

Vintern är verkligen härlig, har gått en liten kvällsrunda med Tuva. Men det blev en snabbis eftersom jag har lite feber och ont i halsen. Det är så vackert och så älskar jag det där knakandet under fötterna när man går =)

Jag har inte glömt att jag lovat dela med mej om mina funderingar när jag tog beslutet att satsa på mjölkgrop i mitt nya stall. Vi funderade länge fram och tillbaka och va på massor av studiebesök på olika gårdar, de flesta med robot... Vi va väl lite inne på robot först men ju mer vi diskuterade så vände det till slut och blev en mjölkgrop istället... Jag tror inte det finns något rätt eller fel, alla har vi olika smak och ideer om hur vi vill ha det. Det viktigaste tror jag är att men bygger det man själv vill och tror på. Det är ändå du som ska jobba där ingen försäljare. Jag har väl blivit mer eller mindre dumförklarad av vissa för mitt val, men hittills är jag nöjd med att jag valde mjölkgrop =)

Vad fick mej att välja grop?

Finns en massa anledningar och här kommer några av dom, jag känner mej mer flexibel över koantalet, jag vill ha fasta mjölkningsintervall, jag känner mej lite mindre känslig för störningar krånglar nåt kan jag alltid "mjölka ifatt det". Och jag tycker fortfarnade att mjölka är kul!! Ser inte mjölkningen som nåt segt och jobbigt, utan en härlig kontakt med djuren. Man känner dom utan och innan och det märks direkt när nåt är på väg att hända med kon, antingen brunst eller mastit... Dessutom är det skönt att veta att när det är färdigmjölkat så är det.

Se nu inte det här som någon mega robot diss! Robot är en fantastisk maskin men för mej så kändes det inte 100 rätt helt enkelt. Sen så finns det inget som säger att jag alltid kommer ha mjölkgrop, jag är ju inte så gammal än och det lär hända en hel del här under åren (förhoppningsvis)

Jag vet även nackdelen med mjölkgrop, att det kan slita på kroppen. Men tanken är att hjälpas åt och turas om för att undvika långa monotoma moment. Det är ju inte bara mjölkningen som sliter på kroppen, många moment i lantbruket är faktiskt påfrestande för kroppen. Vilket är ytterligare ett bra skäl till att jag nu ska börja på gym =)

Ja där fick ni lite av mina funderingar. Nu tackar jag för idag =) gonatt på er!



Bilder dyker upp allt eftersom!

Utmaningen

Som en del av er kanske har läst så fick jag mej ju en ordentlig utmaning av mina föräldrar i julklapp =) Som jag är fast besluten att klara av! Sista helgen i februari går tjejvasan och då kommer jag va där för att ta mej runt =) Först måste bara ett par skidor införskaffas så jag kan bärja träna....

Är det nån av er som åkt tjejvasan/vasaloppet?? Jag är tacksam för alla tips jag kan få! Alltihop från hur man ska träna till hur det går till under loppet.

Är inte det här en perfekt spark där bak? Har alltid sagt att jag ska börja träna och nån gång åka vasaloppet och det här är verkligen ett första steg =)

Här kommer ytterligare några bilder från lagårn






Nu är det jul igen

Vad tiden rusar iväg, det är redan jul! Men det här året hoppar jag mer eller mindre över julen... Har inte hunnit julstöka nåt överhuvudtaget, tomtarna står kvar i lådan längst in i garderoben, ingen julgran har kommit in och inget pepparkaksbak =( Det närmaste julkänsla jag kom är nog Kalle Anka men redan efter en kvart sov jag ;) Men det får det vara värt! Jag har ju min nya lagård nu!! =)

Det funkar kanon! Hade problem med att en del kor inte ville gå upp och lägga sej i båsen, så jag band fast dom korna i liggbåsen över natten och efter bara två nätter hade alla lärt sej! *stolt* Men de är underbart att se hur bra dom trivs!













Bjuder på lite bilder från kosläppet... Mer kommer =)

Wow vilken julklapp/utmaning! Önska mej ly...

dsc00160 (MMS)

Wow vilken julklapp/utmaning! Önska mej lycka till för nu blir de hårdträning här :-)har inte stått på skidor sen jag va pytteliten! hoppas ni har en underbar jul! Många julkramar från mej till er!


