Full rulle!

Jag behöver knappast bekymra mej om att mitt liv är händelsefattigt. Här händer de gejer hela tiden just nu!! Både bra och kanske mindre bra.... 

Vi börjar med de braiga va?=)
Idag kom äntligen tröskan ut på åkern och fick jobba lite, är fortfarande väldigt lent i backen på sina ställen efter allt regnande men nu klarar jag inte av att hålla mej längre! Väderprognoserna lovat fint väder ett tag framöver så nu är det bara att gasa så mycket det bara går!! Förhoppningsvis kan vi börja slå gräs imon också om nu allt går i lås :)


Så här ser våran tröska ut, en NH TF44. Hoppas brorsan låter mej köra lite iallafall för tröska är bland de roligaste man kan göra =)

Fick även mindre roliga nyheter angående teleskoplastaren idag, gissa hur lång tid det tar att få fram ett nytt fäste?? 3 VECKOR!!!!!!! Helt otroligt! Säljaren va helt bedrövad när han ringde ikväll för att berätta... Skönt det ändå finns bra säljare som ställer upp! Men tror inte han hade förväntat sej min reaktion, jag börja skratta! Jag orkar inte lägga energi på att bli arg, speciellt på sånt jag ändå inte själv kan påverka... Bättre att göra det bästa av situationen istället och försöka lösa allt på bästa sätt! Man blir ju gladare av att skratta och det smittade ju faktiskt av sej =)

Jag hann även med en ta hand om mej själv stund hos Johanna idag, håret är klippt och färgat. Lent som en barnrumpa *skratt* Känner mej flera kg lättare nu när allt slitet hår är borta =)

Plutten verkar lite piggare idag, febern h...

dsc01126 (MMS)

Plutten verkar lite piggare idag, febern har gått ner men han andas fortfarand lite häftigt.... Nu ska jag skämma bort mej själv en stund:) johanna ska försöka reda ordning på mitt ogräs till hår.


En olycka...

...kommer sällan ensam! Eller hur säger man?? Som sagt, först small mattan på avlastarbordet av när jag fyllde fodervagnen. När jag ringde pappa för assistans så svarar en väldigt bedrövad pappa (alla ni som känner han vet ju vilken pessimist han kan va ;)) det visar sej då att vi båda har dåliga nyheter. Lastarfästet hade gått åt skogen när praktikanten satt och öste matjord.



Så himla typiskt!! Som om inte det skulle va nog så har lille plutten gått och blivit lite risig.=( Han har fått feber och är slö och hängig. Han andas lite häftigt men om det beror på febern eller om han har nåt problem med luftvägarna är svårt att säga. Gav honom en spruta innan jag åkte hem. Hoppas innerligt att han är piggare när jag kommer ner imonbitti!!!!

Nu ska jag se det sista av fångarna på fortet!! Håller tummarna för att mina bonde kollegor spöar skiten ur sina motståndare!!!!!! Har missat den första timmen men får titta på datorn imon istället!

Här gick just min middag upp i rök! Botten...

dsc01121 (MMS)

Här gick just min middag upp i rök! Bottenmattan till avlastarbordet small just av! :( men som om inte de skulle va nog så blev just lastarfästet till teleskopan skrot! Bara att jaga reperatör....


Hösten är på väg

Brrr det märks att hösten är på väg... För en gångs skull har solen visat sej nästan hela dan, bara en regnskur har hälsat på!! Men värmen håller sej undan. Jag och Tuva har varit ute på en liten cykeltur, det bet gott i kinderna. Skönt att komma in och ställa sej i en ångande varm dusch sen =)

Jag hade så mkt jag tänkt berätta om ikväll men skallen är bara helt tom! Jag sitter mest och stirrar som ett fån på tangenterna... Vi får ta de när huvudet känns lite piggare =)

Ägnade hela dan igår åt att städa huset. Dansade runt med dammsugaren och headbangade tillsammans med golvmoppen. :P Fyra masiner med tvätt kördes inne och två nere i lagårn, är så himla smidigt att slippa tvätta lagårdskläderna inne! Så nu är det lite roligare att va inne igen ;) 

Idag var min kompis Marie på en liten snabbvisit tillsammans med hennes sambo. Har inte träffats på ett tag så det så himla kul att träffa henne igen. Hon ska nu börja plugga i Skara så hoppas vi kan hinna ses lite oftare! =)

Nu går ögonen i kors på mej!! Lika bra att göra som Tuva och sova! En fullspeckad vecka väntar, hoppas på bättre väder och då ska de både tröskas och köras gräs här samtidigt som vi ska assistera på lagårdsbygget. Håll i gång!


