Men hallå???!!!

Nu har jag hört/sett Tysklands bidrag, hur kunde dom gå och vinna??? Faller inte mej i smaken för fem öre!! Tycker både låten och numret är såå tråkiga! Men men alla har vi olika smak och tur är väl det. Sitter lite och grunnar på Danmarks bidrag som för övrigt är en av mina favoriter, tänk om den låten hade kommit med i svenska uttagningen istället vilka skulle då sjungt den duetten??

Ett namn som genast ploppade upp i min skalle var Jan Johansen.... men vem mer??

Jag håller mina tummar för att danmark tar...

Jag håller mina tummar för att danmark tar hem de ikväll! Har bara hört allt på radion men den får mej att rysa! HEJA DANMARK! :)


Va sjutton händer??

Alla vi lantbrukare som jobbar med djur och maskiner vet hur snabbt det kan gå helt fel. När man minst anar det. Det fick jag erfara igår eftermiddag, vi skulle sortera lite kvigor här utanför på betet. En del skulle in i lagården för att bli seminerade, undersökta och utkörda till andra beten. Allt flöt på lugnt tills vi hade en kviga kvar som vi skulle få med oss in i lagården. Jag hade fullt fokus på henne och uppmärksammade inte kvigan som stod närmast mej mer än att jag visste att hon fanns där. Helt plötsligt rusar hon mot mej och jag upptäcker inte det förräns det är alldeles för sent och hon släpar iväg mej typ 10 meter bort innan jag till slut hamnar under henne. Brorsan som var den som va närmst hann till slut fram och kunde mota iväg henne, allt detta hände på bara några sekunder, och man hinner knappt reagera eller fatta vad som händer och sker. Det enda som hann snurra i min skalle va "bara hon inte träffar huvudet" Jag reser mej sakta upp omtumlad på darriga ben, va sjutton händer?? Känner mej allmänt mörbultad och öm men fortsätter som vanligt. Visst gjorde de lite ont här och där (vilket ju inte va så konsigt) men jag bet ihop coh fortsatte. När vi senare blev klara med sorteringen började chocken släppa och man började inse hur illa det kunde ha gått. Smärtan jag kände i min vänstra vad bara ökade och ökade och till slut gjorde de så ont att jag inte kunde stödja på benen.

Ringde sjukvårdsupplysningen senare på kvällen och frågade vad jag skulle ta mort smärtan som jag hade i benet, men blev istället inbokad på jourcentralen 20min senare på kvällen. Mamma skjutsade in mej och där togs beslutet att för säkerhetsskull så ville dom ha benet röntgat. Så nu på förmiddagen har jag varit inne och kan nu andas ut. Benet är helt men däremot så har musklerna fått sej en rejäl smäll! Kan nu stå på benet men har frortfarande väldigt ont när jag förösker gå så får väl pola med kryckorna ett litet tag till :(

Tur i oturen så har jag ju en jätteduktig praktikant här som nu är inne på sin andra vecka av tre som har ställt upp och tagit mjölkpassen själv!! Han är sannerligen en riktig ängel!! :)

Kan även tacka min stora konsumtion av mjölk för ett riktigt starkt skelett som nu har stått pall mot både det ena och andra :) och hyftsat vältrande ben muskler :)


En olycka händer så snabbt... Är precis...

En olycka händer så snabbt... Är precis hemkommen från jourcentralen i falköping hoppandes på kryckor:( va me om en liten incident innan idag så måste in o röntga mitt vänster ben för säkerhetsskull imon. Berättar mer om de imon när jag förhoppningsvis mår lite bättre...


