stolt!

När det mesta känns skit brukar jag försöka tänka att nu kan det bara bli bättre och så har det faktiskt blivit denna helg! Kände mej skitnere i fredags, jätte trött och sliten. Men efter den jobbiga skidturen vände det. På lördagen blev det en runda på stan med världens bästa Carro!! Vi har inte träffats på över ett år så ni kan ju själva räkna ut hur mycket vi hade att prata om! I våra väldar existerar typ två saker, kor och grisar. Vilket innebär att dom stora ämnena när vi träffas är, kor och grisar!! Skadade??? Vi va på en pizzeria som nog gjorde världens godaste pan pizzor!! Lovar att det blir fler besök där!! =)

Lättare till sinnes och i hjärtat efter att få ha pratat ut riktigt ordentligt så flöt allt plötsligt på...

Så om inte det skulle vara nog så nåddes mina ögon idag av en underbar nyhet till, fick ett mms av min vän rickard med en bild på deras lilleman som föddes i lördags!! Men eftersom jag är den jag är så blev inte det första jag svarade grattis utan, jag sa ju att den skulle titta ut snart!! Lite som om det faktiskt va min förtjänst! HAHA =) hur som så har jag dessutom nu utsett mej själv till plastmoster! Både Rickard och Emilie är betyder mycket för mej så därför känner jag mej lite som en minilåtsats syster =)

Så nu ska en stolt plastmoster tacka för sej och avsluta denna helg med ett god natt!!

Finns visst fler än jag som är trötta idag...

dsc00237 (MMS)

Finns visst fler än jag som är trötta idag. Ni skulle höra hur hon snarkar! Min kropp känns just nu som kokt spaghetti :-) en härlig känsla!


skidor och motvind = bra träning?

ojojoj, nu är jag helt slut!! =) Har tillbringat kvällen tillsammans med skidorna och kraftig motvind, va riktigt slitit att åka det sista. Men gud så skööönt!! Kroppen är tömd på precis all energi som fanns och det ända jag orkar känna är en fullständig lycka och tillfredställelse. Finns nog inge bättre sätt att tömma kroppen och skallen på en massa skit!! =) Hade lovat mej själv att det denna kväll skulle bli 4varv på eljjusslingan uppe på mösseberg men under  tredje varvet började det svartna framför ögonen så jag fegade ur sista varvet. Va ensam i spåren ikväll och ville i chansa med all bli liggande nånstans i den kalla blåsten. Men nästa gång ska de banne mej bli ett varv till!!!!!!!!!!!!!!!!!

Så därför ska nu och jag och resterna av det som är kvar av kroppen sträcka ut oss ordentligt i sängen och hoppas på att det lätt att skutta upp till korna imonbitti... =) 

Kramar på er!!!

Tuva + Gruz = BUS

Har idag haft ett väldigt trevligt besök av Marie och hennes charmtroll till hund - Gruz. Det va första gången han och Tuva träffades, båda va lite blyga i början men det släppte ganska snabbt för sen va de full rulle för dom! Är ju inte varje dag hon får en lekkompis hit så när det va dags för Gruz att hoppa in i bilen va de nån som började beklaga sej....





Och när dom inte sprang runt va det tävling om vem som kunde äta mest snö=)

Har nu även hittat anledningen till att korten blev suddiga, det va råmjölksrester på linsen... Hahaha =)

Nu väntar nog damerna på mej, bäst att börja jobba!!

dyster stämning

Är det någon som har det hemliga receptet på hur man räcker till??? Hur man gör för att inte folk som är viktiga för en ska känna sej åtsidosatta och utanför? För jag lyckas tydligen ingen vidare med det.... Eller rättare sagt jag klarar det inte alls!!! Och det håller på att göra mej tokig! Känner mej så megamisslyckad!!

Hur sjutton gör man??

För det är så vansinngt jobbigt att veta att nån är ledsen och känner sej nere, hade jag kunnat trolla hade jag gjort nåt åt det ögonaböj!!

Hur gör man? Ska man hålla sej undan??

Usch vilket depp det här blev då....