Städdag!

Boring boring! Försöker samla kraft och inspiration för städning! Ser ut som att minst en atombomb har slått ner här inne... Mamma burkar sucka över att jag inte lyckas hålla samma ordning inne som jag har i lagårn =) Men antar att jag helt enkelt trivs bättre ute än inne. Sen tror jag att ytterligare en anledning är att jag inte har fått ordning på huset än. Det fullkomligt skriker efter en renovering! När jag flytta hit för tre år sen hade jag många olika ideér på hur jag ville ha det.... Men det har lixom aldrig blivit någon tid över och nu har jag helt tappat all motivation till att göra nåt. Eller jo, två rum har jag ju faktiskt fixat, tv rummet och sovrummet men undervåningen är bara en stor katastrof! Golven skulle behöva rivas upp och isoleras, dom är iskalla på vintern och kyler ut hustet på några sekunder. Ett fräschare kök står också på önskelistan, öpnna upp några väggar för att få in mer ljus i huset vore inte heller fel. Dessutom måste de saneras mot radon!! Men så här stora projket får jag skjuta på framtiden, kanske att det kan bli mer tid när den nya lagårn är klar??

Jag hör till dom som måste ha musik på när jag städar, finns inget bättre sätt att få lite adrenalin i kroppen, men funkar ju inte med vilken musik som helst. Full ös ska de va =)

Här har ni några favoriter så garanterat får en på bra humör! Iallfall mej =)









Nähä bäst att sätta fart innan dan försvinner ännu mer!


Klant Hanna

ÅÅÅHHHH ibland är jag ju bara så klantig!!! Lyckades precis med att radera allt jag skrivit!!!! Så vi gör väl ett nytt försök =)

Dagen har bara susat förbi men har ändå hunnit med att få en hel del gjort. Efter morgonmjölkningen blev de en liten tur in till Falköping och banken för att skriva under en väldans massa papper! Passade även på att träffa min försäkringsnisse för att reda ut de sista frågetecknen till bygget. Är mycket att tänka på med branskyddet så allt blir rätt och så säkert som möjligt. För är det nåt ja inte vill va med om så är den en brand!

Sen var det dags för en storstädning nere hos kalvarna, allt äckel mökades ut och kalvarna fick ny fräsch halm att skutta runt i! Det är alltid lika kul att se hur glada dom blir och busar runt med varandra i den nyströdda halmen =)

Två kalvar föddes imorse, den ena av dom är den första av fyra herefordskorsningar. Hon är så söt och stor som ett hus!


Hon skulle kanske platsa i KISS???

Lille plutten som föddes en månad för tidigt med en liten extra näsborre är nu hela 13dar gammal och jätte pigg! =) Han är en riktig liten kelgris... Det första vi hör när vi kommer ner till den lagårn är plutten som börjar muua, han har lärt sej känna igen ljudet och vet att jag snart kommer att kolla till han och de andra kalvarna.






Kalven till höger om plutten är född fem dagar senare men dubbelt så stor!

Han är en liten tuffing och jag hoppas verkligen han kommer klara sej!

Nu ska jag ta kvällsrundan hos damerna och kolla så allt är som de ska innan jag kryper till kojs....
Natti natti

Redan torsdag

Jag vill inte låte gnällig men gud va påfrestande det är med allt dessa regnande! Har säkert passerat ett tiotal rejäla skurar bara under dagen och allt står i vatten nu...  =( Men va tusan gör man? Bara att se glad ut och gilla läget. Jag slipper ju vattna den nygjutna betongen =)

Idag kom mjölkgropen, en stor trailer från Danmark va här med en vansinnigt massa pallar och grejs. Allt känns bara mer och mer på riktigt.



Imon är det redan fredag, vart sjutton tar dagarna vägen??? Är ju inte längsesen det va helg!!!

Nu ska jag fortsätta titta på min favvofilm som råkar gå på tv ikväll, Da vinci koden. Så grymt bra!!!