Min vedpanna började strula igår....

dsc00155 (MMS)

Min vedpanna började strula igår....


Första kalven som föds i nya lagårn :-) ni...

dsc00153 (MMS)

Första kalven som föds i nya lagårn :-) ni får förlåta den dåliga uppdateringen... Men jag har inte haft en sekund över! Har just nu en arbetsdag på ca 20timmar, för här finns tusen saker som måste göras... Korna verkas trivas bra i sitt nya hem, på 4dar har jag nu haft 10brunstiga kor! Lovar att bildbombadera bloggen så snart jag bara hinner! :-)


Premiär

Herregud, vilken dag! Det här får nog ses som det bästa och värsta jag varit med om!!! Ni skulle sett smajlet jag hade när första lasset med kor fick komma in i nya lösdriften =) Från öra till öra...Det är verkligen så fascinerande med kor! Hur olika dom är i sättet och på att anpassa sej till nya situationer. En del springer fortfarande runt och skriker för full hals medans andra lugnt ligger i liggbåsen och idisslar....

Måste nog ändå säga att det mesta gått bra, förutom min syster som fick armen i klämd när vi lasta kor =( Men tack och lov så visade röntgen att inget va brutet.

Att mjölka korna i nya gropen gick alla tiders, det jobbigaste av allt har varit att få dom att gå dit dom ska och ställa sej rätt i gropen, men när dom väl kom på plats så va de inte en suck sen =)

Men nu är jag helt slut! Kroppen tycker den har gjort sitt idag och nu får den ledigt i några timmar =) Undrar om jag går på nåt slags lyckorus för med tanke på hur lite jag har sovit de senaste dygnen så borde jag va helt däckad men det händer ju så mycket spännande saker nu så jag hinner inte med att va trött =)

Lovar att visa er massor av bilder men jag orkar inte greja med det nu, men så fort jag hinner så ska ni få se! Tänker även skriva mer om hur jag tänkte och varför jag inte valde robotmjölkning till mina kor..

Men nu tror jag att jag ska gå ut en sista runda och spana in läget hos korna innan jag ålar mej i säng, för jag kan helt enkelt inte låta bli! =)

17kor har nu kommit in :-) finns mycket at...

dsc00151 (MMS)

17kor har nu kommit in :-) finns mycket att spana in! Känns helt overkligt de här! Tänk att de äntligen sker!


Nu är det snart dax! Dagen som jag har län...

dsc00146 (MMS)

Nu är det snart dax! Dagen som jag har längtat efter i flera år är bara några timmar bort.... Jag är både förväntansfull och nervös. Men först ska jag sova de tre timmar som är kvar innan de är tid att pallra sej upp igen. För imon lär bli en väldigt händelserik dag! Så håll tummar och och tår att allt går vägen imon när kossorna ska få komma in i sitt nya hem! :-)


De finns roligare saker att göra en fredag...

dsc00137 (MMS)

De finns roligare saker att göra en fredagkväll... Men pajar utgödslingen så gör den... Shit happens :-)


Tuva tycker de är sååå roligt när jag städ...

dsc00136 (MMS)

Tuva tycker de är sååå roligt när jag städar... Not! Men de är ju bäst man är med så man inte missar nåt, ibland händer de ju att de far iväg en pinne man kan jaga :-)


Tekniken är inte med mej ikväll! Så får bl...

dsc00130 (MMS)

Tekniken är inte med mej ikväll! Så får bli ett lite mini inlägg från mobilen istället. Har suttit med mina nya transpondrar ikväll, så allt är nu förberätt så jag kan programera in dom på nytt imorgon... :-) men nu får de va bra för idag, bäst o samla ny kraft så jag orkar jobba ordentligt imon för nu är de verkligen full rulle här! :-) natti


Slutspurt!

Att nu är det hetsigt här! Vi har kommit fram till slutspurten på vårat lagårdsbygge och går allt som jag vill så kommer det mjölkas kor där nästa vecka!! =) Men än är det mycket kvar att greja med.....