Mentorsamtal

Idag är det äntligen dax för mitt första mentorsamtal!!! =) Det här med mentorer är nåt helt nytt för mej, jag var väldigt skeptisk i början men nu har jag fått tag i en kanon mentor så nu känns det bara kul och spännande. Jag har valt en mentor som inte har nåt med kor eller jordbruk att göra för att för en gångs skull försöka fokusera mer på mej själv än på företaget och tror då att de kan va en fördel om det är en "utomstående". Fast visst, jag har ju lovat att bota hennes ko-skräck=)

Men, vad sjutton har jag för personliga mål?? Kan rabbla upp hur många som helst som levererad mjölk/dag, dagar till 1a inseminering, kalvningsintervall, inkalvningsålder, celltal i tank, mjölk-foder och mm mm mm. Men då till problemet, det här är ju inga personliga mål utan rena produktionsmål! 

Så snälla hjälp mej nu! 

Det här har jag kommit fram till hittills:
- få mer tid till mej själv
- bli mer nöjd över det jag presterar 
- inte ha så höga krav på mej själv hela tiden

Dom ser ju inte så svåra ut när dom står skrivna så här men för mej blir nog det här en riktig utmaning!


Så här ser de ut utanför mitt hus nu. Halv...

dsc00809 (MMS)

Så här ser de ut utanför mitt hus nu. Halvmysigt väder att gräva i men men... Måste ju dras vatten o el till lagårn:)


Den stora nackdelen med våren/sommaren ä...

Den stora nackdelen med våren/sommaren är att de är hopplöst att komma tidigt i säng! Man jobbar så länge de e ljust ute o vips så har klockan passerat 23 och så blev de visst denna kvällen också:) men nu säger iaf jag gonatt och försöker att inte tänka på att om 5.5timmar är det dax att skiljas från underbara sängen igen....


Guldkorn!

Vissa saker är så lätta att ta för givet! Det finns där runt mej varje dag men inte sjutton ger jag mer tid till att njuta av det, naturen! Medicin för själen på hög nivå! Var och kollade till kvigorna på betena innan idag och tog mej tid till att bara njuta, lyssna, lukta och titta. Åh va vackert det är! Tog med mej kameran (för en gångs skull) och tänkte nu dela med mej av mina guldkorn!


fatta vilken underbar utsikt det är!!!och kossorna kan njuta av den varje dag...skönt att ligga i solen och moja sej


sitter på min favvo sten med min favvohundhej hej!fångad av en stormvindmen kommer ni nån gång eller???gott med gräs tycker visst alla!  :)


Det här är ett sätt för mej att få andas ut en stund och samla ny energi! Det är sånna här dagar som gör att man orkar dom dagarna som är krångliga och tuffa. Naturen ger mej sån ro....

Hur/vad gör ni när ni behöver nya krafter och ladda batterierna??


Cool bild va? Tyvärr syns inte alla kvigor...

dsc00798 (MMS)

Cool bild va? Tyvärr syns inte alla kvigorna. Fick några riktigt fina (enligt mej) bilder idag när jag kollade till kvigorna på betena. Om de inte blir för sent innan jag kommer in ikväll så ska jag dela med mej av dom till er:)


Är och kollar till mina vallar o kan konst...

dsc00795 (MMS)

Är och kollar till mina vallar o kan konstatera att dom växt så in i bängen dom sista dagarna! Kan nog bli en fin 1a skörd trots den kalla våren om värmen behagar hålla i sej:) t.o.m med mina snövitaben får njuta av solen o värmen idag:)


Inte ens de här vilddjuret vill vara ute l...

dsc00790 (MMS)

Inte ens de här vilddjuret vill vara ute längre i detta eviga regnande... Är så tom o trött i skallen ikväll efter att ha varit iväg på kurs i nästan ett dygn. Tur jag inte behöver tänka för att kunna mjölka :)


Har smitit från lagårn och befinner mej på...

dsc00785 (MMS)

Har smitit från lagårn och befinner mej på en jättevacker plats utanför skara tillsammans med mina kurskamrater (och myggorna) hoppas ni oxå har en härlig kväll!