Skidväder, hela dan

Vilken härlig vinterdag det har varit idag!!!! Det har skrikit i "skidåkartarmen" hela dan!!! Va iväg och åkte en sväng igårkväll, älskar verkligen knarret som blir under skidorna när man stakar fram =) Och hur mycket piggare man blir! Har haft en mega energi idag =) Men tyvärr kom jag aldrig iväg ikväll som jag hade planerat och längtat efter hela långa dan.... Men det blir så ibland. Klockan va alldeles för sen innan jag va klar med allt ikväll... Tur det kommer fler kvällar! Är ju inte alls långt kvar till tjejvasan nu, bara en ynka månad!!

Idag har vi hållt på och flyttat om bland kalvarna och gjort rent, imon tänkte jag de skulle bli kornas tur. Har en del sinkor som nu ska få flytta upp i nya lagårn som ska kalva sista halvan i februari så hinner dom nog känna sej hemma innan de kalvar!

Dessutom har jag haft två fotografer på besök hela eftermiddagen som fotat runt i lagårn. Ska bli grymt spännande och se dom bilderna sen =)

Min bror lär nog slå ihjäl mej om han får syn på den här bilden men kan bara inte låta bli =) Är imponerad av hans nya njutaavfrukostpossion!!



Nu laddar vi batterierna för ytterligare en härlig dag!

Åh va härligt de är o mjölka i grop! :-)

dsc00212 (MMS)

Åh va härligt de är o mjölka i grop! :-)


Dumma teknik! Hade precis skrivit ett supe...

dsc00211 (MMS)

Dumma teknik! Hade precis skrivit ett super inlägg men så la bloggen av o nu kommer jag inte för in! Jag blir tokig! Får helt enkelt göra ett nytt försök imon :-) ha en härlig lördag kväll! Kramkram


Reason to live

En riktig riktig riktig bajs dag fick till sist ett rätt så bra slut tack vare Gunilla på semex som varit på besök ikväll. Två härliga timmar med bara ko-nörd-snack! =) Halv nio som först kom hon iväg härifrån....

Det har varit en riktigt rutten dag, jag har varit så ledsen, arg och besviken!! Men vågar inte skriva om det nu för då deppar jag väl ihop igen.... Bättre att fokusera på det som är roligt =) Men en liten ledtråd, ett ord på tre bokstäver som börjar på s och slutar på c.

Nog om det, som sagt så blev ju lilla skruttungen här tre år igår och hon är faktiskt döpt efter världens bästa låt EVER!!! Som dessutom sjungs av mina absoluta favoriter - KISS! Hela hennes kull är döpt efter just låtar av kiss =) Men om jag får säga det själv så drog jag helt klart vinstlotten! Iof så tror jag att Tuvas syskons mattar och hussar tycker samma sak....

Hon är Reason to live!

Åh! Tekniken krånglar men här kommen en länk iaf för er som är nyfikna på världens bästa låt ever =)

Tuvabusan....

Nu är jag tillbaka!! Har varit några riktigt långa dagar med sena kvällar... Men idag har jag varit ledig hela långa dan =) Jag är bara ute och far ju! Men har varit en riktigt intressant dag även idag. Har varit nere i Jönköping där LRF och Svensk mjölk har anordnat årets omgång av mjölkföretagardagen. Ett evenemang som detta året samlat över 600mjölkbönder!!!!! Så himla kul=)  Intressanta föreläsare och en massa prat med mina "kollegor", helt enkelt en lyckad dag!

Idag blir min lilla hönapöna hela 3år!!!



Tänk att hon har varit så här liten....







Hon är det bästa som hänt mej!! Min lilla Tuvabusa....

Jerringpriset

Yes!! Imorgon är det äntligen dax! Och jag missar det =( Idrottsgalan såklart!!! En av årets höjdpunker! Blir till att fjäska ordentligt för bror så han kan spela in det åt mej! För att citera Dag-Otto detta få man ju ba´a inte missa!!!! Men det är ju precis va jag gör, ska iväg och samla lite vuxenpoäng igen....

Det största med hela galan tycker jag är Jerringpriset. Har ni röstat och vem får er röst?? Jag har fortfarande inte bestämt mej än... Detta år står min röst mellan herrstaffetlaget i skidor, lag Anette Nordberg, curling och Björn Ferrys osguld. Fanns mycket bra att välja emellan iår och nu har jag inte lång tid kvar att fundera... Lite av dagens ilandsproblem =)

På tal om lag Anette Nordberg och Hammerfall, kommer nu ihåg den här videon?? Så himla ballt!!