Helgen del 2

Fortsättning.....

Söndagen bjöd på strålande väder med sol och blå himmel! Under morgonen rullade dom "stora maskinerna" in på gården... Helsäden skulle äntligen skördas! Äntligen en lucka mellan alla regnskurar som vi haft den senaste tiden!















Tack Charlie, Kristian & Jonas för hjälpen!!!!

HJÄLP!!!

Hade sett framemot en liten mysstund i soffan med time out men min tv verkar ha ballat ur totalt!!! Hela skärmen är full av blåa prickar!! Har ryckt och dragit i alla kablar jag hittat men får ingen ordning på det... =( Den funka ju ïgårkväll!!



Va sjutton gör jag????

Min bror har just bevisat för mej att inge...

dsc01102 (MMS)

Min bror har just bevisat för mej att ingenting är omöjligt! Ska släppa sinkorna på nytt bete och tänkte bara kolla så allt är som de ska innan vi kör dit dom. Brorsan tyckte då vi kunde ta hans bil så vi slapp gå så mycket. Va han inte tänkte på var att de har regnat rätt mycket inatt så de va slirigt o halt. Han körde fast! Jag skratta så jag grät men en halv dieseltank senare så va han loss igen. Kommentaren jag fick va följande "vem behöver fyrhjulsdrift när man har raggarspinn!"


Helgen del 1

Nu är jag här =) Visst är det härligt när det händer saker?! Det har det verkligen gjort den här helgen! I lördagskväll fick jag ledigt från lagårn för att åka ner till Varberg och fira min vän Karin som fyllt 25 och hade bjudit in till kalas! Vi har inte träffats på snart två år nu så det va verkligen på tiden! Men ändå när vi väl träffas så verkar det som att det va senast igår vi sågs. Vi träffades första gången för snart 2,5år sen på en resa till sälen genom gemensamma vänner och det klickade direkt mellan oss. Jag tror en del va lite trötta på oss det sista för allt vårat skrattande men vi kunde inte hjälpa det, vi hade ju så vansinnigt kul!!! ;P

Karin skulle ha festen hos hennes bror i hans lada och dom hade gjort så fint där! Jag fick åka med Karins pappas kusin som råkar vara min granne (världen är allt bra liten) ner dit och även hem på natten eftersom jag va tvungen att mjölka på söndagsmorgonen.

Så här fint hade dom gjort



En liten annorlunda men fyndig bordsplacering, vi tjejer fick varsin lapp med ett hondjur t.ex ko, höna och killarna fick varsin lapp med ett handjur t.ex då tupp, tjur och hingst. Sen gällde de att hitta bord med rätt avkomma på.


Karin och hennes sambo Daniel förberder välkomstbålen


Mitt Hjärta Karin


Inget snapsande utan snapsvisor!


En styck Joel special...


Någon som blir sugen??


Snapsallsångs ledaren "golfarn"


Välkomstbålen måste ju ta slut =)



Tack Karin för en superskoj kväll!!!!!

Fortsättning följer.....

Vilken galet händelserik helg! Ber om ursä...

dsc01100 (MMS)

Vilken galet händelserik helg! Ber om ursäkt för den dåliga uppdateringen men har inte funnits nån tid över till de överhuvudtaget, och nu är jag alldeles för trött. Hoppas på att få en minut över till de imon! Huvudet har nu tagit plats på kudden och John Blund är redan på väg. :) zzzzzz......


Ett litet fredags skratt =)

Har tillbringat senare delen av kvällen i teleskoplastaren och ägnat mej åt att köra grus. En mysig syssla att greja med sent en fredagskväll. Bara jag och motorns brummande ;P hahaha skämt åsido, men det är kul att få va med och hjälpa till att få ordning på marken runt den nya lagårn, än är det många timmar kvar där, men varje timme är ju en mindre =)


Så här soft kan det va i teleskopan =)

Tänkte bjuda på ett härligt "ko" skratt så här på kvällen, jag och brorsan garvar lika mycket varje gång!





Nu ska jag nog följa kissens exempel....Gonatt!!