Sitter o tittar ut på åkern o ser hur skyf...

dsc00782 (MMS)

Sitter o tittar ut på åkern o ser hur skyfallet sköljer bort de mesta. Värsta åskskuren passerar just nu med blixtar o dunder. Bara att avbryta o åka hem.... :(


Vet inte vad som tagit åt mina fötter ikvä...

dsc00777 (MMS)

Vet inte vad som tagit åt mina fötter ikväll. Det lixom bränns när jag går och har några hårda ömma punkter som gör jätteont!:( tål kanske inte min fotsvett?;)


Nu vill vi komma in o bli mjölkade!

dsc00776 (MMS)

Nu vill vi komma in o bli mjölkade!


"Tänk va tiden gåå"

Jag slutar aldrig att förundras över tiden, hur mycket man planerar, förbereder och skyndar så är den ändå alltid snabbare. Eller är det kanske det som kallas tidsoptimist?? Jaja, bara att skynda vidare och göra så gott man kan. Tack och lov är jag inte riktigt den typen längre som stressar upp över saker som jag gjorde mer förr.

Iallafall, i söndags var det dax för kosläppet i lånelagården och igår släppte vi ut korna här hemma, och igår var dessutom ett litet filmteam på plats för att filma allihopa! En del av er kommer faktiskt att kunna se detta på tv :) Jag och kossorna ska tillsammans med fyra andra bönder va med i en reklamfilm :) Det va riktigt kul att filma igår faktiskt. Kossorna visade upp både sina bra och kanske mindre bra sidor, tror vi filmade i nästan 1,5timme så nåt bra hoppas jag dom fick med under den tiden!! :) Reklamfilmen är åt mejeriet jag leverar mjölk till och ni som vill läsa mer om mej (och se några hemska bilder) och de andra bönderna kan gå in HÄR!Nu ska jag kila till lagårn!!

Mina kor får va med om mycket idag:) har h...

dsc00773 (MMS)

Mina kor får va med om mycket idag:) har haft ett litet filmteam ute som har filmat före o under betessläppet! Ska bli så spännande o se resultatet sen:)


Nu har kossorna i ena lagården fått komma ...

dsc00760 (MMS)

Nu har kossorna i ena lagården fått komma ut! Gissa om dom blev glada:) imorgon är det dax för kossorna hemma att få komma ut på betet.


Åh ibland blir jag så himla tokigt tröt...

Åh ibland blir jag så himla tokigt trött på mej själv. Hittar inte min glasögon! BAH!! Håller på o "flyttstädar" huset och har förmodligen lagt dom på nåt för stunden mindre smart ställe... Jaja, bara leta vidare!


Nu är vi hemma igen!

dsc00753 (MMS)

Nu är vi hemma igen!


Nu är jag o Johan på väg hem från växjö dä...

dsc00746 (MMS)

Nu är jag o Johan på väg hem från växjö där vi har varit o hämtat ett lass med kvigor. Har inte haft plats med alla hemma i vinter så en annan bonde har tagit hand om dom åt mej. Är så himla kul o få hem dom igen:) har saknat dom!


Undrens tid är icke förbi....

Idag har jag varit med om nåt alldeles extra!! Jag har sett min lillebror prova ut kläder till studentbalen!! Han blev så himla fin!! :) Jag hade superkul medans han led nåt vansinnigt, han är lixom inte den som trivs med att prova kläder och speciellt inte sådanna kläder! Det var väldigt annorlunda att se honom i nåt annat än flanellskjorta, jeans och träskor.

Nu ska jag krypa till kojs.... Är så himla mysigt när regnet slår på rutan... Gonatt allesammans!

PS. tack för alla underbara kommentarer! Dom betyder super mycket!! *kramas*


Så här långt har vi kommit nu! Har hunnit ...

dsc00730 (MMS)

Så här långt har vi kommit nu! Har hunnit med en massa grejs än så länge idag. Först mjölkpasset imorse, byggmöte, besök av min växtodlingsrådgivare och några timmar i traktorn på de. Brorsan sår för glatta livet o jag är nu på väg ut till damerna igen:) skönt när de flyter...