Och när jag inte jobbar så drömmer jag att jag jobbar för fullt i mitt nya stall, det konstiga är att det i drömmarna inte ens påminner om min lagård. Visst är det helt sjukt va knäppt man kan drömma?? Men jag hoppas verkligheten kommer överträffa drömmarna för annars vill jag inte va med ;P

Har ägnat kvällen åt pappersarbete, försöker planera djurflödet de närmaste månaderna och även planera för hur jag ska gruppera korna nästa vecka. Skönt och slippa tänka på det samma dag som vi ska flytta in dom.

Det kom ett paket hit idag med nya transpondrar från sac, det visar sej att dom jag fått tidigare och nu programerat in i datasystemet är fel och att jag nu måste göra om allting. Kul kul, NOT! Men tur för dom att jag inte hängt på dom på korna än för då hade Hanna blivit minst sagt putt ;)

Nu överger jag soffan för sängen, gonatt allesammans!


Svenska hjältar

Såg ni på galan för Svenska Hjältar igår på tv4? WOW! Vilka fantastiska människor det finns! Helt omöjligt att inte bli berörd! Jag mer eller mindre bölade mej igenom hela programmet.

Vad liten skillnaden kan vara mellan liv och död....

Sanna -  som räddar två småflickor från att drukna.

Isak - som räddar en liten flicka från att bli strypt av en narkotikapåverkad kvinna.

Agneta - som räddar livet på en gammal tant som brutit lårbenshalsen och legat på badrumsgolvet i tre dar utan att nån saknar henne.

Sussi - förlorade sina döttrar i tsunamin och har nu vigt sitt liv åt att hjälpa hemlösa barn i Thailand.

Bertil - som vigt sitt liv åt att hjälpa utvecklingsstörda.

Alexandra - som får en livshotande sjukdom och förlorar sina händer och ben.

Visst är det underbart att de finns "program" som visar de goda i samhället och inte bara alla rövhål (ursäkta uttrycket)

Man får sej verkligen en riktig tankeställare, jag blev så himla berörd av Alexandra berättelse. Kan man ha en bättre förebild än denna fantastiska tjej? Snacka om att förlora allt och orka ta upp kampen för att få ett normalt liv utan att va beroende av någon! Såg ni också glöden i hennes ögon??

Hon har verkligen bevisat att de omöjliga är möjligt!

Så alla hjältar där ute, fortsätt med era hjältedåd! I mina ögon är ni guld!

krångel lördag

I lördags va de ju dax för en trip ner till Göteborg, men som alltid när bönder ska va lediga och åka iväg så är det ALLTID nåt som måste krångla och gå sönder. Denna lördagen va inget undantag... När jag börjat mjölka och precis hängt på alla mjölkmaskiner går strömmen men den kommer tillbaks redan efter några sekunder. Men då är skadan redan skedd, en efter trillar maskinerna i backen eftersom vakumpumpen stannade när strömmen gick. Det är bara att så snabbt som möjligt rädda undan maskinerna från kossornas fötter.

Jag startat igång mjölket igen och hänger på maskinerna på nytt och börjar skrapa lite skit när samma grej händer igen! Strömmen går och jag hör hur maskinerna en efter igen åter trillar i backen. Tänker några väl valda ord medans jag får tvätta rent maskinerna från en härlig sörja av mjölk och spån. Hänger på alla igen och tänker att nu får det väl ändå va bra! Hinner mjölka i 10 minuter kanske innan det är dax igen!! Och nu börjar mitt humör sakta sjunka ner mot tårna! Rusar än en gång ut mot mjölkrummet för att starta upp mjölket på nytt, trycker på knappen men inget händer! Vakumpumpen står bara och morrar lite =( NEJJ!! Vakumpumpshaveri!!!

I samma veva kommer bror ner till lagårn och genast får han ta sej i kast med min vakumpump.... tre timmar senare kan vi äntligen fortsätta morgonmjölkningen! Vi va så där populära hos korna vid de laget, men slutet gott allting gott. Korna kunde till slut mjölkas klart och vakumpumpen låter bättre än va den har gjort på länge =)

Bjuder på en bild från övervåningen i nya kostallet



Nu ska jag fortsätta titta på svenska hjältar, förmodligen lär det trilla en och annan tår. Vilka underbara människor det finns!!

pysselkväll

Har nu äntligen landat hemma i soffan efter en riktig toppenhelg=) Har varit iväg och försökt ladda upp batterierna tillsammans med mina fina vänner... Igårkväll var vi på föreställningen "En mor till Salu" som gick för sista gången på Lisebergsteatern. Gänget från Vallarna i Falkenberg har lyckats än en gång! Vi skratta så tårarna sprutade! Härliga karaktärer och fantastiska skådespelare!