Lillkalven är ett riktigt litet energiknip...

dsc01082 (MMS)

Lillkalven är ett riktigt litet energiknippe! Va osäker på om han skulle överleva de förstå dagarna men han har verkligen piggnat till. Han har bra aptit och blir överlycklig när man kommer in i boxen med nappflaskan, och så måste vi ju gosa lite också! :)


Dagen så här långt i bilder

Va skönt med en dag som hittills klarat sej från regn! Istället är det soligt och varmt =) Är inne för att fylla på med lite ny energi i kroppen innan mjölket drar igång igen. Äta bör man annars dör man!

Va och kollade till gubbarna ute på bygget för att se va dom pysslar med idag, passade ju givetvis på att ta lite bilder =)


Håkan och min praktikant Martin fixar till nivån på ena liggbås raden. Tuva är framme och kollar så dom sköter sej.


Gropen


Snickarna håller på att forma skrapgången


Det går allt åt lite armering

Jag hann att småstarta ett litet projket jag har gått och grunnat på länge. Jag har en gammal kista ståendes som jag har ärvt efter min älskade farmor, och den är i behov av en liten uppfräschning (kistan alltså ;P)

Som ni ser är den gammal och sliten men så full av minnen!! Jag har slipat och jämnat till den idag och tänkt måla den med en mörk oljebets för att få den mörkare men ändå bevara träådrorna och träkänslan. Va tror ni om de??

Under tiden jag grejade med min kista busade hundarna med varandra.


Men de va nog lite för varmt för de idag, båda låg och flåsade som galningar efteråt.


Nu är tallriken tom och magen full och mätt=) Bäst att börja jobba igen!

Hej svejs!

Dagen igår och dagen idag....

Jag brukar alltid säga att man inte ska tro allt man läser som t.ex när jag läste mitt horoskop hos päronen igår, men igår hade jag så fel!!!! Det va verkligen inte en bra Hanna-dag =( Men antar att sånna dagar behövs för att kanske kunna uppskatta dom lite bättre dagarna. Det började med att några av mina sinkor kom in på morgonen och var dåliga, upptäckte då att två av dom förmodligen åkt på pyogenes (en juverinflammation) jag tyckte ytterligare en sinko verkade lite hängig så jag tog febern på henne (39,7) och kollade upp juvret, lite halvbra där också men inte alls så illa som på dom andra korna. Så därför blev det besök av veterinären. När Sanna kom på eftermiddagen hade den hängiga kossan feber stigit ännu mer och hon hade nu över 42grader i feber!!!!! Men efter lite medicin så sjönk febern rätt fort för på kvällen hade den försvunnit. Går nu och är lite orolig över att hon också ska kalva för tidigt vilket är en stor risk när dom får så hög feber även att hon inte stod med den så många timmar.

På kvällen när jag var och mjölkade i den sista lagårn ringer pappa och säger att vakuumpumpen hemma till mjölkanläggningen håller på att ge upp. Jag ringer genast min servicetekniker för att stämma av läget och höra hur sjutton vi ska göra nu. Brorsan plockar isär och får ihop det provisoriskt så vi förhoppningsvis skulle kunna mjölka idag på morgonen innan någon hinner ut för att fixa problemet. Det gick så där kan jag säga, efter att ha mjökat en tredje del av kossorna imorse gav den upp helt, bara att ringa och be dom skynda sej så mycket dom bara kan med nya delar. Efter lite nya lager och lite svettsning får vi till slut igång pumpen igen och kl 10 kunde jag fortsätta mjölka dom två tredjedelar som fortfarande stod och väntade. Vääääldigt välstinna juver hade dom iallafall.... Huvudsaken är ju att det löste sej till slut!!

Ikväll har jag och mina nya avbytare Maria varit ute på en liten "bonnaträff" och tittat på fina kor och även en liten uppvisning med vallhundar som fick valla lite kor, väldigt kul att se! Dom är verkligen superduktiga!


En lite söting som otåligt står och tittar på medans en annan hund vallar djuren, längtans fulla blickar det där....

Natti natti!

Är hos brorsan med lite käk. Nu har sådden...

dsc01080 (MMS)

Är hos brorsan med lite käk. Nu har sådden av höstraps dratt igång. Så nu är de full fart med rapiden mellan regnskurarna....