Sen kvällspromenad

Förlåt mej för den kanske något tråkiga uppdateringen av bloggen på sistone. Men nu är det vår vilket = jobb jobb jobb och jobb. Den tid om inte måste tillbringas o lagården tillbringar jag i traktorn. Men nu idag blev det äntligen färdig plöjt!! Jag har suttit hela dan och kört crosskiller välten så imon kan bror komma igång och så här hemma... Vet inte om vi hinner så allt innan nästa regnområde hälsar på men nu har vi bara 35ha kvar att så här hemma iallafall. Bror min har näst intill bott i traktorn med rapiden efter men så har han också sått över 200ha åt andrqa bönder här omkring!!

Jag och Tuva tog ikväll en sen kvällspromenad. Det är så himla härligt att gå ut och gå sent på kvällen tycker jag! Lugnt, fridfullt och mörkt.... Vet inte varför men jag har alltid trivts bra i mörker, det får mej att varva ner... För mej så är det även ett bra sätt att rensa skallen, man hinner fundera på så mycket fast ändå inte. Man stänger av och bara njuter av den friska luften, alla dofter som hittat fram och över livet i största allmänhet! Jag kan även känna en viss "hemlängtan" när jag går och ser mej omkring, jag är ju smålänning från början och är van vid att ha skog omkring mej och det är det ju lite dåligt med precis här. Men det är kanske typiskt mej, att aldrig bli riktigt nöjd, hahaha ;)

Jag kan även känna en viss stolthet över vad jag har åstadkommit när jag går och ser ut över mina åkrar. Hur många trodde att jag skulle fixa det när jag flyttade hit?? Inte jag iallafall, eller jo, någonstans måste jag ha gjort det för annars skulle det ju aldrig gått. Men inte har det varit någon dans på rosor direkt men vem har sagt att livet är det?? Jag har bevisat för mej själv ( och troligtvis även för andra) att med lite slit, jävlar anamma, tålamod och tro på sej själv så kan man komma hur långt man vill.....

Glöm inte att drömmar är till för att uppfyllas!!!

Nu

är det dax att fira nästa födelsedagsbarn!


Min kompis Jakob fyller år idag!
Jag och Rickard ringde honom tidigare ikväll och sjöng för honom, något han sent kommer glömma! Inte ett öga var torrt!! ;)

Herregud vad jag saknar varm lagad mat!!! Är spytrött på mackor och sånt vid det här laget. Men idag har jag fått middag uppe hos päronen, åååå va gott det va! Man blir bortskämd snabbt :) Måste göra nåt åt min j*vla spis, vet bara inte när jag ska hinna med det oxå! Tiden vill ju inte räcka till....

Kossan mår bättre idag, vet inte riktigt vad som är fel men nu har hon börjat äta lite igen. Va orolig för löpmagesomvridning men veterinären hittade ingen mage på fel ställe. Så håller tummarna att hon är på G igen, vi gav henne en magnet för säkerhetsskull om det skulle råka vara vasst hon har ont av...

Hoppas eran helg varit bra!!


Lite trött....

3,5timmars sömn lyckades jag få inatt iallafall! Gick bättre än väntat faktiskt att komma upp imorse, jag börjar väl vänja mej vid för lite sömn:) Jag hade en väldigt trevlig kväll igår, va ju som sagt inte alls planerat att jag skulle ut och förlusta mej men är ändå glad att jag gjorde det. Så när jag var klar i lagårn igårkväll vid 10tiden så kom min granne Maria och plockade upp mej och vi styrde kosan mot Sandhem och Sägnernas hus där det var premiär med Black Jack på scenen. Mycket trevligt folk och glada skratt. Jag kan ju inte bugga men några försök blev det iallafall och shit va kul det är. Måste hinna med en buggkurs snart!! :) (hmm undrar hur många år jag sagt det nu??)


Me and Maria!!

Nu tänker jag göra nåt väldigt ovanligt, bädda ner mej i soffan och slöa nån timme under tiden jag väntar på veterinären!