I fredagskväll var jag ju iväg på pysselkväll tillsammans med veterinärer och bönder. Kreativiteten flödade i massor och slutresultat blev kanon!!



















Visst blev vår pepparkakslagård jättefin??!!! =)

Vips så är man i göteborg :-) i afton blir...

dsc00116 (MMS)

Vips så är man i göteborg :-) i afton blir de teater med vännerna. Först lite jul på liseberg :-)


Julpyssel på hög nivå tillsammans med vete...

dsc00113 (MMS)

Julpyssel på hög nivå tillsammans med veterinärer och kvinnliga bonnabrudar :-) kreativiteten flödar ska ni veta! Stort bildextra imon! Kramkram


Åh shit va de luktar! Fick tips om att smö...

dsc00106 (MMS)

Åh shit va de luktar! Fick tips om att smörja in de onda med tigerbalsam... Blir lite nostalgisk nu, min farmor brukade alltid använda just tigerbalsam, minns att burken alltid låg i en låda i köket och jag va alltid tvungen att öppna o lukta så de riktigt sved i ögonen :-) ungefär som de börjar göra nu :-) bäst o gömma ner armen under täcket så de går o sova! Natti igen


Vuxenpoäng!!

Ojojoj va vuxenpoäng jag har skaffat mej idag!! Falköpings Mejeri hade idag sin årstämma och där blev jag invald i valberedningen!! Inte illa =) Det ska bli väldigt spännande att få sätta sej in i hur allt sånt här fungerar! Dessutom hjälper jag nog till rätt bra med att sänka medelåldern =)

Stämman va både givande och intressant, hade en hel del att grunna på när jag åkte därifrån =)

Har idag fått hjälp av Martin med en massa skitjobb i lagårn som jag nu är portad ifrån tills det att armen blir bättre... Tyvärr verkar det snarare gå åt fel håll =( Jag har ju lite svårt att sittta still, kan ju inte sitta inne och rulla tummarna nu när det är så sjukt mycket att göra! Om tio dar ungefär så ska nya stallet va klart att mjölka i och har en hel del kvar att hinna med!

Nu ska jag nog göra min snarkande hund sällskap, lär bli sent för mej imonkväll så är nog bäst att komma tidigt i säng ikväll =)

Natti!!

kramar hanna

Haha ser ut som en inplastad mumie :-) men...

dsc00105 (MMS)

Haha ser ut som en inplastad mumie :-) men den hjälper iaf till o stödja upp armen.... :-)


Nej!

Nej!! Läser på aftonbladets hemsida att The Ark lägger av efter sommaren!! Nej, nej och åter nej! Va vore den svenska pop/glamrocken utan just The Ark?? Min första riktiga konsert som jag va på va just The Ark tillsammans med Magnus Uggla och Håkan Hellström. Det va min kusin Josse som drog med mej till Skövde en sommar när jag va och hälsade på mormor! Det va det året som dom slog igenom stort! Minns än idag draget från den konserten!

Men de stora hitsen lär då inte jag glömma i första taget!!






Storröj!

Ska nu försöka skriva ihop ett inlägg utan en massa gnäll från mej, känner att jag håller på att bli en riktig gnällkärring!!! Och det kan ju knappast va så intressant att läsa =)

Idag har det varit storröj av mej och mamma ute i nya stallet. Ni vet ju hur bra karlar är på att städa upp efter sej ;) hahaha ;) Flera lass ved har vi lyckats få uppkapad och kärrat ut till pannrummet. Jag har hjälpt till så gott jag kan med mina högra arm. Även Tuva vill va med att hjälpa till, men bara med att bära dom långa pinnarna!