Ni anar inte hur väl de här stämde på mej ...

foto0156 (MMS)

Ni anar inte hur väl de här stämde på mej idag. Fy sjutton vilken skitdag de blev! :( ska krypa ner i sängen, dra täcket över huvudet och glömma den här dagen fortare än fortast!!!


Så här liten blir man när man föds en måna...

dsc01078 (MMS)

Så här liten blir man när man föds en månad för tidigt!


Nostalgi!!

När jag gick i lagårn igårkväll fick jag höra de här på radion



och genast blev jag liten flicka igen... När vi var små minns jag att min syster hade filmen Barbie and the rockers (jag tror filmen hette så) och guuud va vi tittade på den filmen!! OM och om och om igen =) I denna filmen spelar dom just denna låten och det va just i Barbie filmen som jag fastnade för denna låten.



Antar att det finns hur många covers som helst på denna låten men jag tror nog att det var Cliff Richard som gjorde den först... Kolla bara in deras koreografi! Omöjligt att inte få ett leende på läpparna =)





Någon som vill dansa???

Känsliga läsare varnas!!

Har ni tänkt på va gott de är att äta när man är riktigt hungrig?? Sitter och njuter medans jag mumsar i mej kvällsmaten...

En av de bästa grejerna med att vara bonde är att man inte alltid vet hur dagen kommer bli när man kliver upp på morgonen, när man jobbar med djur kan precis vad som helst hända. Vilket det gjorde idag!! när kommer ner till lagård nr två och tar in korna får jag se att en av mina kor kommer in med slidframfall vilket är precis vad det låter som. Dom invändiga slidväggarna har släppt och hänger nu utanför.... Not so nice!! Det här är inte första gången det händer på den här korna, men dom har inte "hängt" ut så långt innan som dom gjorde imorse. Innan så har det bara varit att göra rent och stoppa tillbaka in, men idag gick det inte, var för mycket som hängde ut och som dessutom hade börjat svullna upp ordentligt. Så det blir att ringa ut jourhavande veterinär.

Under tiden som vi står där och försöker putta tillbaks det som ska in får bonden jag arrenderar av se att det liggen en nyfödd kalv på andra raden. VVVAAAA??? Det är ju ingen som ska kalva nu! Men när jag tittar efter så ser jag att det är den kossan som va dålig i betesfeber (som dom smittas av från fästingar) häromdan som kalvat en hel månad för tidigt! Blir jätte förvånad när jag kommer fram och ser att kalven faktiskt lever! I vanliga fall så kan betesfeber ta död på fostret viliket gör att korna kalvar ut dom för tidigt... Men som sagt den här pyttelille krabaten levde faktiskt! Men det mest konstiga med den är det jag fick syn på när jag skulle få luftvägarna rena från slem på honom nämligen det här:


Kalven är född med en liten extra näshåla! Att födas en månad för tidigt är mycket för en kalv, även om dom ser normala ut så är det inte säkert kroppen är klar invändigt för att klara livet utanför mammans livmoder. Men vi får ta en dag i taget och hoppas att han kommer överleva!! Det extra näshålet har iaf inget att göra med betesfebern utan så hade han sett ut om han hade kommit när det bar tänkt...

Något som jag däremot vet kommer hända nu är att jag har en säng som väntar på att bli bäddad med nya rena härliga lakan! Är så underbart härligt att krypa ner under ett par nya lakan.... Det mina vänner kallar jag VARDAGSLYX!!! =) Natti natti!

Jag trött?

Det är en trött Hanna som sitter här nu =) Men då är ju allt precis som det brukar med andra ord. Hade avbytare igår så slapp mjölka och passade då på att ta fram röjsågen. I tre timmar hann jag köra innan snöret tog slut för mej. Är väldigt trött i kroppen idag men det är det värt. Jag är väl lite konstig kanske men jag tycker på nåt sätt om när man känner att man har "pumpat" ut vad som går av kroppen... ;P



Luktade inte hallon precis när jag var färdig men fint blev det =)

Idag har jag varit iväg och tittat på på ett till fodersystem, den här gången elevators bandfoderfördelare, börjar dra ihop sej att bestämma vilka jag vill handla av! Har tre olika att välja på. Klart är iallafall att det blir en stationär mixer och bandfoderfördelare.

Så här långt har vi kommit på bygget nu!


Här lyfts betongväggarna på plats.