Ibland blir det inte som man tänkt sej. Ha...

dsc00725 (MMS)

Ibland blir det inte som man tänkt sej. Hade planerat för en kväll i traktorn men hamnade på sägnernas hus utanför sandhem istället. O tur va väl de för här träffa jag mina kompisar:)


Så här har min utsikt sett ut idag:) jag, ...

dsc00722 (MMS)

Så här har min utsikt sett ut idag:) jag, traktorn, plogen o vansinnigt många fiskmåsar. Men nu blir de paus från plöjandet för nu vill korna bli mjölkade:)


Jag jobbar som tröjvakt i denna lagårn. Vi...

dsc00719 (MMS)

Jag jobbar som tröjvakt i denna lagårn. Vilket innebär att så fort en tröja eller nåt annat mjukt o skönt hamnar på backen så är genast jag framme o brer ut mej:) så dom inte försvinner!


GRATTIS EMMA!!Idag fyller söta Fru Emma Englund år!!

Säger som "Dag-Otto"

PUSS & KJAM & GATTIS!!!!!!


Trodde våren var här?

Men mina händer verka tycka nåt annat... Brukar alltid ha problem under vintern med att dom blir torra och spricker, och den här vintern har det varit extra jobbigt. Men så fort våren kommer brukar problemet försvinna. Men inte än inte.... Jag har alltid använt vanlig hederlig Helosan salva både till mej och kossorna ;P men nu tycker jag att den inte har någon större efftekt tyvärr :( Dom spricker och blöder för jämnan känns det som.

Någon där ute som kan rekommendera något annat bra som skulle kunna funka??

Ledsen och frustrerad

Ärligt talat så vet jag inte om jag ska skratta eller storgråta. Den här dagen har verkligen inte blivit som jag hade tänkt mej. Att ett telefon samtal kan haverera så mycket!!! När man tror att nu kan det inte bli värre så är det just de det kan! Egentligen borde jag bara skratta bort allt ihop men det kan jag ju inte för vill det sej illa så skiter det sej så in i helvete och då vet jag inte vad jag gör! Det värsta är att jag måste vänta tills nästa måndag innan jag kan få besked och dit är det ju en evighet just nu...:(

Men men motgångar är till för att övervinnas och jag kan lova att jag ska kämpa, tänker fan inte låta allt jag kämpat för gå åt skogen! Men är det något jag lärt mej så är det att ingenting är omöjligt om man bara ger sej fan på det :) och det är jag bra å ;P

Pssst, säg inget till mamma men jag är på ...

dsc00711 (MMS)

Pssst, säg inget till mamma men jag är på rymmen ;) det är så mysigt och gosa med dom stora kossorna!


Typiskt också....

Nu har jag varit uppe hos mor & far och ätit söndagsmiddag. Min spis tackade för sej igår så nu är jag spislös! Så nu åker jag väl på att investera i ny spis också, och det är ju inte vad jag hade planerat direkt. Va ju inte alls längesen jag fick byta diskmaskin :( Men det är väl så det är, har en sak börjat ge sej så brukar väl resten hänga på. Spisen har ju varit halvtrasig länge nu men en del plattor har iallfall fungerat. Men inte längre. När pappa skulle fixa sin morgongröt igår så small den, helt plötsligt sa det bara POFF! Så fram tills jag hinner åka iväg och titta efter en ny får jag försöka klara mej med micron :)

Så nu ska jag bara upplysa kylen och frysen att dom skulle bara våga gå sönder dom också!!!!!!!!

En hel dag ute i blåsten har tatt lite på ...

dsc00709 (MMS)

En hel dag ute i blåsten har tatt lite på min fantastiska morgon frisyr:) vaknade med värsta rockabilly luggen, som nu nästan är skatt igen. Men vad gör man inte för att mötas av leenden och skratt?:)


Här går ingen mjölk till spillo inte!:) mj...

dsc00706 (MMS)

Här går ingen mjölk till spillo inte!:) mjölkrums golvet blir välslickat av mina hjälpredor :) mjölk är gott :-P


RSS 2.0