Zorro är lite bekvämare och tyckte han hittat en mjuk plats att vila på medans vi kvinnor jobbade, nämligen i spånhögen bakom sågen! Han hade till slut mer spån än päls men det verkade inte bekomma honom det minsta =)



Har nu tänt en massa levande ljus, Zorro ligger och snarkar vid mina fötter, Tuva ligger och mumsar på sitt ben jämte mej i soffan *bortskämd* och jag ska alldeles strax mumsa i mej lite mat... En riktig myskväll så här mitt i veckan =) Lite lyx måste väl unna sej eller hur?!

Kramar Hanna

förresten ni glömmer väl inte att gå in och läsa mina svar på era kommentarer???

Kan bara inte sluta lyssna på denna!!

Daughtry tillhör mina absoluta favoriter och nu är det den här låten som gäller....
Helt fantastisk!!

Lyssna och njut!



Nu blir det sängen här! Natti på er!


Inget ont som inte har nåt gott med sej!

Det gäller ju att se saken från den ljusa sidan =) För det finns fördelar med att va lite invalido har jag kommit fram till. Jag är inne 2timmar tidigare på kvällen nu när jag får hjälp i lagårn! Superskönt att kunna slappa lite och inte bara duscha, äta och sova.... Tror dock inte min bror tycket det är lika kul att behöva gå och hjälpa syrran hela tiden.... Har försökt att mjölka idag, går väl sådär men det måste ju göras! Bror är snäll och pysslar med resten som ska göras under tiden så därför sparar det sjukt mycket tid åt mej =) Så bara att njuta så länge det nu varar...

Sitter och tittar på Dansbandsbrudar på tv4+ helt otroligt vilket liv dom lever!!!

Kramar Hanna

Härlig tajming...

....NOT!

Har redan varit inne i en hel timme, vet inte när detta hände senast. Klockan brukar alltid ha en tendes att passera tio på kvällen innan jag knallar in. Men kan ärligt säga att jag hellre hade varit ute och jobbat än o suttit här med en inflammerad hand som jag inte får belasta eller utsätta för upprepade rörelser. Hur lyckas man med det som bonde??

Allt började imorse, när jag började mjölka kände jag att det brände och smärtade väldigt från ena leden i armen. Tänkte inte mer på det först, slet rätt bra igår med att mocka ut hos kalvarna och hade väl bara lyckats göra nåt dumt. Men smärtan ville bara öka och öka och när jag kollade lite närmare på armen såg jag att jag hade fått en liten knöl som svullnat upp och ömmade, och när jag trycker på benet så "rörde" det sej under huden... När jag ätit frukost bestämde jag mej för att ringa sjukvårdsupplysningen för att kolla vad jag skulle göra åt saken eller om jag kunde jobba på som vanligt. Fick efter en halvtimmes kö prata med en jättetrevlig sköterska som bestämt tyckte att de skulle kollas upp så fick tid på jourmottagningen.

Där inne träffar jag en trevlig läkare, vi verkade ha mycket att prata om. Han kände väl till mej och visste precis va jag gjorde. Skönt med folk som är raka och ärliga och vågar fråga det alla undar, om jag träffat nån kille än. Jag skrattar och säger "att då hade jag ju inte suttit här utan då hade han fått göra slitgörat =)" Han klämmer och känner och kommer fram till att min sena har blivit inflammerad =( Så en rejäl kortison kur och lite försiktighet så hoppas jag nu det kommer gå över rasande fort för det här har jag då banne mej inte tid med!! Högerarmen lär ju få bekänna färg istället!! =)

I fredags blev alla julklappar inhandlande utan mammas men är ju inte så lätt när hon är med! Men känns skönt att inte behöva tänka på det mer!
 
Nu dyker nog snart päronen upp, vi ska ut och greja lite i nya lagårn!

Kramar Hanna

Fredag

Det märks att jag inte är van att äta frukost så här tidigt, så det får väl bli en liten mindre frukost idag. För alldeles strax kommer mor hit och hämtar upp mej för idag ska vi ner till underbara småland och Jönköping. Jag har inte fått tummen ur och bytt till en närmare tandläkare så vi tänkte slå två flugor i en smäll och passa på att inhandla julklappar när vi ändå åker ner till "city". För annars veti katten när jag ska hinna med det =) Julen närmar sej ju med stormsteg!! När man va liten gick ju tiden fram till julafton jättesakta men nu så tycker jag den närmar sej alldeles för snabbt! Aldrig blir jag nöjd! Hahaha =)

Så nu gäller det bara att grunna ut VAD man ska köpa!!