Jag får fortfarande rysningar när jag hör det här!!




Tack tack!

Tack för alla superduperbra boktips! Har mycket spännande läsning framför mej helt klart! =) Ska även dela med mej av några av mina favoriter....

Har suttit hemma hos päronen och kollat på fångarna på fortet. Självklart hejade jag på de långhåriga grabbarna i Hammerfall eftersom jag ju råkar digga deras musik, medans mamma höll tummarna för Lars-kristerz. Lite mallig blev jag ju också när jag lyckades lista ut lösenordet till skatten :P Hoppas verkligen dom fortsätter med fler sässonger av programmet, det har varit en favorit sen knattetiden ju!

Kor är roliga, dom kan verkligen ge en många skratt.



Så dåligt med mat har dom faktiskt inte att dom måste smaka på annat, men tydligen va mjölkmaskinen vääääldigt intressant!! =)

Trevlig helg på er!! Kram Hanna

Den här tösen har samlat vuxenpoäng ikväll...

dsc00200 (MMS)

Den här tösen har samlat vuxenpoäng ikväll... Har varit på ett par väldigt intressant möte tillsammans med brorsan. Tror han också tyckte de va bra men eftersom han är lillebror så måste man ju bara tycka mitt emot eller hur?;-) mamma har varit snäll o elda åt mej ikväll men de är visst en sån kväll när inte huset verkar vilja bli varmt, så på med raggsockar o värmefilt! :-)


Boktips, ja tack!

Insåg under kvällspromenaden med Tuva att det finns ytterligare en till stor fördel med snö, Tuva är inte längre en svart hund nånstans i mörkret utan en svart hund i den vita snön. Jag kan hela tiden se vart hon är nånstans när hon springer ut på åkrarna och nosar spår i snön. =) Supersmidigt ju! Annars när det inte är så här just och vitt ute på kvällarna så ser man bara lite av hennes reflexväst om man ha tur! Vi båda är ju så duktiga som har reflexvästar på oss! =)
 
Skulle vilja ha hjälp med lite bra boktips! Har nu läst ut alla böcker jág fick i julklapp och måste nu investera i lite nya ;) Jag läser vansinnigt mycket! Eller försöker iallafall, jämt när jag är inne så kommer boken fram under nosen. Har fått rätt fina glirningar när jag blivit påkommen med att stå och röra om i maten på spisen med ena handen samtidigt som jag står med en bok i den andra och egentligen inte har en susning om vad som händer på spisen =)

Men att läsa är en fantastiskt sätt för mej att släppna av och verkligen inte tänka på nåt annat. Jag försvinner in i en helt annan värld! Att då försöka prata med mej är helt lönlöst, uppfattar varken tid eller folk omkring mej.... Men det är väl det som är tjusningen med böcker, att få komma in i en annan värld och bara glida med =)

Så snälla hjälp mej nu!!

Jag läser mycket deckare, mest svenska hittills. Även Dan Brown och Robert Ludlum är favoriter! Har ni inte läst Roberts böcker måste ni göra det, dom är vansinnigt spännande!!

Kramar Hanna

Coyote ugly

Just nu har jag en väldigt gnisslig och missnöjd tuva jämte mej, är visst inte så kul att inte få springa runt på gården som hon annars brukar få göra. Men nu blir det så här tills löpet är över... Så ska strax ge mej ut på en liten runda med henne så hon får springa av sej lite....

Fastnade framför Coyote Ugly som gick på tv igårkväll och har verkligen gått och nynnat på filmmusiken hela dan =) Va år sen jag såg den senast!









Sjukt bra film!!!!!

Full dag

Idag har det varit full fart här hela långa dagen och vi har faktiskt fått massor gjort! Kor har flyttats mellan lagårdarna. De som ska sinläggas har fått flytta ner till gamla och dom som ska kalva framöver har fått komma upp till nya lagårn för att göra sej hemmastadda innan de blir allt för nära kalvning. Även kalvar har det flyttas runt på, har veterinären här imon för det har blivit dax att avhorna dom små liven. Så nu ska de också vara förberett =)

Tuva har nu börjat löpa så nu är det full cirkus med att hålla henne och zorro avskiljda.... Visst är zorro är gammal och i vanliga fall helst inte gör mer än nödvändigt men nu är han som ung igen. Ikväll smet han från päronen och sprang hit. Va bara ren tur att de inte hände nåt eftersom tuva också va ute när jag fick syn på dom i mörket!