Här kommer mjölkgropen bli

Nu tänker jag gosa ner mej i soffan och slappa lite innan det blir dax för sängen! Ha en underbar fredagkväll =)
Kram!


Så här genomsvett blir man av att gå med r...

dsc01073 (MMS)

Så här genomsvett blir man av att gå med röjsåg i tre timmar! Men fint blir de :) ser ut som en vandrande gräs gumma :-P kommer sitta fint med en kall dusch nu!


Måste säga att de känns lite skumt att se ...

dsc01066 (MMS)

Måste säga att de känns lite skumt att se sej själv på mjölkpaketen!


ÅH!

Vilken dag!! Fick en apdålig start på dagen, vaknade en kvart för sent vilket kanske inte är hela världen men av nån anledning gör det alltid mej lite irriterad, varför vet jag inte. När jag är på väg ner till lagårn ser jag helt plötsligt tre kor som går utanför lagårn på framsidan och betar, Öh va gör ni här? Är fortfarande väldigt nyvaken vilket gör att det tar väl några sekunder extra innan polletten trillar ner, NEEEEEEEEEJ! Hela lagårn var full av kor!! Inser att vi glömt stänga grinden till hagen kvällen innan... Skaffar mej snabbt en bild av situationen, kor överallt. Bara att ringa och väcka farsan och brorsan för assistans. Dom gamla förståndiga korna stod lugnt på sina platser och åt, jerseyn doris hade tom lagt sej ner och låg lugnt och idisslade. Första kalvarna däremot hade världens partaj! Tävlade om vem som kunde springa snabbast och skita mest. För en sak ska ni veta att när korna inte är där dom ska va i lagårn så skiter dom för kung och fosterland!!!! Det går ändå hyfsat smidigt att få in dom på sina platser, motar först bort alla kor som är på foderborden, på med lite ny kross, mums mums och till slut är nästan alla kor bundna. Plötsligt hör vi ett ljud som får oss alla tre att stanna upp, titta på varandra och vråla, FAN! Ljudet av en ko som smitit ut på kulvert gången, problemet är att plåtarna som ligger som skydd över den djupa plåten börjar bli slitna och klena och klarar inte av en ko på 600kg. Precis när vi hinner fram så händer det, plåten ger vika och kon plumps rätt ner i kulverten. Snacka om att hon måste blivit förvånad! Som tur är var det en snäll och lugn ko som snällt står kvar medans vi kliar oss i huvuden och försöker fundera ut hur sjutton vi ska få upp henne. Vilket efteråt visade sej va nåt vi gjort helt i onödan. Vi börjar med att plocka bort de andra plåtarna för att få henne mot ytterdörren för att försöka med traktorn på nåt sätt försöka lyfta upp henne. Kossan är verkligen KO lugn och går sakta framåt, hydraulslangarna och rören till utgödslingen går sakta och lugnt över. När hon kommer fram till slutet av kulverten kravlar hon sej upp alldeles själv medan vi andra står med hakorna i backen och inte riktigt fattar vad vi ser! VILKEN KO!!!!! =) Ett litet skrapsår över ena klöven är allt som syns efter den lilla accidenten. Not bad!

Betong väggarna till lagården kom idag och nu börjar de faktiskt synas att det ska bli en lagård! Så spännande!!!! Hann aldrig ta några bilder på det idag men dom kommer imon!!!

KRAM SÅ LÄNGE!

 


Nu händer det grejer!

Ätnligen börjat saker ute på lagårdsbygget rulla på igen efter semestern, som jag har längtat!!!! Idag kom äntligen plintarna (som skulle varit här innan semestern) och imorgon kommer betongväggarna till lagårn =) Ska bli skönt med lite "liv" på gården igen. Längtar verkligen tills allt är klart!







Som sagt det har ju kommit lite regn här men det gick ändå =)

Kossorna står tålmodigt och väntar på att ...

dsc00140 (MMS)

Kossorna står tålmodigt och väntar på att få komma in o bli mjölkade. Så dax för mjölkpass nr 4 :) de här äntligen hänt saker ute på bygget idag efter semester uppehållet! Förhoppningsvis hinner jag lägga ut lite bilder på de ikväll! Hej så länge :)


Tack snälla!