Klant-Hanna

Ibland undrar jag om jag har huvudet på rätt ställe. Kom in för dan bara för några minuter sen, beger mej till badrummet för att tvätta av mej. Efter en stund kommer jag på mej själv med att stå och borsta tänderna! HALLLÅ! Det va ju händerna jag skulle tvätta ju... Hahaha så det kan gå =) Men de är knappast första gången det händer och definitivt inte den sista! ;)

Det tråkiga är att kvällsmaten blir väldigt smaklös när man precis har borstat tänderna, men men den slinker nog ner ändå...

Lyckades med en till riktig klantgrej i eftermiddags, jag höll på att tända i pannan. Gick och lastade upp ett rikitgt lass med ved i famnen. På väg tillbaka mot pannan snavar jag först till lite på en slang som ligger på golvet, försöker rädda upp det hela men sätter då ner ena foten på isfläcken som är framför pannan och PANG! vilken smäll! Veden som jag har i famnen far upp i luften och under tiden hinner jag slå i både de ena och andra innan jag tills slut landar med en duns på golvet och efter kommer alla J***A vedträn och träffar mej. =( Tänk om nån hade filmat det, herregud måste sett lite kul ut! Lite som en scen från nån Tom & Jerry film ;) Men rejält ont fick jag. Landade på vänster sidan så axeln, några revben, höften knät, vaden och fotleden har haft bättre dar! Lagårdspasset ikväll gick lite på halvfart... Shit happens, är man klantig så =)

 Säger som mormor alltid sa till oss när vi va mindre, det går över tills du gifter dej!!

Galakväll!

Japp igårkväll var det dax, LRF ungdomen i Skaraborg bjöd in till Galakväll på Bjertorps slott, men med många anmälda så blev kalejset flyttat till Lumbe och Karle i Kvänum. Eftersom de va gala över det hela va det bara att gräva fram finklänningen jag köpte till mej själv i julklapp förra året =) Alla va så himla fina!

Kvällen inleddes med ett föredrag av ingen mindre än Laila Bagge!! Det va verkligen sjukt intressant att lyssna till!! Hon va rolig, käck och bjöd verkligen på sej själv. Hon va absolut inte sån som man ibland kan uppfatta henne på tv, hon tog sej tid att prata med alla som ville efteråt och gav nog oss alla en liten spark i baken tror jag... Hon berätta om sin resa fram till idag och tryckte flera gånger på att utan ett bra kontaktnät kommer man ingenstans, våga tänka utanför ramarna och att våga göra det ingen annan gör! Väkdigt inspirerande var det!

Sen va det tid för oss att bege oss upp till matsalen för avnjuta kvällens julbord. VILKET JULBORD! Där fanns precis allt och då menar jag verkligen ALLT!!! Olika sorter av sill, lax, kyckling, kalkon, skinka, köttbullar, prinskorv, fläskorv, janson och mycket mer! Jag lovar att om man skulle smaka på allt hade man behövt 10tallrikar, minst!

Sen va det dax för samling igen för att den här gången få lyssna på kocken Dan Lexö som även är känd som kongo-Dan. Vet inte hur väl ni känner till honom, jag gjorde de då inte men så är ju inte heller matlagning en av mina stora passioner....

Kvällen avslutades med härlig underhållning. Komikerna Andreas Ljung (son till komikern Mats Ljung) underhöll oss. Att vi skrattade! Han va fantastisk rolig =) Sjöng och berätta roliga historier!

Vilken lyckad kväll....



Tofflarna fick allt stanna hemma =)

Kan de bli vackrare än så här? De här ger ...

dsc00095 (MMS)

Kan de bli vackrare än så här? De här ger verkligen ro i själen....


Åh vilken trevlig kväll jag har haft! Lrf ...

dsc00093 (MMS)

Åh vilken trevlig kväll jag har haft! Lrf ungdomen bjöd upp till galakväll med bla Laila Bagge som gäst :-) så de va bara att dra på sej klänningen och försöka göra sej lite fin :-) berättar mer imon för nu måste jag bara sova!


RSS 2.0