Lyckades även med den här vinterns första fastkörning med bilen ikväll. =) Jag och mamma skrattade så tårarna rann innan brorsan kom med traktorn och hjälpte oss loss =)

Nu blir de sängen här! Natti!

Pinsamheter

Har lyckats göra bort mej lite nu två dar i rad....

Pinsamhet 1.
Igårkväll när jag va ute på min lilla skidrunda råkade jag ringa upp min granne i fickan. En klassiker vi alla väl varit med om =) Lyckligt ovetande stakar jag vidare och efter en stund börjar min mobil ringa, åker just då i en liten nerförsbacke och bestämmer mej för att min balans inte räcker till för att försöka fiffla upp en telefon ur fickan samtidgt som jag åker nerför. När rundan är klar och jag stannar till för att kolla upp vem som ringde börjar min telefon ringa igen. Den här gången är det en annan granne som ringer. Han undrar oroligt hur det är med mej och vad jag är nånstans, flåsande berättar jag att jag är ute och åker skidor... Då berättar han om granne nr 1 som har fått ett konstigt meddelande på mobilsvaret och när han kollade upp nr så vad det ju mitt. Han hade försökt ringa mej (de va alltså han som ringde när jag inte kunde svara) och blev orolig att nåt hade hänt mej och ringde då upp han som bor närmast mej... Skönt och veta att man har grannar som bryr sej =)

Pinsamhet 2.
Detta hände idag och inte va de första gången heller. Va hemma hos päronen på middag för vi skulle passa på att fira bror lite. Även mormor, morbror och hans fru va på besök. När middagen och tårtan va uppäten sköt jag tallriken framför mej för att vila huvudet mot bordet. Va jag inte hade tänkt mej va att somna där och dessutom lyckades jag visst snarka rätt bra också. Vaknade till efter en liten stund och utbrister nyvaket "oj somnade jag?" Alla börjar då skratta och förklarar att jodå, de hörde vi allt =)

Haha så kan det gå när inte haspen är på =)

Den här kossan extrajobbar lite som dagmamma åt några kalvar, medans hon står och slickar på en kalv passar två andra på att tutta i sej lite mjölk =) Det gäller ju att ha många bollar i luften samtidigt eller hur??


Grattis lillebror!

Grattis brorsan!



Idag blir han en stor pojke, äntligen 20år tycker nog han =)


Hej hopp!

Ikväll trotsade jag och syster det tråkiga regnet för att åka lite skidor =)



Det va kanske inte lika härligt väder som när jag åkte igårkväll men en liten runda blev det iallafall! Får passa på att åka på kvällarna efter lagårn för dagarna råkar ju alltid va fullpackade av saker som måste göras =) Hände en liten dum grej när jag åkte ikväll men det tar vi imon.... 

Fick tillökning i lagårn för en liten stund sen, har värmt lite råmjölk som jag haft i frysen och tänkte bege mej ut för o ge den lille krabaten lite mat. Mamman har läkt ut det mesta av sin råmjölk så den lär väl inte vara så bra, är ju viktigt att kalven får råmjölk av bra kvalite så den får en bra start =)

Kram Hanna


Årskrönikan del 1

Här kommer nu första delen av min alldeles egna årskrönika =)

I mitten av februari drog ett riktigt snöoväder fram och avskärmade oss för nåt dygn, vi va helt insnöade och det va bara att vänta ut ovädret. Dagen efter gick jag, mamma och hundarna ut på en härlig vinterpromenad...



insnöat hus

var är vägen??
snö, snö i mängder!!

Det va faktiskt även då jag gjorde min debut i bloggvärlden!