Mysteriet med blommorna ute i trädgården är löst! Tack alla underbara för hjälpen! När jag väl får tummen ur och lite tid över så ska det banne mej bli fler sånna blommor i min trädgård, så underbart vackra! Det knäppa är att det är först iår som jag har lagt märke till dom, blommar dom varje år? Eller har jag bara helt enkelt missat dom?? Hur sjutton nu man kan missa det??? Liiite piningt... ;P



Finns dom i fler färger än lila??

Sitter här med min kvällsmacka i handen och försöker undvika att få det mesta på tangentbordet, borde varit i säng för längesen men måste ut en sväng till lagårn igen innan jag får krypa till kojs... så blir inte många timmars sömn inatt heller. Jag vet, JAG ÄR HOPPLÖS!! Men det går ju inte bara att blunda för saker och ting, vissa saker måste ju bara göras och den enda som blir drabbad av att det inte blir gjort är jag själv!

natti!


Någon som vet va de här är för blommor? Ja...

dsc00131 (MMS)

Någon som vet va de här är för blommor? Jag har ingen aning! Just nu är nog dom de enda som blommar i min hemska trädgård. Precis som mitt hus så skriker den efter en renovering. Har så mkt idéer på hur jag vill ha de men de blir aldrig nån tid över till att pyssla med sånna saker just nu:( Hoppas verkligen de blir de sen när den nya lagården är klar!


Nu har jag provkört grannens gamla zetor o...

dsc00128 (MMS)

Nu har jag provkört grannens gamla zetor o de va nog de värsta jag gjort! I dom gamla traktorerna kan man inte justera fram sätet, så får att jag ska nå pedalerna måste jag sätta mej så långt ut på sätet som de bara går. De värsta va att de sätet va trasigt längst ut på jag fick en massa sylvassa piggar i låret varenda gång jag skulle frikoppla. Aj aj! Men klarade av uppgiften att lägga i en bal i upprullaren till slut.:) brorsan filmade alltihop o skrattade så han nästan jag dubbel. Inte lätt o va kort alla gånger :-P


Bloggdesign?!

Alltså jag fattar verkligen nada!! Har suttit och läst runt lite för att försöka få min blogg att se lite trevligare ut, jag vet att den är vansinningt ful som den är nu. Men jag ger upp, är alldeles för okunnig på det här området för att ens våga försöka...och så har jag väl inte riktigt tiden heller kanske. Därför är jag nu i ett desperat behov av HJÄLP!!!

Dela gärna med er av era ideér, åsikter och tips på hur jag kan få min blogg lite snyggare och roligare =)

Dagen har varit fullsmäckad som vanligt, var iväg på en liten tripp tillsammans med en säljare till syrrans jobb för att spana in deras nya foderblandare. (För er nyfikna kan jag upplysa om att det är en 40m3 mixer från kverneland) Försöker få ordning på det sista till nya lagården nu så allt kan beställas och bli klart. På måndag ska byggarna komma tillbaks från semestern och jag hoppas verkligen att det kommer bli full rulle ute på byggplatsen igen!!! Enligt mej har det stått still länge nog nu =)

Även idag har åsk skurar hittat hit, men inte lika farligt som igår. Jag och brorsan höll på med vårt j*vla stängsel igår när åskan helt plötsligt small till. Först hörde vi bara lite muller långt borta och såg en och annan blixt. Vi la i en högre växel för att försöka bli klara innan det värsta regnet kom. När vi nästan är klara hör vi en sån jävla smäll! Både jag coh Tuva hoppar högt upp i luften, va sjutton kom den ifrån?? När jag lite senare på eftermiddagen hör dom lokala nyheterna på radion får jag höra att just den mega knallen vi hörde slog ner i ett hus knappt en km längre bort där vi va som fattade eld... Vi hann nog precis åka därifrån så vi såg ju aldrig brandbilarna som kom i full galopp. Så ja, jag tycker nog fortfarande att åska är läskigt...

Natti natti!!

 
 När jag tog det här kortet så ligger kossan och snarkar som bara den, spana in tungan!!! =D


Sommar sommar sommar....