I slutet av februari kom "lilla räkan" till världen, alldeles alldeles för tidigt. Dom första dygnen va riktigt kritiska men hon piggnade till efter nån dag, tyvärr dog hon någon vecka senare.
Förmodligen va inte allt "färdigt" invändigt =(




Mitt liv består ju mest av jobb o jobb, men det finns faktiskt undantag. I mars åkte jag upp till Gävle för att hälsa på söta Jonna. Helt underbart att komma iväg och få ladda upp batterierna ibland =)



Den helt klart största händelsen det här året är ju förstås lagårdsbygget... Det har upptagit i stort sett all min tid under månaderna som gått tills allt äntligen blev klart. Att bygga är en sak men att samtigt orka och hinna med att sköta alla sysslor och djur under tiden, ojojoj. Inte konstigt man har varit trött egentligen =)

Den 19april va det äntligen dax!!



Dax att börja uppfylla min stora dröm...







Våren största höjdpunkt enligt mej är ju självklart betesläppen, när djuren får komma ut och det riktgt sprätter i dom. Det här året blev det lite annorlunda eftersom kornas betessläpp skulle filmas och bli till en reklamfilm. Erkänner att jag fortfarande blir lite paff när jag själv dyker upp i rutan under reklampauserna på tv ;)







Även fast djuren är ute så kräver dom sin dagliga tillsyn, man kollar så att alla verkar friska och mår bra, att dom har vatten och mat och att inte stängslet är ner rivet... självfallet är Tuva med och assisterar =)









Nu mina vänner orkar jag inte mer ikväll, sängen kallar på mej och jag klarar inte stå emot längre =) Men fortsättning följer!!


sömnig

Nu ligger både jag och tuva utslagna i soffan efter några långa dagar, skönt o komma in lite tidigare ikväll =) Skallen är helt tom ikväll, orkar knappt stava till mitt eget namn ;)

Tror SAC börjar bli lite trött på mej nu, fast egentligen borde jag va den som är mest trött och irriterad. Hade inte i min vildaste fantasi kunnat föreställa mej att de skulle bli så här struligt! Idag har de äntigen kommit upp en kille från danmark men inte heller han verkar få ordning på allt.... O jag håller på o bli mer eller mindre galen! Det som retar mej mest är foderstationerna som inte fungerar... Men dom har dom inte ens hunnit kolla på idag, så blir nog en lång dag för dom imorgon med!

Jag glömde visst att skriva hur många kor som vi har byggt för, svaret är 120.

Hej hopp!


Lagårn

Tänkte avsluta dan med lite bilder från lagårn =) Det är ju många som undrar vilka jag har köpt allt av och här kommer en liten del iaf!

Gropen blev till slut en fiskben 2*8 från SAC, trivs bra med att mjölka i den, väntar bara på att dom ska få igång avläsningen av transponderna i gropen så man kan följa upp lite mer.... Även foderstationerna har det varit riktigt struligt med =( Just nu fungerar 5 av 7 hyfsat bra, men hoppas dom kan få igång det ordentligt denna veckan!!!



Utgödslingen köpte jag av DeLaval, deras clean-matic.



Bandfoderfördelare och en stationär mixer är från Mullerup, är jätte nöjd! Smidigt och lättskött! Va lite rädd att korna skulle dra ut en massa foder i skrapgången eftersom dom får så mycket i huvudet men det har inte varit nåt bekymmer hittills, de ruskar av det på foderbordet medans de äter =)



Inredningen kommer från Holländska De Boer, fastnade framför allt för deras liggbås. Som ni ser är dom väldigt öppna framtill och tycker korna har väldigt lätt för att resa sej i dom.



Har varit en lång dag idag och lär så bli imorgon också, så nu tackar jag för mej! Sov gott!

första skidturen

Idag hände - premiärturen på skidorna! Det gav ett stort MER behov! Vädret va helt underbart, några minusgrader och strålande sol ute i spåret.... Det va både jobbigt och avslappnande på samma gång. Ett bra sätt att rensa skallen, all koncentration gick åt att stå på benen och inte korsa skidorna eller nåt sånt där kul =)

Förlåt att bilderna från lagårn dröjer... Men lovar att dom kommer snart! Dagen har helt enkelt för lite timmar för en arbetsnarkoman =)

Någon är visst på rymmen :-) lille plutten...

dsc00183 (MMS)

Någon är visst på rymmen :-) lille plutten....


RSS 2.0