Musik betyder så himla mycket, iallafall är det så för mej. Vilket ni kanske har märkt nu när jag äntligen vet hur man får upp youtube klipp här på bloggen, Tack Wille! Jag lyssnar jämt på musik och min musik smak är rätt bred, fast inte enligt mamma, hon kallar allt för skrölmusik ;) Mitt humör och mina känslor spelar in på vilken musik jag vill lyssna på, en del låtar kan man ju inte annat än att le på munnen när man hör medans andra kanske har en mer tröstande effekt när man känner sej nere.

Just nu tänkte jag fokusera på sommar låtar, ni vet sånna som får en att tänka på sommaren och när man blundar så ser man glittrande sjöar, grönskande ängar och man känner doften av sommarens härliga dofter. En sån här regnig dag som de har varit här så kan vi behöva lite sommar känsla igen :)





underbar text!



Är inte det här sommar så vet jag inte vad!

Ett gäng med klassiker =)






 



Ingen sommar utan Tomas Ledin!! Oavsett vilken av hans låtar jag hör så tänker jag bara på sommaren....

Dom här 4 små sötnosarna har kommit till v...

foto0119 (MMS)

Dom här 4 små sötnosarna har kommit till världen idag :) hittade dom i arrende lagården nu ikväll... Så söta!


Är de april eller augusti nu? Ena stunden ...

dsc00125 (MMS)

Är de april eller augusti nu? Ena stunden är de roligt och fint, helt plötsligt känner du en regndroppe på axeln och 2sekunder senare öppnar sej himlen och då är de bara att springa o ta skydd i bilen. Men nu verkar de gå o fortsätta en stund till iaf :)


Team Work

Väntar på att bror ska komma och titta på film med mej =) Under tiden jag väntar tänkte jag passa på att få ner några rader här. Igårkväll efter lagårn jobbade vi med det nya stängslet som ska upp och nu börjar det närma sej slutet =) Vi fick med oss pappa så det gick lite snabbare än när det bara är jag och brorsan...

 

pappa gick först och gjorde hål för stolparna



brorsan gick efter och klubbade ner stolparna med hubba klubban



och sist gick jag och skruvade i isolatorer att ha el tråden i.



man måste ju ha en rally traktor me :)

Nu är brorsan här! Bäst och förflytta sej till soffan innan han börjar titta på filmen utan mej, som för övrigt är Mumien.

Hej svejs!!

Har precis haft ute semin o dräktighets un...

dsc00123 (MMS)

Har precis haft ute semin o dräktighets undersökt några kor och alla va dräktiga! :-D en av dom som är dräktig är min "gammelkossa" som nu väntar sin 9e kalv! Inte illa va? :)


Upprörd!! (igen)

Hur sjutton är en del funtade egentligen??? Fick precis höra på radion att ytterligare ett djur blivit utsatt för våld mot könsdelarna!!! Så nu har 2 kor och 2 hästar blivit skadade av vassa föremål! Det är bara så himla obehagligt! 

Ni som vill kan läsa mer HÄR!

Lite av en "lugn" kväll...

skulle jag nästan kunna säga att det är... Var färdig med lagården redan kl nio (!) ikväll, hade tänkt pyssla lite efter lagården men känner mej alldels för trött för de... Så istället blev det en liten cykel tur med Tuva så nu är vi två som är trötta =)



Väntar bara på att min fodervagn ska fodra klart så jag sen kan gå och lägga mej, brukar alltid hålla koll så han inte stannar. Är nämligen inge vidare och komma ner vid 5 på morgonen och se att han inte är där han ska vara och att det inte ligger nåt foder framme till korna som vill in och mumsa...

Har passat på och grejat lite inne i huset istället, visst är det konsigt. Jag är bara inne här när jag äter och sover men ändå så blir det skitigt på två röda???!!! Men orkar bara inte dansa runt med dammsugaren ikväll, som för övrigt inte tillhör Tuvas favoriter... =)

Dom här köpte jag på Nossebros marknad som jag va med mor & syster på förra veckan.





Söt va??!!

Dax för sista kollen i lagården, gonatt på er!

Någon mer än jag som gråter nu? Vilken dra...

dsc00116 (MMS)

Någon mer än jag som gråter nu? Vilken dramatik de blev! Ett EM-silver till Emma Green! Grattis! Va bara tvungen att springa in och se avslutningen. Men nu är de bäst att fortsätta och hjälpa bror med att stängsla....


RSS 2.0